presrećna

Najtužnija evropska princeza se ponovo smeje: Šarlin od Monaka konačno zagrlila decu

2

Dan pre Badnjeg dana po gregorijanskom kalendaru, u susret praznicima, princeza Šarlin videla se sa svojom porodicom, koja ju je posetila u zdravstvenoj ustanovi u kojoj borvai već neko vreme

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kako pišu strani mediji, 23. decembra, vozilo u kome su bili princ Albert od Monaka i njegova deca princ Žak i princeza Gabrijela viđeno je u švajcarskim Alpima. Oni su se tamo uputili kako bi posetili princezu Šarlin od Monaka, Albertovu suprugu i majku sedmogodišnjeg princa i princeze, s kojom se nisu videli pet nedelja.


Ovo je ujedno prvi njihov susret otkako se Šarlin u novembru vratila u Evropu posle desetomesečnog boravka u Južnoafričkoj Republici, svojoj domovini, gde se tako dugo zadržala zbog opasne infekcije uha, grla i nosa, zbog koje je operisana više puta.

 


Šarlin ove godine nije proslavila praznike kako je navikla jer je odmah po dolasku u Evropu otputovala iz Monaka i smeštena je u neimenovanu medicinsku ustanovu jer je i dalje previše iscrpljena zbog lečenja.

 

1 / 7 Foto: Profimedia


Ona je bolje, ali joj treba odmora i mira ― rekao je tada njen suprug princ Albert za medije. ― Nije u Kneževini, ali moći ćemo uskoro da posetimo. Ne mogu vam više reći, zbog diskrecije. Ima umora, ne samo fizičkog, koji može da se tretira samo odmorom i praćenjem.


Nakon što je princ sugerisao da je i Šarlinino mentalno zdravlje narušeno posle dugotrajne borbe protiv infekcije uha, grla i nosa, njeni prijatelji, koji su želeli da ostanu anonimni, osudili su ovakav Albertov komentar.


Nije fer to što je sada predstavljaju kao nekoga ko ima mentalne ili emocionalne probleme. Ne znamo zašto Palata umanjuje to što je ona umalo umrla u Južno Africi — rekao je nedavno izvor za PageSix. — Više od šest meseci nije mogla da jede čvrstu hranu zbog svih operacija kroz koje je prošla. Mogla je da uzima samo tečnost na slamčicu, izgubila je skoro pola ukupne telesne težine.


Šarlin se više puta kratko oglasila tokom proteklih godinu dana da izrazi koliko joj nedostaje porodica, a i mali princ i princeza nedavno su prilikom proslave Nacionalnog dana Monaka podigli na balkon natpise s porukama svojoj majci, koje su pokazali kroz prozor dok su foto-reporteri fotografisali porodicu.
"Nedostaješ nam, mamice" i "Volimo te, mamice" poručili su Gabrijela i Žak majci.

 

 

makonda-tracker