ne propustite

Ko su pravi heroji i zašto treba da postoje buntovnici s razlogom saznaćete, VEROVALI ILI NE, u pozorištu

0

Pozorište "Boško Buha" na scenu je postavilo predstavu "Robin hud", po tekstu Slobodana Obradovića i režiji Veljka Mićunovića, a premijera je zakazana za 7. oktobar

Robin Hud
Robin Hudfoto: Promo

Priča o Robinu Hudu u njegovim podvizima, biće ispričana u formi predstave u predstavi, koja je uvek atraktivna za pozorišnu igru, i inspirativna kako glumcima, tako i publici.

 

Robin Hud
Robin Hudfoto: Promo

Komad je, po motivima romana Henrija Gilberta, Aleksandra Dime i Džona Finmora, napisao Slobodan Obradović, a predstavu režirao Veljko Mićunović. Naslovnu ulogu igra Aleksandar Vučković, a Lejdi Marijanu Jelena Trkulja dok najveće neprijatelje Robina Huda, Princa Džona i Šerifa od Notingema, igraju Viktor Savić i Nemanja Oliverić. U predstavi igraju i Katarina Gojković, Mihailo Laptošević, Marko Gvero, Draga Ćirić, Marko Janjić, Nenad Nenadović, Mihailo Perišić i Mihajlo Jovanović. Scenograf je Vesna Popović, kostimograf Maria Marković Milojev, kompozitor je Irena Popović, a koreograf Nebojša Gromilić.

 

Robin Hud
Robin Hudfoto: Promo


Robin Hud, junak engleskih srednjevekovnih priča, odmetnik iz Šervudske šume u blizini Notingema, zbog svog opredeljenja da “krade od bogatih i daje siromašnima”, ostao je zabeležen kao večiti borac za ljudska prava i univerzalni simbol pravde. Na legendama o njemu odrastale su generacije, ne samo u Engleskoj, već širom sveta.

 

Robin Hud
Robin Hudfoto: Promo

Hoćemo li uspeti da sačuvamo Robina Huda od zaborava? Plašim se da većina naše dece i ne zna ko je on. Heroj našeg detinjstva, simbol i oličenje čistote, odmetnik, pravednik. Razbojnik koji otima od bogatih da bi dao siromašnima. Buntovnik sa velikim srcem. Večno aktuelan, potreban kao tema i roditeljima koji su uz njega odrastali. Robin nas uči životnim načelima, opominje i spašava. On je vodilja i deo našeg obrazovanja. Legenda koja traje 600 godina. Predstavu posvećujemo klincima koji ne znaju ko je Robin Hud i roditeljima koji su na njega zaboravili", smatra reditelj Veljko Mićunović.

Robin Hud
Robin Hudfoto: Promo

Pretpremijera za decu: subota, 6. oktobar u 12, premijera za decu: nedelja, 7. oktobar u 12


PREMIJERA: nedelja, 7. oktobar u 20 časova

 

Reprize: petak, 12. oktobar u 11 časova i subota 13. oktobar u 12 časova
 

Sve predstave igraju se u UK Vuk S. Karadžić, Bulevar Kralja Aleksandra 77a

 

 

makonda-tracker