obrt za obrtom

Zaprosio ju je, rekla je DA, a on je – NESTAO: Zaboravljena ljubav glumaca za kojima su devedesetih svi gubili razum

0

Ljubavna priča Lijama Nisona i Bruk Šilds jedna je od onih koje smo smetnuli s uma jer nije trajala dugo, ali je svakako bila zanimljiva

Bruk Šilds i Lijam Nison početkom devedesetih
Bruk Šilds i Lijam Nison početkom devedesetihfoto: Stephen Trupp / Zuma Press / Profimedia

Bruk Šilds nije imala mnogo velikih ljubavi, ali je najvećima rekla "da": teniseru Andreu Agasiju, s kojim je bila u braku tokom devedesetih, i producentu Krisu Henšiju, za kog je udata već 23 godine.

 

Malo je, međutim, poznato da je glumica umalo postala supruga severnoirskog glumca Lijama Nisona početkom devedesetih. 

 

  • Kako su se upoznali?


Nikada nije otkriveno kada se i gde dogodio prvi susret, ali Holivud je, kako to često kažu, jedno veliko selo, a Lijam Nison viđao se u to vreme s najuspešnijim i najlepšim ženama u svetu slavnih. Zato ne čudi što su mu se, posle Helen Miren, Džulije Roberts, Barbre Strajsend i Šinejd O'Konor, putevi ukrstili sa glumicom Bruk Šilds i što su jedno drugom zapali za oko.

 

Najverovatnije su počeli da se viđaju krajem 1991. ili početkom 1992. godine, a Bruk Šilds čak ni u svojoj autobiografiji "Bila jednom mala devojčica: Istina priča o mojoj majci i meni" nije otkrila mnogo detalja o početku njihove veze. Nisona je opisala kao "visokog irskog glumca i pijanca koji je bio 13 godina stariji od nje".

 

Bruk Šilds i Lijam Nison bili su u vezi početkom devedesetih
Bruk Šilds i Lijam Nison bili su u vezi početkom devedesetihfoto: Judie Burstein / Zuma Press / Profimedia

Udvarao mi se svojim vrlo jakim akcentom, svojom poezijom i u*****m izborom jeftinog pino grija – napisala je Bruk u svojim memoarima iz 2014.

 

  • Brzo je postalo ozbiljno


Par je uspevao da se skriva od javnosti većim delom svoje veze, a Bruk je kasnije priznala da je bila fascinirana Lijamom. Kako je napisala, bila je "impresionirana jer izlazi s pravom filmskom zvezdom", a istakla je i da je on "žudeo za pažnjom bilo koje žene".


Tri meseca od prvog susreta, njihova veza je bila ozbiljna, a Nison ju je uskoro – zaprosio.


Pitao me je da se udam za njega, bez prstena – napisala je Bruk Šilds.


Ono što nije očekivala jeste da će odmah potom njen dečko – i verenik – misteriozno nestati.

 


Naime, posle Božića par je čitav dan bio pod dejstvom alkohola, a Nison je potom otputovao u Los Anđeles jer je u podrumu njegove kuće navodno došlo do poplave.


Rekla sam mu da me pozove kad stigne – napisala je glumica i otkrila da joj je Lijam odgovorio: "O, draga, biće kasno". Nakon što je glumac otišao, Bruk piše da se "više nisu čuli".


Bio je tu jednog trenutku, a sledećeg nije. Znate, bila sam šokirana, nisam mogla da poverujem. Da. Otet mi je – rekla je Bruk, aludirajući na Nisonov čuveni filmski serijal "Oteta" (Taken).

 

I sam glumac priznao je pre nekoliko godina da je postupio ovako.


Neću to poricati. Zapravo se ni ne sećam dobro. Bilo je to pre mnogo godina, ali... Otišao sam u Los Anđeles i nisam je pozvao. To zvuči... da, tako je bilo – rekao je on i dodao da je Bruk Šilds "velika dama i fantastična devojka".

 

Bruk Šilds i Lijam Nison početkom devedesetih
Bruk Šilds i Lijam Nison početkom devedesetihfoto: Judie Burstein / Zuma Press / Profimedia

Međutim, u intervjuu nakon objavljivanja memoara, Bruk je ispričala da se Lijam Nison posle nekog vremena vratio i ponovo je zaprosio.


Vratio se nakog toga i ponovo me pitao da se udam za njega. To je bilo pre nego što je počeo da radi na predstavi ("Ana Kristi", prim. prev). Rekla sam mu "Ne, ne, ne, jer znajući kakav si, verovatno ćeš se zaljubiti u sledeću ženu s kojom ćeš raditi, oženićeš se njom, tako da želim da izostavim sebe iz svega ovoga". Bila sam potpuno u pravu – ispričala je tada glumica.

 

  • Prave ljubavi su ih tek čekale


I, zaista, dok je radio na brodvejskoj predstavi "Ana Kristi", Lijam Nison se zaljubio u glumicu Natašu Ričardson, s kojom je uskoro stupio u brak i dobio sinove Mikaela i Danijela. Zajedno su ostali sve do njene smrti 2009. godine.

 

Godinama nakon njihovog raskida, Bruk je igrala Sali Bouls u "Kabareu" 2001. godine, a to je uloga u kojoj see tri godine ranije pojavila Nataša Ričardson.

 

Engleska glumica je gledala jedno izvođenje i otišla u bekstejdž da udeli komplimente koleginici. Kada je Bruk slučajno srela Lijama, prišla mu je rekla mu da se zahvali supruzi u njeno ime na podršci koju joj je pružila.


Samo joj reci da mi je bila čast što je došla u garderobu. Ona je original i neverovatna je – rekla mu je Šildsova tada.


I dok je Lijam Nison i dalje sam nakon smrti supruge, Bruk je bila u kratkom braku sa Andreom Agasijem, a potom se 2001. udala za producenta Krisa Henšija, s kojim ima ćerke Rouan i Grir.

 

 

makonda-tracker