ZA SVA VREMENA

Dve godine nakon razvoda, desila se MAGIJA ZA CEO ŽIVOT: Neobična ljubavna priča NAJOMILJENIJEG TENISKOG PARA na svetu

0

Andre Agasi je retko kada govorio o ljubavi sa Štefi Graf iako je ona bila ostvarenje njegovog sna 

ANDRE AGASI I ŠTEFI GRAF LJUBAVNA PRIČA
ANDRE AGASI I ŠTEFI GRAF LJUBAVNA PRIČA foto: EPA / Gerry Penny

Dve velike teniske zvezde Andre Agasi i Štefi Graf godinama su u skladnom braku o kojem u javnosti nikada nisu želeli da govore. Od te davne 2001. godine kada su stali na ludi kamen njihova veza je bila odbavijena velom tajne. 


Ipak, kako su godine odmicale i sam Andre Agasi je odlučio da otkrije tajnu svog uspešnog braka koji traje već 23 godine

 

Dve godine nakon razvoda od Bruk Šilds, američki teniser Andre Agasi (53) razmenio je zavete sa nemačkom sportistkinjom Štefi Graf (54). U brak su stupili 2001. godine, a kasnije te godine su dobili i prvo dete, sina po imenu Džejden. Porodicu su proširili 2003. godine rođenjem ćerke Džaz.

 

 

Iako su u braku više od dve decenije nije retkost da čujemo kako pričaju hvalospeve jedno o drugom u gotovo svakom intervjuu koji daju za domaće i strane medije.

 

- Prvi brak je prilika da upoznate sebe. Ne možete uploviti u vezu ako niste sigurni da možete učiniti da se drugi oseća potpunim. Ako postoji nesigurnost tada vodite bitku ne samo s partnerom već i sa samim sobom -  objasnio je on.

 

Štefi i Agasi ne samo da imaju zajedniči pasiju, tenis, već se oboje bave piklbolom, a gde planiraju da se takmiče protiv Džona Mekinroa i Marije Šarapove u Pikelball Slam 2. 

 

ANDRE AGASI I ŠTEFI GRAF SU U BRAKU VEĆ DVE DECENIJE
ANDRE AGASI I ŠTEFI GRAF SU U BRAKU VEĆ DVE DECENIJE foto: Profimedia

 

Andre je tokom teniske karijere osvojio osam grend slem titula, dok je njegova žena osvojila 22 grend slem titule u pojedinačnoj konkurenciji što ih je učinilo jednim od najuspešnijih u poslu kojim su se bavili.

 

Kada se ne bavi sportom, par voli da provodi vreme sa svojom decom. Ostavljajući sve njihove teniske trofeje po strani, tata Andre je priznao da je dobio od sina jedan veoma sentimentalan poklon.

 

- Imam ogrlicu koju je moj sin napravio za mene. To je ogrlica od perli sa ovim slovima. Kada je imao četiri godine, zamolio me je da mu pomognem. Rekao je 'Želim da napravim ovo, želim da pišem, tata Roks .' Stavili smo ove male perle slova i napisali 'Daddi Rocks'. Nikada ga nisam skinuo, ali se pokvario, pa sam ga popravio - rekao je.

 

LJUBAVNA PRIČA NAJPOZNATIJEG TENISKOG PARA NA SVETU
LJUBAVNA PRIČA NAJPOZNATIJEG TENISKOG PARA NA SVETU foto: Profimedia

 

Andre i Štefi su se upoznali nakon svojih pobeda na Vimbldonu 1992, a on je priznao da je već bio zaljubljen u nju u svojoj autobiografiji.

 

Nakon što ju je video kako radi intervju na francuskoj televiziji, napisao je:

 

- Bio sam zapanjen, zapanjen njenom potcenjenom gracioznošću, njenom lepotom bez napora... Pokušao sam da joj prenesem poruku posle Otvorenog prvenstva Francuske (1991.), ali nisam uspeo.

 

U nastavku su izlazili sa različitim ljudima - Štefi je bila u vezi sa Majklom Bartelsom od 1992. do 1999. godine, dok je Agasijeva veza sa Bruk počela 1993., pre nego što je romansa procvetala nekoliko godina kasnije.

 

ŠTEFI I AGASI SAMO NAJLEPŠE GOVORE JEDNO O DRUGOM
ŠTEFI I AGASI SAMO NAJLEPŠE GOVORE JEDNO O DRUGOM foto: Profimedia

 

Andre i Štefi su tokom godina ostali veoma tajnoviti kada je njihova veza u pitanju. Svoje venčanje objavili su izjavom koja je glasila:

 

- Tako smo blagoslovljeni što smo venčani i što smo započeli ovo poglavlje naših života. Privatnost i intimnost naših ceremonija je bila lepa i odražavala je sve što cenimo.

 

Prijavljeno je da se par venčao u dvorištu svoje kuće u ležernim farmerkama sa svojim majkama kao svedocima. 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima

 

Bonus video:

Novak o planovima za budućnost

 

makonda-tracker