iz 2009. godine

U plavoj haljini i SASVIM drugačijeg stila nego danas: Sećate li se PRVOG Konstraktinog nastupa na Beoviziji? (FOTO)

8

Iako je postigla neverovatan uspeh sa pesmom In corpore sano, ovo nije prvi put da Konstrakta pokušava da se domogne Evrovizije, a na tadašnjoj Beoviziji predstavila se u mnogo drukčijem izdanju nego sada!

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Apsolutna pobednica Pesme za Evroviziju '22 jeste Ana Đurić Konstrakta i njena pesma In corpore sano! Konstrakta vodi Srbiju u Torino na 66. Evroviziju, a premda nije od samog početka važila za favorita, nakon nastupa u prvom polufinalu takmičenja uspela je da opčini publiku i za jako kratko vreme dospe na prvo mesto Jutjub trendinga.

 

Podsetimo, Konstrakta je pobednica je i što se tiče glasova stručnog žirija, i što se tiče glasova publike. Na drugom mestu našla se Sara Jovanović sa pesmom Muškarčina, a na trećem mestu Zorja Pajić sa pesmom Zorja.

 

Ana Đurić i dalje sabira utiske, a otkrila je da već počinje s pripremama za nastup u Torinu.

 

Pesma je slojevita i ima dosta poruka, ja ne volim da izdvajam nijednu, ali ima ih dosta, svako nađe nešto. Možda neki odnos prema zdravlju koji je aktuelan, ali ne mislim sad na ovaj pandemijski, nego uopšte. Mislim da je to trend koji je prisutan možda već nekih desetak godina — rekla je Ana.

 

Ipak, iako je sada postigla neverovatan uspeh, ovo, zapravo, nije prvi put da Ana Đurić pokušava da se domogne Evrovizije. Sada već davne 2009. godine, Konstrakta je sa svojim bendom Zemlja gruva nastupila na tadašnjoj Beoviziji, kada su se predstavili pesmom Svejedno je. Te godine, podsetimo, Srbiju je predstavljao Marko Kon sa pesmom Cipela.

 

Konstrakta ne izgleda fizički mnogo drukčije nego danas, ali promena u njenom stilu je očigledna! Tada je nastupila u plavoj haljini i u visokim potpeticama, a društvo na sceni joj je, naravno, pravila njena koleginica iz Zemlje gruvaZoe Kida, koja se takođe takmičila i na ovogodišnjem festivalu sa pesmom Bejbi.

 

Ovako je to izgledalo 2009. godine:

 

1 / 13 Foto: Youtube Printscreen / wiletoo

 

makonda-tracker