ne razdvajaju se od studentskih dana

U braku su 50 godina, imaju dvoje dece, bila mu je najveća podrška: Evo kako izgleda supruga Branka Cvejića (FOTO)

0

Poznati glumac iza sebe ima bogatu glumačku karijeru i bezbroj sjajnih uloga

foto: Ana Paunković
foto: Ana Paunković

Branko Cvejić je jedan od najpoznatijih srpskih glumaca. Rođen je u Beogradu, 25. avgusta 1946. godine.

 

Talenat za glumu je pokazao još kao veoma mlad, išao u školu sa Srđanom Karanovićem, autorom serije "Grlom u jagode", pa su mnoge njihove dogodovštine završile upravo u scenama iz te serije.

 

 

Branka smo imali prilike da gledamo u brojnim serijama, a uloga koja ga je potpuno uvukla u porodične domove širom Srbije bila je uloga Listera u čuvenoj seriji "Porodično blago".

 

Uz njegove filmove, pozorišne uloge, šale odrastale su mnoge generacije. I danas on se, umereno, pojavljuje na daskama koje život znače, a ovom poznatom glumcu nedavno je pozlilo upravo na sceni JDP odakle je odvežen na lečenje.

 

Branko Cvejić
foto: Dragan Kadić

 

Njegovo stanje je sada stabilnije i oporavlja se, a u medijima se moglo videti da su velike vrućine uticale na to da se zdravstveno stanje ovog vremešnog glumca pogorša. 

 

Branko Cvejić ima skladan brak koji traje decenijama. Naime, on i njegova Vesna su se upoznali još kao veoma mladi i od tada su gotovo nerazdvojni.

 

Njihov brak nikada nije bio zanimljiv medijima, jer u njemu nije bilo skandala. Oni su oduvek živeli skromno i trudili su se da svu svoju pažnju i ljubav usmere na odgajanje svoje dece, sina Žarka i ćerke Bojane.

 

 

Kasnije su dobili i unuku Zoru, koja je već devojčica, a kako je Branko znao da kaže i prava pametnica. 

 

Branko i Vesna vezu su otpočeli kao studenti, a tolike godine, po mišljenju dramskog umetnika i nekadašnjeg direktora Jugoslovenskog dramskog pozorišta, opstali su jer se međusobno odlično razumeju i dopunjavaju.

 

Branko Cvejić
foto: Milan Maričić/ATAImages


- Mi smo, može tako da se kaže, odrastali zajedno. Počeli smo da se zabavljamo još kad smo krenuli na fakultete i, eto, to se nastavilo toliko decenija. Vesna je doktor nauka, profesor biohemije. Ali nije to loše, zato što sam se, iz radoznalosti valjda, družio s raznim ljudima, namestilo se tako. Kumovi su mi arhitekte, prijatelj sam s mnogim glumcima, to je normalno, kao i s supruginim kolegama doktorima i naučnicima - rekao je ranije Branko.

 

Branko Cvejić i supruga Vesna
Branko Cvejić i supruga Vesnafoto: Vladimir Šporčić

Kao najveći uspeh u svom životu ovaj vrsni glumac ističe svoj brak koji traje skoro 50 godina. Takođe, deca su mu veliki ponos, a o njima je svojevremeno govorio i za domaće medije:

 

- Oboje su završili muzikologiju i ne bave se baš direktno time, ali su veoma dobri i zanimljivi. Ćerka Bojana završila je fakultet ovde, a doktorirala je u inostranstvu i ostala tamo. Stacionirana je u Briselu, ali živi po celoj Evropi. Voli da putuje i to je, u suštini, lep život kad od toga možeš da se izdržavaš. Sin Žarko završio je sve moguće škole napolju, od Oksforda do Kornela i doktorata u Americi, a onda se vratio ovde i, naravno, odmah naišao na teškoće. Pre nekoliko godina nije mogao da nostrifikuje diplome u normalnim uslovima, nego je to moralo grdno da se plati. Sad se to sve menja. Docent je na Fakultetu za medije i komunikacije i prodekan. Moglo bi se reći da je trenutno zadovoljan. Njegova supruga je arhitekta, što je sad vrlo teško, ali imaju divno dete, ćerku Zoru - rekao je jednom prilikom glumac.

 

Glumac Branko Cvejića (75) najpoznatiji je po ulozi Baneta Bumbara u kultnom filmu "Grlom u jagode", a mlađe generacije su ga zavolele u rolama koje je ostvario u mnogim filmovima i domaćim serijama kao što su "Bela lađa", "Sinđelići", "Jagoda u supermarketu", "Biće bolje"...

 

 

 

 

 

makonda-tracker