otkačeni i drugačiji

Jedne večeri su bili VERENI, a sledećeg jutra – ljubila je drugog: Zaboravljena ljubav jednog od najslađih parova 80-ih

0

Ona je bila živa legenda i senzacija iako je bila veoma mlada, a on jedan od najsimpatičnijih pojava u Holivudu i zavoleli su se preko noći. Međutim, isto tako brzo su se i razišli, a njegovo srce je slomljeno...

Keri FIšer kao princeza Leja u filmu 'Zvezdani ratovi'
Keri FIšer kao princeza Leja u filmu "Zvezdani ratovi"foto: © lucas film / walt Disney / AFP / Profimedia

Holivudska glumica Keri Fišer, najpoznatija kao princeza Leja u "Zvezdanim ratovima" imala je iza sebe samo jedan brak – jednogodišnju zajednicu s Polom Sajmonom, ali je ljubila više poznatih imena.


Među njima je i Harison Ford, s kojim je imala vatrenu aferu, a mnogi su zaboravili njenu neočekivanu vezu s najvećom zvezdom komedije tokom osamdesetih.


Glumac Den Akrojd i Keri Fišer poznavali su se godinama, a zaljubili su se tek kada su sarađivali na snimanju filma "Braća Bluz". Kolega Džon Beluši pokušao je da ih spoji i uskoro se ispostavilo da je bio u pravu – oni su zaista uživali zajedno.

Džon je hteo da se viđam s Denijem, pa me je pozvao kod sebe dok je Deni bio tu i onda se uspavao. To je bila njegova ideja sastanka naslepo – našalila se u svojoj autobiografiji "Život na ivici".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Academy (@theacademy)

Međutim, sve je navodno postalo ozbiljno tek nakon što joj je Akrojd spasao život. Naime, glumica se prilikom jedne večere gušila dok je jela prokelj, a Den je odmah izveo Hajmlihov zahvat.


Terao me je da jedem jer sam tih dana bila mnogo mršava. Udahnula sam prokelj i počela da se gušim – rekla je Keri za Chicago Tribune. – Mislio je da se smejem, a onda je video da umirem, pa je izveo Hajmlihov zahvat, a 10 minuta kasnije me je pitao da se udam za njega. Pomislila sam "Bolje da se udam za njega. Šta ako se ovo opet desi?"

 

Keri FIšer kao princeza Leja u filmu 'Zvezdani ratovi'
Keri FIšer kao princeza Leja u filmu "Zvezdani ratovi"foto: CAP/PLF / Capital pictures / Profimedia

Ljubav Keri Fišer i Dena Akrojda


Uskoro su Den Akrojd i Keri Fišer postali omiljeni poznati par osamdesetih, a posebno su bili simpatični publici zbog toga koliko su bili opušteni, otkačeni i uvek spremni za šalu, bez opsednutosti holivudskim glamurom.

 

Jedno drugom su priređivali simpatična iznenađenja, a glumica je jednom svom dragom poklonila umetničku sliku "majmuna u plavoj haljini pored minijaturne olovke koja lebdi".

Međutim, kako je brzo počelo, tako se i završilo. Jedne večeri su otišli na odmor na Martine vinograde, gde je Džudi Beluši, Džonova supruga, prethodno kupila kuće za njih i Dena. Glumac nije video vikendicu sve dok nije stigao, a Keri mu je rekla da joj se ne dopada i da izgleda kao napuštena kuća porodice Kamenko.

I to je bio kraj veridbe.


Sledećeg jutra se spakovala i otišla u Njujork kod svog bivšeg dečka i budućeg muža Pola Sajmona.


Bez obzira na rezervu u vezi s arhitekturom, Keri nije bila plitka, lepo smo se provodili – rekao je glumac i objasnio da je razlog njihovog raskida zapravo bio pevač i glumac Pol Sajmon, a ne kuća. – Ona je bila zaljubljena u Pola Sajmona. Udala se za njega, ali se nadam da je zadržala moj prsten.


Četiri godine kasnije, Den Akrojd oženio se Donom Dikson i s njom dobio tri ćerke, a ovaj brak trajao je skoro 40 godina.

 

Den Akrojd na otkrkivanju zvezde Džona Belučija na Beluvaru slavnih
Den Akrojd na otkrkivanju zvezde Džona Belučija na Beluvaru slavnihfoto: EPA/ARMANDO ARORIZO

Keri se od Sajmona razvela posle samo godinu dana braka, a potom su se opet pomirili i viđali do početka devedesetih. Potom je dobila sina Bilija s agentom Brajanom Lurdom, a u vreme iznenadne smrti 2016. bila je sama.

 

BONUS VIDEO

Ljiljana Stjepanović u Sceniranju

 

makonda-tracker