"kRALJICA HIGIJENE"

Stari kontinent OPSEDNUT Konstraktom! Šta Evropljani misle o pesmi koja će predstavljati Srbiju na Evroviziji?

2

Ana Đurić Konstrakta, predstavnica Srbije na ovogodišnjoj Evroviziji, ubedljivo je odnela pobedu na srpskoj Pesmi za Evroviziju, a odmah je postala glavna tema u našoj zemlji. Kako na nju reaguje evrovizijska publika širom Starog kontinenta?

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Pesma "In corpore sano", koja će predstavljati Srbiju, privukla je mnogo pažnje među domaćom publikom. Mišljenja su podeljena, kako to uvek biva, posebno jer je hit Ane Đurić Konstrakte pravo osveženje i nešto što ranije nismo imali priliku da vidimo na evrovizijskoj pozornici.


Međutim, i Evropa je zapazila našu Konstraktu — i te kako!

 

Naime, "In corpore sano" je u Youtube "trendingu" u 15 zemalja: Srbiji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Norveškoj, Švedskoj, Nemačkoj, Sloveniji, Austriji, Švajcarskoj, Holandiji i drugim. I sama Konstrakta podelila je na Instagramu spisak ovih zemalja, uz konstataciju jedne obožavateljke:


Jesmo li imali ovakav trending, kao s "Incorpore sano"? Ovo je bilo retoričko pitanje.

 

Ana Đurić Konstrakta, Konstrakta
foto: Instagram

Blogovi koji se bave Evrovizijom preplavljeni su komentarima o našoj umetnici koja mora biti zdrava, a većina je pozitivna. I ne samo pozitivna već oduševljena!

 

1 / 6 Foto: Nemanja Nikolić


"Jesu li nam bogovi Evrovizije dali još jednu šansu nakon čiste portugalske umetnosti 2019? Opsednut sam ovom pesmom i nastupom, neće mi smetati ako pobedi ove godine", "Ovo je avangarda, umetnost performansa", "Volimo našu kraljicu higijene!", "Konačno nešto zbog čega treba da čitam prevod, tako pametno i provokativno", "Ovo je tako čudno, nemam pojma o čemu peva, ali sviđa mi sem vrlo je originalno i ima divan glas"... neki su od komentara Evropljana.

 

 

 

makonda-tracker