"ona je sjajna"

Posle nje je odlučio – NIKAD više s poznatom ženom! Veza ovih glumaca zanimala je sve, a oni su ćutali i ludo se voleli

0

Krajem devedesetih, oni su bili jedan od najpopularnijih parova na svetu, a godinama nakon raskida jedno o drugom pričaju samo najlepše. Ipak, glumica je bila poslednja poznata ličnost u njegovom ljubavnom životu...

foto: Robert Hepler Collection / Everett / Profimedia
foto: Robert Hepler Collection / Everett / Profimedia

 

Dobro je poznato da je Met Dejmon već dve decenije u braku s devojkom koju je upoznao dok je bila konobarica u lokalu u koji je svratio dok je snimao u Majamiju, kao i da ona nije njegova jedina devojka koja nije u filmskoj industriji.


Međutim, mnogi ne znaju kako je došlo do toga da se čuveni glumac, za razliku od njegovih kolega, ne viđa isključivo s holivudskim lepoticama i superzvezdama.


Za sve je navodno kriva jedna od najvećih ljubavi u njegovom životu – ona s Vinonom Rajder.

 

U trenutku dok su Rajderova i Gvinet Paltrou bile najbolje drugarice (što se okončalo uz izdaju i višedecenijski sukob), Gvinet je bila u vezi s glumcem Benom Aflekom. Njegov najbolji drug od detinjstva je upravo Met Dejmon i bilo je nemoguće da se Vinona i on ne upoznaju i ne provedu mnogo vremena zajedno.

 


Nije sigurno kada je tačno došlo do njegovog prvog susreta, ali je to najverovatnije bilo u vreme dok je glumac bio u vezi s Mini Drajver, kojoj je nešto kasnije slomio srce.


U svakom slučaju, Vinona Rajder i Met Dejmon nisu gubili vreme i uskoro su postali par, a kako ih nikada nije preterano zanimala slava, već sam rad na filmovima, nije im bilo lkako dok su paparaci jurili za njima po Los Anđelesu. Zaljubljeni su, ipak, uspeli da sakriju mnogo toga o svojoj ljubavi i uživaju u privatnosti.


Koliko je poznato, raskinui su posle dve godine veze, u proleće 2000. U to vreme kružili su tračevi da postoji nešto između Dejmona i Penelope Kruz, s kojom je snimao film "Svi ti divni konji", što nikada nije potvrđeno.

 


Dok tokom veze nikada nisu davali intervjue o svojoj ljubavi, nakon raskida su se Met i Vinona više puta osvrnuli na dane koje su proveli zajedno. Tako je Dejmon za Playboy izjavio da je s glumicom imao "divnu vezu" , a našalio se i da se sve završilo iz mnogo manje zanimljivih razloga nego što bi bile "recimo, lude orgije u hotelu Four Seasons tokom kojih su njegova osećanja bila povređena jer se Ričard Gir previše zagrejao za nju".

 

Ipak, tada je Met Dejmon sasvim ozbiljno objavio da više ne želi ljubav s poznatim ličnostima.


Ovih dana se definitivno viđam samo sa, da tako kažem, civilima – istakao je Met. – Ne mislim da bih sada mogao da se zaljubim u poznatu ličnost, to bi značilo da moram da promenim svoj način života, a sviđa mi se to što je moj način života uglavnom normalan.


On je bio jedan od retkih koji su javnos tali u odbranu Vinone Rajder nakon što je privedena zbog krađe u prodavnici 2001. godine.

 


Kad su je klevetali u štampi, pomislio sam "I ovo će proći", mislio sam kako će do javnosti dospeti kakva je ona zaista i da će ona to, kao sjajna žena, prevazići – rekao je glumac i dodao da je "s*anje videti kako se nekoga do koga ti je stalo tretiraju loše".


Vinona nije toliko pričala o bivšem dečku, ali je i ona o njemu imala samo reči hvale. Tako je 2009, skoro deceniju od njihovog raskida, istakla:


Met nije mogao da bude bolji, divniji dečko. Stvarno sam srećna jer smo ostali u dobrim odnosima.


Vinona Rajder je od 2010. u vezi sa osnivačem eko-frendli linije odeće Lommstate Skotom Mekinli Hanom.

 

 

Met Dejmon je od 2005. u braku sa, kako on kaže "civilom" Lusijanom Bozan Baroso. S njom vaspitava tri ćerke, dok Lusijaninu ćerku iz prvog braka smatra svojim detetom.

 

1 / 5 Foto: EPA-EFE/CLAUDIO ONORATI

 

 

makonda-tracker