neverovatni detalji

11 godina je to radila iz ljubavi, ali... Princ Albert PLAĆA princezi Šarlin 12.000.000 evra za nešto sasvim neočekivano

0

Ono što je do sad radila iz ljubavi i poštovanja princeza Šarlin od Monaka navodno ubuduće radi isključivo za platu

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Princeza Šarlin od Monaka (44), supruga princa Alberta (64), nedavno se konačno vratila kući. Nakon što je 10 meseci 2021. godine provela u Južnoafričkoj Republici na lečenju, a potom i nekoliko meseci u jednoj evropskoj klinici, ona je odnedavno ponovo u Kneževskoj palati i obavlja svoje dužnosti.


Nekadašnja olimpijka pre nekoliko dana se prvi put pojavila s porodicom na nekom javnom događaju, i to na trci Formule 1 Monaco E-Prix, a iako se ponašala kao i inače u ovakvim prilikama, mnogi veruju da je izgledala distancirano.

 

Držali su distancu, nisu se dodirivali, i Šarlin deluje zamišljeno i izolovano od svoje porodice. Ne gleda u muža, niti se trudi da imitira njegov položaj tela, a oči su joj pune tuge. Grlila je kćerku, i njen gest je poslužio i da pokaže da je devojčica s njom bezbedna, ali i da fotografi imaju priliku da ovekoveče njen verenički prsten i burmu — istakla je stručnjakinja za govor tela Džudi Džons.


Sada, međutim, stižu novi detalji o odnosu princa Alberta i princeze Šarlin.

 

1 / 7 Foto: Reuters


Naime, kako tvrde francuski mediji, princ Albert je sa svojom suprugom sklopio "ultrapoverljiv ugovor" po kom mora Šarlin godišnje da isplaćuje 10,2 miliona funti, odnosno skoro 12 miliona evra svake godine, za ispunjavanje njenih dužnosti konzort princeze.


Navodno je Albert učinio sve što je bilo u njegovoj mogućnosti da se Šarlin ponovo "pojavljuje s njim na javnim događajima".


Ali princeza se nije vratila po svaku cenu. Tražila bi da njen suprug potpiše ultrapoverljiv ugovor — piše magazin Voici.Uslovi uključuju 12 miliona evra godišnje.


Odmah potom, belgijski list Paris Match objavio je da bi "princ Albert platio dobru sumu princezi da bi ga pratila na javnim dešavanjima".

 

Kneževska palata odbija da komentariše navode o finansijskom dogovoru para, a poznato je da troši više od 46 miliona evra godišnje da pokrije troškove. Za razliku od nekih kraljevskih porodica, poput španske, supruga monegaškog vladara nema regulisanu platu, što znači da je princeza Šarlin u potpunosti finansijski zavisna od supruga, koji je milijarder.


Naravno da princeza uživa u mnogim privilegijama, ali nema zagarantovan keš — rekao je neimenovani izvor za Mail Online. — Ona je ptošla kroz vrlo težak period, pa bi imalo smisla da pokuša da obezbedi sopstveni izvor prihoda.

 

Podsetimo, javnost je za ljubav olimpijske plivačice Šarlin Vitstok i princa od Monaka saznala 2006. godine, a par se verio 2010. Glamurozno venčanje upriličeno je 2011. godine, a Šarlin je "da" rekla u svetloplavom odelu Karla Lagerfelda, da bi se za romantičnu ceremoniju u Palati presvukla u Armanijevu venčanicu. Tri godine kasnije, na svet su stigla njihova deca, blizanci Gabrijela i Žak Onore Ranije, koji je naslednik trona.

 

1 / 4 Foto: Profimedia


Od venčanja, Šarlin obavlja brojne dužnosti koje njen položaj podrazumeva i skoro redovno prati supruga na putovanjima i svečanim događajima, sa izuzetkom 2021. godine, kada je imala zdravstvene probleme.
 

 

makonda-tracker