bes ne prolazi

Bile su KAO SESTRE, a ne pričaju 25 godina: Glumica je ušla u kuću koleginice, videla nešto na stolu i – TO JE BIO KRAJ

0

Glumice Gvinet Paltrou i Vinona Rajder bile su nerazdvojne prijateljice, a onda je jedan događaj sve promenio, toliko da neće jedna drugu da vide ni četvrt veka kasnije

Gvinet Paltrou i Vinona Rajder u provodu devedesetih
Gvinet Paltrou i Vinona Rajder u provodu devedesetihfoto: ALEX OLIVEIRA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Gvinet Paltrou (50) i Vinona Rajder (51) bile su među najvećim filmskim zvezdama devedesetih, a malo je poznato da su dve glumice bile najbolje prijateljice. Međutim, danas ne samo što one nemaju nikakav kontakt nego je jedna na neki način priznala da se naslađivala problemima svoje bivše drugarice...


U deceniji u kojoj je nastao ogroman broj kultnih ostvarenja, do trenutka kada su one bile nerazdvojne prijateljice Gvinet je već snimila velike hitove "Ema", "Vrata sudbine" i "Sedam", dok smo Vinonu gledali u nešto mračnijim filmovima "Drakula", "Bitlđus" i "Edvard Makazoruki".


Obema su prognozirane velike karijere, a Gvinet i Vinona su uživale u plodovima svog rada zajedno i zagrljene slavile uspehe.

 

 

Štaviše, u jednom momentu one su se viđale s dvojicom najboljih prijatelja – dok je Gvinet bila s Benom Aflekom, upoznala je Vinonu s njegovim drugom Metom Dejmonom i oni su postali omiljeni holivudski četverac.


Međutim, krajem devedesetih one su iznenada prekinule svaku komunikaciju, a još od tada se priča da je za sve kriva Gvinet Paltrou jer je navodno ukrala Vinoni ulogu ispred nosa – i to kako!

 

Naime, Gvinet je navodno bila u Vinoninoj kući u San Francisku kada je ugledala neki scenario. Podigla ga je i prelistala i odmah se zaljubila u priču o aristokratkinji koja obožava pozorište, maskirana u muškarca sprema predstavu i sreće mladog pisca i dramaturga Vilijama Šekspira, u kog se zaljubljuje dok rade na predstavi... Da, u pitanju je bio "Zaljubljeni Šekspir" (1998)!

 


Paltrouova, inače ćerka vrlo uticajnog producenta i reditelja Brusa Paltroua i glumice Blajt Daner, odmah je pozvala svog agenta i tražila da joj ugovori audiciju za ulogu ledi Viole – glavnu žensku ulogu i onu kojoj se nadala Vinona Rajder.


Dve drugarice su se navodno posvađale zbog ovog njenog poteza, a sve je bilo još gore kada je upravo Gvinet pripala uloga.

 

 

Ona je tako dobila priliku da igra s velikim imenima, kao što su Džudi Denč, Džozef Fajns, njen dečko Ben Aflek, Kolin Firt, Džofri Raš... i za to je osvojila Oskara!


Ipak, Gvinet već decenijama negira da je njena ledi Viola imala bilo šta s prekidom prijateljstva s Vinonom Rajder.


Kunem se Bogom da nisam, evo, stavljam desnu ruku na Bibliju. Kunem se Bogom – rekla je glumica 2005. u intervjuu koji je dala Hauardu Sternu i nazvala ovu priču "urbanim mitom".

 

1 / 5 Foto: miramax, Youtube Printscreen


Tada je priznala da godinama nije pričala sa Vinonom, niti ju je videla, a tvrdila je da je njena bivša prijateljica "izmišljala laži iz ljubomore".


Rekli biste da je ovo kraj priče, ali ne – ima i gore.


Gvinet Paltrou godinama vodi sajt Goop, na kom uglavnom piše o zdravom životu, a jednom prilikom se na interesantan način osvrnula negativnu energiju koju je iskusila naslađujući se problemima nekadašnje drugarice.

 

U tekstu naslovljenom "Zli jezik i život u negativnosti" osvrnula se na "(ne)prijateljicu koja je htela da je uništi".


Ova osoba je stvarno dala sve od sebe da me povredi. Bila sam vrlo potresena, ljuta, sve ono što osetite kada saznate da je neko ko vam se dopadao otrovan i opasan – napisala je, ne pomenuvši Vinonino ime, ali su svi bili sigurni da misli na nju, naročito zbog dela koji sledi.

 


Naime, Vinona Rajder je 2001. godine uhapšena na Beverli hilsu tokom nakon krađe odeće u vrednosti 5.500 dolara u jednoj prodavnici. Za to je osuđena na tri godine uslovne kazne, 480 sati društveno korisnog rada, novčanu kaznu 3.700 i da nadoknadi štetu prodavnici.

 

Kako je njena bivša drugarica Gvinet reagovala? Ako zaista misli na nju, ovako.


Jednog dana sam čula da se toj osobi desilo nešto nesrećno i ponižavajuće. Moja reakcija bilo je duboko olakšanje i... sreća. Ode moja moralna vertikala. Pa, zašto je tako dobar osećaj kad čujete nešto loše o nekome ko vam se ne sviđa? – napisala je Gvinet Paltrou.

 

 

makonda-tracker