31. avgusta je sve prekinuto...

Udala se kao devica, a posle Čarlsa našla 7 LJUBAVNIKA: Dajana je u smrt otišla s Dodijem, ali njega nije volela najviše

1

Posle Čarlsa, Dajana je tražila ljubav s muškarcima koji su, uz nju, postali poznati javnosti

princeza dajana udala se za čarlsa jako mlada i mislila da je našla ljubav za ceo život...
princeza dajana udala se za čarlsa jako mlada i mislila da je našla ljubav za ceo život...foto: EPA-EFE/LASZLO VARGA

Život princeze Dajane od prvog je dana fascinirao javnost, a kako je dobro poznato, za suprugu tadašnjeg princa Čarlsa odabrana je zbog svog aristokratskog porekla i činjenice da je bila – devica.

 

Njen život je delovao bajkovito, ali nije bio takav.

 

Ona je isprva volela Čarlsa, a i on se trudio da zavoli nje, ali uprkos tome što mu je bila odana, njegovo srce je uvek pripadalo Kamili Parker Bouls, koja mu je kasnije i postala žena.

 

Dajana je uvek bila svesna toga da će se nad njima nadvijati Kamilina senka.

 

Nesrećni brak je dugo trajao, a čak je i Dajana kasnije priznala kako je "bila gužva jer ih je neprestano bilo troje u odnosu", aludirajući time na Kamilu.

 

Do kraja braka je nezvanično došlo još krajem osamdesetih godina, ali i dok razvod još nije bio zakonski okončan, par je živeo razdvojenim životima, a Dajana se upustila u niz ljubavnih veza s uglednim muškarcima iz britanske elite.

 

Utehu je pronašla u čak sedam ljubavnika, koji su joj pomogli u teškom razdoblju u životu, svaki u svoje vreme.

 

Te romanse nisu dobro prihvaćene od strane kraljevske porodice, ali ona je živela po svojim novim načelima. Šuškalo se da joj je ljubavnik bio i Erik Klepton, ali njih dvoje to nikada nisu priznali...

 

šuškalo se da je dajana imala i tajnu aferu s erikom kleptonom
šuškalo se da je dajana imala i tajnu aferu s erikom kleptonomfoto: TODAY / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prvi među sedmoricom ljubavnika bio je Oliver Hoare, koji je 2018. preminuo od posledica raka u 73. godini života. Oliver i Dajana započeli su svoju aferu 1992. godine dok su oboje bili venčani sa drugim ljudima, a Oliver je bio i otac troje dece...

 

16 godina stariji od lepe princeze, Oliver se bavio umetninama i njima opskrbljivao najvažnije londonske galerije i muzeje, a smatran je najvećim stručnjakom za islamsku umetnost.

 

Za aferu se saznalo tako što se jedne noći oglasio alarm Kensingtonske palate, u kojoj je živela Dajana, a policija je u grmlju ispred palate pronašla Olivera, kako se skriva od pogleda, pušeći cigaretu.

– Poverila mi je da je on bio prvi muškarac koji ju je fizički uzbudio – otkrio je kasnije Dajanin bivši telohranitelj Ken Vorf i dodao da je ona bila "potpuno zaljubljena" u Hoara.

 

Romansa je okončana kada je Oliverova žena, bogata francuska naslednica, zapretila razvodom. Oliver je ostavio Dajanu, a ona ga je nakon prekida opsedala pozivima, zivkajući ga i po 300 puta dnevno, pisalo se. 

 

Jedan od Dajaninih ljubavnika bio je policajac Beri Manaki, koji je radio za Dajanu i zapravo mu je posao bio da brine za njenu sigurnost, a kada se vest o toj vezi proširila – Beri je smenjen s dužnosti.

 

 

Od 1986. do 1991. Dajana je bila u vezi s Džejmsom Hjuitom, a mnogi su šuškali da je njihova veza započela i ranije, zbog njegovog fizičkog izgleda i neodoljivoj sličnost s Dajaninim sinom Harijem.

 

Crvenokosi profesionalni jahač 2003. je razmišljao o prodaji 64 Dajanina ljubavna pisma za neverovatnih 10 miliona funti, ali na kraju se suzdržao.

 

 

Mnogi i danas nagađaju da je upravo on pravi Harijev otac...

 

U Dajaninom krevetu našao se i Džejms Gilbi, s kojim je princeza ozbiljno planirala i beg od kraljevske porodice.

 

Njihove telefonske razgovore su snimile tajne službe u palati, pa je njihova namera o begu brzo razotkrivena 1989. godine.

 

Kako je Dajana bila poznata kao vrsna sportistkinja i ljubiteljka teretana, u jednom je svom pohodu na teretanu tako upoznala i Vila Karlinga. Vil Karling bio je profesionalni igrač ragbija i u trenutku navodne afere s Dajanom bio je srećno oženjen.

 

Par je prekinuo sve veze 1995, a Vilova supruga kritikovala je Dajanino ponašanje i promiskuitet, dok joj je princeza pak odgovorila da ju je sportista pratio kao psić i da ga se nije mogla otarasiti.

 

 

Najvažniji Dajanin ljubavnik svakako je bio Hasnat Kan, ugledni londonski doktor s kojim je princeza provela čak dve godine, a šuškalo se i da planiraju svadbu i da je to njena najveća ljubav.

 

Princeza je Kana opisivala kao ljubav svog života, a čak je otišla u porodičnu posetu njegovoj porodici u Pakistanu i družila se s njegovim bliskim ljudima. Veza je trajala od 1995. do 1997, a čak ju je i princ Čarls odobrio.

 

 

Poslednji Dajanin ljubavnik ujedno je i njen najslavniji odabranik. Dodi al Fajed, egipatski naslednik koji je obožavao luksuzan život, podelio je njenu tragičnu sudbinu i preminuo u istoj nesreći kao i Dajana 1997.

 

Fotografije iz lifta u kom Dajana Fajeda nežno drži za ruku samo sat vremena pre nego što se dogodila nesreća postale su viralne.

 

Dodi Al Fajed
foto: http://www.scottbaker-inquests.gov.uk/copyright.ht / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kada su fotografije snimljene, paru je preostao samo još jedan sat života. Stradali su u Parizu.

 

Bonus video

Kralj Čarls dao 600 hiljada funti za obnovu Hilandara

 

makonda-tracker