postoji više verzija

52 godine duga ljubavna priča koju niko nije ODOBRAVAO: Kako su se zapravo upoznali i zavoleli Čarls i Kamila?

0

Od njihovog prvog susreta do venčanja prošlo je 34 godine.

Čarls i Kamila su ubrzo nakon upoznavanja počeli da se zabavljaju.
Čarls i Kamila su ubrzo nakon upoznavanja počeli da se zabavljaju.foto: David Cole / Alamy / Alamy / Profimedia

Ljubavna priča kralja Čarlsa III i kraljice Kamile je jedna od najverovatnijih koje smo čuli. Dugo je bila skrivana od očiju javnosti, dugo su je drugi osporavali, neko vreme je bila i deo ljubavnog trougla, ali na kraju su pronašli način da budu zajedno.

 

Ali kako je započela njihova priča? Kada su se prvi put upoznali?

 

Prema većini izvora, Čarls i Kamila su se prvi put sreli na polo utakmici 1971. godine u Vindzor Grejt parku. U tom trenutku Kamila je imala 24, a Čarls 23 godine.

 

Upoznao ih je zajednički prijatelj, a oni su shvatili da vole polo i prirodu i da imaju isti smisao za humor.

Mnogi su pisali da je Kamilina prva rečenica upućena Čarlsu bila: "Moja prabaka je bila ljubavnica vašeg pra-pradede. Osećam da imamo nešto zajedničko".

 

Međutim, prema drugoj verziji priče, Kamila i Čarls su se zapravo često viđali na raznim okupljanjima, ali se nisu zvanično upoznali na polo meču, već ih je upoznala zajednička prijateljica Lusija Santa Kruz, u svojoj kući.

U svakom slučaju, ubrzo su počeli da se zabavljaju, a Čarls je počeo da je upoznaje sa članovima kraljevske porodice.

 

Čarls 1973. godine odlazi da služi u Kraljevskoj mornarici osam meseci što je njihovu vezu stavilo na pauzu, a ubrzo nakon njegovog povrata je usledilo raskid.

 

Biografi imaju različite teorije zašto je došlo do toga. Neki veruju da je Kamila zapravo prerano ušla u život prestolonaslednika, a Čarls je nije ni pitao da ga čeka dok je na putu. 

 

S druge strane, mnogi veruju da je sve došlo zbog toga što je Kamila smatrana neprikladnom suprugom za budućeg kralja, nije bila iz aristokratskih krugova, a nije bila ni devica.

 

Kada se Čarls vratio iz Kraljevske mornarice, Kamila je već verena za svog dugogodišnjeg dečka Endrua Parkera Boulsa, za koga se i udala u julu 1973. godine na venčanju sa 800 gostiju.

 

Interesantno je da je vojni konjički oficir Endru Parker Bouls ranije izlazio sa sestrom princa Čarlsa, princezom Anom.

Kamila i Endru su bili u braku do 1995. godine i imaju dvoje dece Toma i Loru. 

 

Čarls i Kamila su sve vreme njihovog braka bili prijatelji, a princ Čarls je krstio Toma, Kamilinog sina. 

 

U njihovim društvenim krugovima su se širile glasine da su Čarls i Kamila obnovili vezu, a Kamilin suprug ju je odobravao budući da je i sam imao brojne ljubavnice. 


Prema biografiji kralja Čarlsa, on je počeo aferu sa Kamilom 1986. godine, pet godina nakon što je stupio u brak sa Dajanom Spenser.

 

Međutim, postoje priče da su njih dvoje bili zajedno od početka njegovog braka sa princezom Dajanom. 

Jedan od najvećih skandala se dogodio 1993. godine kada su procurili transkripti prinčevih privatnih razgovora sa Kamilom u kojima su izneti lascivni detalji njihovog odnosa.

 

Kamilagejt ili tampongejt, tako je najčešće nazivana ova afera. 

 

Nakon svega izrečenog u medijima, Čarls je u televizijskom intervjuu rekao: 


- Gospođa Parker Bouls je moj veliki prijatelj… Prijatelj veoma dugo. Nastaviće da bude moj prijatelj još dugo -

 

Kao što smo već napomenuli, 1995. godine se Kamila razvela od Endrua, a Čarls i Kamila su tačku na svoj brak stavili godinu dana kasnije. 

 

Ubrzo nakon toga, ponovo su postali par i počeli javno da se pojavljuju.

Čarls i Kamila su se venčali 9. aprila 2005. godine, u Kapeli Svetog Đorđa u zamku Vindzor, nakon toliko decenija čekanja i čežnje, princ Čarls i Kamila zakleli su se jedno drugom na večnu ljubav.

 

Njihovi roditelji nisu prisustvovali venčanju — umesto njih, tu su bili Čarlsov sin princ Vilijam i Kamilin sin, ali se kraljica sa suprugom kasnije priključila i organizovala svečani prijem.


Kako je svojevremeno pisao Vanity Fair, Kamila je na dan svog venčanja patila od sinusitisa, a Lusija Santa Kruz, žena koja je upoznala Čarlsa i Kamilu jedno drugom izjavila je da Kamila bukvalno nije mogla da ustane iz kreveta.

 

Navodno je zahvaljujući mlađoj sestri Anabel, Kamila uspela da pronađe energiju da prisustvuje venčanju dok joj je sestra pomagala da se obuče za njen veliki dan.

 

makonda-tracker