HOLIVUD

Prvi razvod mu je bio NAJSKUPLJI NA SVETU, s drugom ženom je ostao 30 godina: Uzbudljiv ljubavni život Stivena Spilberga

0

Njegovi brakovi su bili mnogo zanimljiviji i od njegovih filmova 

LJUBAVNA PRIČA STIVENA SPILBERGA
LJUBAVNA PRIČA STIVENA SPILBERGA foto: EPA / BRITTA PEDERSEN

Čuveni glumac Stiven Spilberg izgradio je višedecenijsku karijeru u filmskoj industriji. Priznati reditelj, koji sada ima 77 godina, režirao je i originalnu trilogiju o Indijani Džons, koji ga je proslavio kao scenaristu i producenta.

 

Stiven je imao veoma bogatu karijeru tokom godina koje je proveo u filmskom svetu, a osim toga često je bio u centru pažnje svetske javnosti, jer je imao i interesantan ljubavni život.

 

On se ženio više puta, a s poslednjom suprugom je u braku već 30 godina.

 

 

Prvi brak


Stiven upoznao svoju prvu ženu Ejmi Irving, koja sada ima 69 godina, kada je bila na audiciji za ulogu u filmu Bliski susreti treće vrste (1977). Ejmi nije na kraju dobila ulogu u projektu, koji je napisao i režirao Stiven.

 

Međutim, njih dvoje su započeli vezu, pri čemu su navodno prvobitno izlazili od 1976. do 1980. Navodi se da su se kasnije ponovo pomirili, pri čemu je par bio u braku od 1985. do njihovog razvoda 1989. Tvrdi se da je to jedan od najskuplji razvodi slavnih.

 

STIVEN SE RAZVEO OD PRVE SUPRUGE I TO JE BIO JEDAN OD NASKUPLJIH RAZVODA U HOLIVUDU
STIVEN SE RAZVEO OD PRVE SUPRUGE I TO JE BIO JEDAN OD NASKUPLJIH RAZVODA U HOLIVUDU foto: Profimedia

 

Pre njihovog razvoda, Ejmi i Stiven su 1985. dobili sina Maksa Spilberga, koji sada ima 38 godina. Maks je najstariji od svoje dece i bavi se grafičkim dizajnom i produkcijom. 

 

Drugi brak


Nakon toga Ejmi, Stiven je upoznao Kejt radeći na filmu Indijana Džons i Hram propasti (1984). Stiven i Kejt su počeli da žive zajedno 1989. godine. Kejt je prešla na judaizam pre udaje za reditelja, a oni su se venčali 1991. godine.

 

Par ima petoro dece zajedno. Njihovo dvoje dece su Saša Spilberg (33) i Sojer Spilberg (31). Treće dete para Destri Spilberg, sada ima 26 godina, rođena je 1996. godine, iste godine kada su usvojili Mikaelu Džordž, koja sada ima 27 godina.

 

SA DRUGOM SUPRUGOM STVORIO JE PORODICU
SA DRUGOM SUPRUGOM STVORIO JE PORODICU foto: Profimedia

 

Stiven je takođe ima i sina Tea Spilberga, koji ima 35 godina, a koga je Kejt usvojila pre njihovog braka.

 

Mešana porodica takođe uključuje Kejtinu ćerku Džesika Kepšo (47) iz njenog prvog braka sa Robertom Kepšoom. Džesika je, kao i njena majka, glumica - a najpoznatija je po ulozi Arizone Robins u Grejovoj anatomiji.

 

Kejt - koja se naizgled povukla iz glume pre mnogo godina, pošto je nedavno postala slikarka - govorila je o svom partnerstvu sa Stivenom. Ona je za Čikago tribjun rekla 1995. da su bili "partneri" i da je njihov život bio "produkcija".

 

LJUBAVNA PRIČA STIVENA SPILBERGA TRAJE 30 GODINA
LJUBAVNA PRIČA STIVENA SPILBERGA TRAJE 30 GODINA foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

 

- On upravlja svojim mlaznjakom – kamerom i pričom. Moj avion je porodica. Možda mi neće biti prijatno da pomeram granice na filmu na način na koji on to čini, a njemu možda nije tako prijatno da pomera granice naša porodica - rekla je ona.

 

Stiven je i sam govorio o njihovom braku i načinu na koji je Kejt uticala na njegovu karijeru.

 

- Moja žena kaže da nisam dovoljno zabavan! Spremao sam se da režiram film kada je ona pročitala scenario, nakon čega je rekla 'Ne režiraj ovaj film - dajte ga režiseru koji dobro radi komediju.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Poznati par otkriva tajnu dugog braka

 

makonda-tracker