OVO ĆE VAM ULEPŠATI DAN

NIJE ŽALIO NI NOVAC, NI VREME, NI OSMEHE: 5 neverovatnih anegdota fanova otkriva kakav je čovek ZAPRAVO bio Alan Rikman

1

Pre pet godina, svet je šokirala vest da nas je napustio jedan od najsimpatičnijih zlikovaca u svetu filma.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

U avgustu 2015. godine, Alan Rikman doživeo je slabiji šlog, nakon čega mu je dijagnostikovan rak pankreasa. Legenda britanskog pozorišta i filma poverila je ovu tajnu samo najbližim prijateljima, zbog čega je planeta s nevericom 15. januara 2016. godine dočekala vest da je slavni Englez preminuo.

 

Iako je pretežno igrao negativce — Severusa Snejpa u serijalu o Hariju Poteru, sudiju Turpina u „Sviniju Todu“, zamalo preljubnika Harija u „U stvari ljubav“, šerifa od Notingema u „Robinu Hudu: Princu lopova“, Hansa Grubera u „Umri muški“ itd, Alan Rikman važio je za jednog od najharizmatičnijih i najdražih lica u svetu filma. Jedan od razloga za to su simpatične anegdote o njemu koje su obožavaoci iz svih krajeva planete s vremena na vreme delili s javnošću, a ovo su samo neke od njih.

 

1. Iznenadio novinarku poklonom

 

foto: Profimedia

Kristina Klajn-Biset, novinarka iz Edinburga, ispričala je za BBC da je više puta intervjuisala Rikmana, a jednom prilikom je od njega dobila poklon!

 

Imala sam ogromno zadovoljstvo da intervjuišem Alana nekoliko puta. Kad sam jednom prilikom prosula crno vino po haljini tokom intervjua, on me uzeo pod ruku, prešli smo zajedno ulicu i jednoj prelepoj radnji mi je kupio novu haljinu — podelila je ona.

 

2. Umeo je da prepozna pravog fana

 

foto: Profimedia

Brenan Karli iz lista GQ otkrio je nakon Rikmanove smrti na društvenoj mreži Tviter kako je izgledao njegov susret sa slavnim glumcem. Naime, kada je imao samo 13 godina, Karli je uživao u jednoj Rikmanovoj predstavi i nakon nje dobio priliku da popriča s ovom legendom Holivuda.

 

Kad sam imao 13 godina, upoznao sam Alana Rikmana u Londonu posle predstave „Meri Popins“ i on počeo da mi se obraća kao Snejp. Kako otmen potez!

 

3. Nasmejao je devojčicu u zastrašujućem trenutku

 

foto: Profimedia

Kada se kao osmogodišnjakinja izgubila na Brodveju, Alison Gros se uspaničila. Srećom, u blizini se našao Alan Rikman.

 

Upoznala sam Alana Rikmana kad sam imala osam godina i prvi put sam posetila Njujork, pored jednog brodvejskog ulaza za pozornicu. On je stajao sa mnom sve dok me tata nije pronašao i pomogao mi da se smirim kad sam shvatila da sam naišla na Snejpa. Rekao je da sam slatka (i bila sam).

 

4. Izveo je smicalicu koju će jedan fan Harija Potera zauvek pamtiti

 

foto: Profimedia

Danas je na društvenim mrežama teško izbeći spojlere, ali nekada ta opasnost nije postojala. Međutim, jedan tviteraš ispričao je kako je jednom prilikom, kada je tek kupio knjigu „Hari Poter i Polukrvni princ“ u hotelu sreo Alana Rikmana i zamolio ga da mu da autogram i dogodilo mu se upravo to da čuje "spojler".

 

Glumac se potpisao na knjizi, pitao je dečaka da li ju je pročitao i kada je čuo da nije, rekao:

 

— Pretpostavljam da znaš da sam ja Polukrvni princ?

 

5. Poštovao je baš sve oko sebe

 

foto: Profimedia

Isadora Ficdžerald svojevremeno je radila kao asistentkinja u pozorištu King‘s Head u Londonu, kada je dobila priliku da posluži čaj Alanu Rikmanu. Glumac joj je ljubazno rekao:

 

— Strašno mi je žao, draga moja, imam strašnu prehladu!

 

Bila sam šokirana ljubaznošću s kojom mi se izvinjavao kada sam bila samo pomoćnica — iskrena je ona.

 

Ako ste i vi voleli Alana Rikmana, uvek ga se sećajte sa osmehom. On bi tako hteo.

 

makonda-tracker