"njena srodna duša"

Ni Čarls, ni Dodi, ni brojni ljubavnici nisu bili kao ON: Zašto je princeza Dajana ostavila najveću ljubav svog života?

2

Ko je bio muškarac kog je princeza Dajana najviše volela i zašto ga je ostavila kada je srela Dodija al Fajeda?

Princeza Dajana
Princeza Dajanafoto: Mike Forster / Daily Mail / Shutterstock Editorial / Profimedia

Brak današnjeg kralja Čarlsa III i pokojne princeze Dajane trajao je 15 godina i u njemu se rodilo dvoje dece, ali on do danas važi za jedan od najsrećnijih u svetu poznatih.


Sve vreme je tadašnji prestolonaslednik varao svoju suprugu sa (sada njegovom kraljicom suprugom) Kamilom Parker Bouls, a potom se i onda prepustila strastima s drugim muškarcima, ne uspevajući da sakrije u javnosti usamljenost, tugu i bol.


Imala je princeza Dajana tokom braka sa Čarlsom i nakon njega više kraćih i dužih veza, od pravih ljubavi do uzbudljivih avantura, a samo neki od muškaraca koji su je impresionirali bili su major Džejms Hjuit, za kog se i danas šuška da je pravi otac njenog sina princa Harija, radnik obezbeđenja Beri Manaki, trgovac umetninama Oliver Hoar...

 

Poznato je da je kraj života dočekala u ljubavi s poznatim plejbojem Dodijem al Fajedom, pa se često on pominje kao čovek njenog života. Ipak, upućeni kažu da baš nijedan od pomenutih nije za Dajanu bio "gospodin Pravi", već je to bio samo jedan – britansko-pakistanski kardiohirurg Hasnat Kan.

 


Prava ljubav njenog života, njena srodna duša, bio je hirurg kardiolog Hasnat Kan – rekao je svojevremeno Pol Barel, njen bivši batler i prijatelj, za Ej-Bi-Si Njuz.


Dajana i Kan viđali su se od 1995. do 1997. godine, a upoznali su se tokom princezine posete jednoj bolnici.


Upoznala ga je kad je išla nekom u posetu u Kraljevsku bolnicu „Brompton“. Bila je u liftu kada je ušao on i odmah je znala da je on taj – istakao je Barel.

 

Dajana je opisivala dr Kana kao najveću ljubav koju je imala u životu i poznato je da ga je upoznala sa svojim sinovima Vilijamom i Harijem.


Dajana i ja smo imali divan odnos, bez ikakvih ličnih problema. Jedini problem koji smo imali bili su mediji, a jedino mesto na kom smo mogli da imamo privatnost bila je Kensingtonska palata jer tamo nisu mogli da dođu do nas – izjavio je on početkom dvehiljaditih.

 


Kako je on ispričao, princeza je davala sve od sebe da se on ne oseća loše i izloženo medijima.


Dajana je bila zaštitnički nastrojena prema meni i htela je da me sačuva od pažnje javnosti – priznao je Kan, koji je vodio normalan i običan život.


Kako je Kan kasnije ispričao, Dajani je bio potreban neko ko može da podnese paparace i pažnju medija, pa je pokušala da ostvari vezu s Dodijem al Fajedom.


Mislim da je Dajana konačno shvatila da Al Fajed može da joj pruži sve. Ja to nisam mogao. On je imao novca i mogao je da obezbedi sigurnost – rekao je jednom prilikom Hasnat Kan.

 

Dodi al Fajed i princezu Dajana se ukrcavaju na njegovu jahtu 1997, nedugo pre saobraćajne nesreće u kojoj su stradali
Dodi al Fajed i princezu Dajana se ukrcavaju na njegovu jahtu 1997, nedugo pre saobraćajne nesreće u kojoj su stradalifoto: MAXPPP / Newscom / Profimedia

Pol Barel je otkrio medijima i da ga je Kan pozvao nekoliko dana nakon saobraćajne nesreće u kojoj je Dajana stradala i u suzama mu rekao koliko mu je žao što nije on mogao da operiše ledi Di i spase joj život.

 

 

makonda-tracker