ima najvažniju podršku

Umetnica može biti – DOMAĆICA: Konstrakta podelila detalje o suprugu i porodičnom životu koje sigurno niste znali

0

Žena o kojoj ovih dana pričaju i kojoj se dive svi priznaje da je, na neki način, tradicionalni tip i da se odavno ne bavi projektovanjem

foto: Printscreen
foto: Printscreen

Ana Đurić Konstrakta prisutna je u muzici duže od decenije i dobro je poznata ljubiteljima zvuka grupa Mistakemistake i Zemlja gruva, ali interesovanje za nju nikad nije bilo veće nego ovih dana. Šarmantna muzička zvezda predstavljaće Srbiju na Evroviziji u Torinu pesmom In corpore sano, o kojoj bruji cela Evropa, sada je rešila da otkrije ponešto o sebi.


Kako je istakla, iako je po struci arhitektkinja, ovim poslom se već dugo ne bavi.

 

To je sve život. Projektovanjem se ne bavim odavno, presekla sam da se mojoj porodici više isplati da budem tu uz decu i da radim ovo što radim, i da mogu više da doprinesem zajednici kroz ovo što radim, nego kroz arhitekturu – istakla je Konstrakta za Blic.


Na pitanje da li je tradicionalni tip, kaže da, na neki način, jeste.


Domaćica sam, jesam kod kuće, ako to znači da sam traicionalan tip, onda jesam i volim da budem kod kuće i uz porodicu, prija mi – objasnila je ona.

 

Ana Đurić Konstrakta, Konstrakta
foto: Instagram

Pevačinin suprug Milan Đurić, koji je i sam arhitekta, velika joj je podrška, posebno jer se on ne bavi javnim poslom.


Nije lako, svako ko radi ovakvu vrstu posla to zna. Tu smo da podržavamo jedni druge, bez toga je jako teško. Bez podrške ne znam da li bih bila toliko uporna da sve izvedem do kraja, da se bavim ovim čime se bavim – ističe Konstrakta.

 

Naša umetnica koja mora biti zdrava se, inače, zove Ana, ali gotovo svi je zovu nadimkom.


Ja sam zaboravila svoje ime, retko ko kaže Ana. Još sam svesna da sam Ana – kaže pevačica.

 

1 / 8 Foto: Antonio Ahel/ATAImages


Ona priznaje da još uvek nije u potpunosti obradila šta se dogodilo na Pesmi za Evroviziju, odnosno da će biti predstavnik naše zemlje na predstojećem takmičenju za najbolju pesmu Starog kontinenta.


Sve su to razlozi zašto je ova pesma izabrana, takav je trenutak i jeste se u tom nizu pesama pokazala kao drugačija, i drugačije osmišljena, i sama po sebi može da se bavi drugom tematikom, u odnosu na ovu koja je uobičajena bila na festivalu. Šta se desilo u glasovima ne znam, imam utisak da je mobilisana publika koja inače ne glasa, evrovizijska je uglavnom zatvorena, a sada kao da se desilo da je izašlo iz okvira te publike – kaže Konstrakta.

 

 

 

makonda-tracker