misterija rešena

Rešena misterija — OVO je odgovor: Ana Đurić otkrila šta znači KONSTRAKTA

4

Pobednica festivala Pesma za Evroviziju '22 otkrila je kojom logikom se vodila kada je sebi dala neobično umetničko ime. 

foto: RTS printscreen
foto: RTS printscreen

Srbiju će u Italiji predstavljati Ana Đurić Konstrakta koja će izvesti pesmu "In Corpore Sano". Ona je na festivalu Pesma za Evroviziju '22 osvojila prvo mesto dobivši i od publike i od glasanja žirija maksimalnih 12 poena, odnosno ukupno 24, a malo ko zna šta se krije iz njenog umetničkog imena. 

 

Ona je rođena 1978. godine, po zanimanju je arhitektica, ali je po vokaciji pevačica. Nastupala je sa grupama "Zemlja gruva""Mistakemistake". Svoju prvu pesmu pod imenom Konstrakta objavila je 2019. godine, a sada je odgovorila šta to zapravo znači:

 

Ah. Već sam i zaboravila. Sa jedne strane, nešto sam mnogo brojala slogove, stihove i pravila neke nove reči, konstruisala, to mi je bilo interesantno. To više ne radim. A sa druge, u to vreme sam studirala arhitekturu i na predmetu Istorija umetnosti, koji je predavao profesor Šuvaković, pričalo se o konstruktima, pre svega društvenim. Pa sam ceo svet i sve fenomene gledala kao konstrukt. I sebe, i pesme. Eto, nema misterije — rekla je Ana svojevremeno za 42magazin.

 

 

Nakon završetka festivala Pesma za Evroviziju '22 Konstrakta i njen tim odmah počinju sa pripremama za nastup u Italiji.

 

Pripreme počinju, koliko ja shvatam, odmah, budući da je to od 12. do 14. maja. Ima tu posla, tako da pretpostavljam da sad već ulazimo u organizaciju nastupa, medijskih plasiranja i ostalog.

 

1 / 4 Foto: Nemanja Nikolić

 

Kako kaže, nastup će verovatno biti nešto drugačiji nego što je bio na nacionalnom takmičenju.

 

Ja, za sad, ne znam. Ovaj nastup smo koncipirali ovako. Pretpostavljam da ćemo ga do Torina razraditi. Ne znam, videćemo. Svakako očekujem da bude zabavno.

 

 

Što se tiče pesme, ona ima dosta slojeva i poruka za koje se pevačica nada da su našle put do slušalaca.

 

Pesma je slojevita i ima dosta poruka, ja ne volim da izdvajam nijednu, ali ima ih dosta, svako nađe nešto. Možda neki odnos prema zdravlju koji je aktuelan, ali ne mislim sad na ovaj pandemijski, nego uopšte. Mislim da je to trend koji je prisutan možda već nekih desetak godina.

 

 

makonda-tracker