bili su retki u holivudskom svetu

"U idealnom svetu — troje dece bi bilo naše": Slavni par se voleo preko 50 GODINA, a mogla je da ih rastavi samo smrt

0

14. januar 2016. godine preminuo je čuveni glumac Alan Rikman.

Alan Rikman i njegova ljubav, Rima Horton
Alan Rikman i njegova ljubav, Rima Hortonfoto: DAVID HARTLEY / Shutterstock Editorial / Profimedia

Smrt proslavljenog glumca Alana Rikmana u 70. godini, u januaru 2016. godine, bila je veliki gubitak kako za njegovu porodicu, tako i za čitav svet.

 

Rikman je bio fantastičan glumac i fantastičan čovek, po svedočenju njegovih fanova; proveo je duže od decenije glumeći u pozorištu i Šekspirovim produkcijama, pre nego što je dobio prvu filmsku ulogu u 42. godini, u filmu "Umri muški". Usledio je "Robin Hud: Princ lopova", gde je Rikman opet bio glavni negativac i dobio nagradu BAFTA.

 

U klasiku Džejn Ostin "Razum i osećajnost" glumio je sa Emom Tompson, Kejt Vinslet i Hjuom Grantom, kada su svi oni postali dobri prijatelji.

 

Sa Emom Tompson glumio je u kultnom božićnom filmu "U stvari ljubav", a bio je njen kolega i u ulozi u kojoj je najprepoznatljiviji: ulozi Severusa Snejpa u franšizi "Hari Poter".

Ipak, posebno veliki gubitak preživela je njegova životna partnerka, Rima Horton.

 

Ljubavna priča Alana Rikmana i Rime Horton

 

Alan je bio tinejdžer kada je u školi upoznao devojku po imenu Rima Horton. Od te 1965. godine oni su imali oči samo jedno za drugo i ostali su zajedno do samog kraja.

 

Alan Rikman i Rima Horton
Alan Rikman i Rima Hortonfoto: DAVID HARTLEY, Shutterstock Editorial / Profimedia

Uz to, neverovatno je na koji način je Rikman govorio o Rimi.

 

Mislim da svaka veza treba da ima svoja pravila. Ona je tolerantna. Ona je neverovatno tolerantna. Možda i kandidatkinja za sveticu — rekao je Alan za Hello! o svojoj ljubavi sa Rimom.

 

Mi smo zbrkani i kompleksni, kao i svaki par, i mi prolazimo kroz mnoge promene, ali ja je stvarno poštujem. Rima i ja možemo sedeti u sobi i čitati i ništa ne reći jedno drugom sat vremena, a onda će mi ona pročitati nešto i počećemo oboje da se kikoćemo — rekao je u jednom drugom intervjuu.

Par nikada nije imao dece.

 

Znajte da ja nisam sam u ovom paru. Tu je još jedna osoba. Voleo bih da sam imao porodicu — rekao je jednom glumac.

 

Ponekad mislim da bi, u idealnom svetu, troje dece, sa 12, 10 i 8 godina, bilo dodeljeno nama i bili bismo im sjajni roditelji.

 

 

Alan i Rima su se 2012. godine venčali na tajnoj ceremoniji. Glumac je tek 2015. godine otkrio da se oženio. Venčali su se u Njujorku, prošetali Bruklinskim mostom i ručali.

 

Smejao se kako je ženi kupio prsten koji nikad ne nosi.

Kasnije se ispostavilo da je par odlučio da se venča nakon što je Alanu dijagnostikovan rak pankreasa. To su znali samo njegovi najbliži prijatelji i porodica.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

ESPRESO TIKTOK: Razvode se Natali Portman i Bendžamin Milpejd

 

makonda-tracker