pronašla je pravog

3 najveće ljubavi glumice koju Srbija obožava: Za jednim je nosila CRNINU posle raskida, a najnoviji je 21 godinu mlađi

1

Iako se uvek trudila da sakrije svoj privatni život od medija, ultrapopularna glumica nije uvek uspevala u tome

Helena bonam Karter u filmu 'Borilački klub'
Helena bonam Karter u filmu "Borilački klub"foto: Inès Benoist/Youtube printscreen

Engleska glumica Helena Bonam Karter danas slavi 57. rođendan, a kako je nedavno viđena u Londonu sa dečkom Rajem Dagom Holmboom, najverovatnije će svoj poseban dan proslaviti s njim.


Glumica i njen 21 godinu mlađi izabranik pre nekoliko nedelja su uslikani dok su šetali pse, a oni su izgledali uobičajeno zaljubljeno dok su se držali za ruke i ćaskali.


Helena Bonam Karter deluje vrlo zadovoljno pored Holmboa, koji je njena prva velika ljubav nakon bolnog raskida sa ocem svoje dece. Ona od početka karijere privlači pažnju svojim privatnim životom, pre svega ljubavnim, koji su obeležila dvojica muškaraca.

 

Helena Bonam Karter i Raj Dag Holmlbo u Londonu tokom šetnje sa psima
Helena Bonam Karter i Raj Dag Holmlbo u Londonu tokom šetnje sa psimafoto: JAMESY/GOTCHA IMAGES / Gotcha Images / Profimedia
  • Helena Bonam Karter i Kenet Brana – ljubav koja je počela preljubom


Prva velika ljubav Helene Bonam Karter bio je glumac, scenarista, producent i režiser Kenet Brana, kog je upoznala 1988. godine, kada su "učestvovali u čitanju poezije na brodu koji je plovio niz Temzu", pisao je L.A. Times.

 

Međutim, iako su se sretali, godinama nisu zaista poznavali jedno drugo.


Nikad nismo zapravo seli i imali pravi razgovor – prisetila se glumica, a to se promenilo 1993. godine, kada joj je Brana ponudio ulogu u filmu "Frankenštajn", koji je režirao i u kom je igrao.

 

U tom trenutku Brana je bio u četvorogodišnjem braku s glumicom Emom Tompson. Engleski mediji nazivali su ih zlatnim parom i bili su omiljeni na tamšnjoj javnoj sceni, a glumica je verovala da je u kolegi pronašla ljubav za ceo život. Uskoro je, međutim, izneverena – Kenet Brana i Helena Bonam započeli su strastvenu aferu na snimanju "Frankenštajna".

 

Helena bonam Karter i Kenet Brana u filmu 'Frankenštajn'
Helena bonam Karter i Kenet Brana u filmu "Frankenštajn"foto: Tristar Pictures / American Zoet / AFP / Profimedia

Tajna veza počela je 1994. godine i trajala više meseci dok su Ema i Kenet bili u braku, a razveli su se zvanično 1995. godine.


Bila sam potpuno, potpuno slepa na činjenicu da je on imao veze s drugim ženama na setu – istakla je Ema. – Tada sam shvatila koliko je lako da ne vidiš kada imaš tako snažnu želju da obmaneš sebe.


Ona je priznala da joj je bilo vrlo, vrlo teško.


Bila sam poluživa. Svaki osećaj da mene neko može da voli i da vredim nečemu je sasvim nestao – dodala je Ema, koja je upravo ovu emociju iskoristila za čuvenu scenu plača u filmu "U stvari ljubav", u kom igra ženu koja sumnja da je muž vara.


Ipak, Ema Tompson nastavila je dalje i kasnije se pomirila s Helenom, s kojom je igrala u serijalu o "Hariju Poteru".

 

Ema Tompson i Kenet Brana bili su u braku od 1989. do 1995. godine
Ema Tompson i Kenet Brana bili su u braku od 1989. do 1995. godinefoto: RENAISSANCE FILMS - Album / Album / Profimedia

Malo smo lude i pomalo hendikepirane kada je reč o modi. Možda nas je zato Ken obe voleo. Helena je divna žena – rekla je glumica godinama kasnije.


U svakom slučaju, nakon što su Ema i on raskinuli, Kenet Brana nastavio je vezu s Helenom. Kada su se tek pojavile spekulacije da je glumac prevario suprugu s njom, Karterova je izjavila:


Naravno da smo zajedno i vrlo nam je lepo, hvala na pitanju.

 

Par je imao stabilnu i strastvenu vezu, ali je pet godina kasnije glumica izdala saopštenje u kom je obavestila svet da više nisu u ljubavi.


Tužna sam što moram da povrdim da Kenet Brana i ja više nismo zajedno – rekla je i dodala da je "odluka bila zajednička i da ne postoji treća osoba".

 


Ipak, ostali su prijatelji u godinama koje su usledile, a Helena se pojavljivala na nekim premijerama Braninih filmova kako bi ga podržala i igrala je u njegovoj verziji "Pepeljuge".

 

  • Helena Bonam Karter i Tim Barton – svačiji omiljeni otkačeni par


Nekoliko godina kasnije, glumica je ponovo zavolela zauzetog muškarca. Dok je snimala "Planetu majmuna", pala je na šarm režisera Tima Bartona, koji je ovih dana u vezi s Monikom Beluči. Reditelj je u to vreme bio u vezi s manekenkom i glumicom Lisom Mari Smit, što ga nije sprečilo da se na snimanju zbliži sa Helenom Bonam Karter.


S devojkom je raskinuo nakon premijere pomeutog filma 2001. godine, a Barton je potom nastavio vezu s Helenom otvoreno.

 

Tim Barton je najveća ljubav Helene Bonam Karter
Tim Barton je najveća ljubav Helene Bonam Karterfoto: EPA/CLAUDIO ONORATI

U godinama koje su usledile, Tim Barton i Helena Bonam Karter postali su jedan od omiljenih holivudskih parova, naročito među onima koji preferiraju autentične umetnike koji se ne plaše da pokažu svoju ekscentričnost u punom sjaju.


Uskoro su počeli da žive zajedno – ali odvojeno, što je značilo da su kupili dve susedne i hodnikom spojene kuće u londonskom naselju Belsajz park.


Imamo dve spojene kuće jer je moja previše mala – rekla je Helena u jednom intervjuu 2010. – Zajedno smo koliko i svaki drugi par, ali naša veza je poboljšana time što znamo da imamo lične prostore u koje možemo da se povučemo.

 

Barton je angažovao Helenu u više svojih filmova tokom njihove ljubavi, a samo neki od njih su "Mrtva nevesta", "Svini Tod: Pakleni berberin iz ulice Flit", "Alisa u Zemlji čuda"... Često ju je spajao ispred kamere u romantičnim scenama sa svojim prijateljem Džonijem Depom, što je u više navrata izazivalo čuđenje.

 

Tim Barton i Helena Bonam Karter
Tim Barton i Helena Bonam Karterfoto: EPA/ANDY RAIN

Helena Bonam Karter opisuje svog bivšeg partnera kao "urnebesnog čoveka s kojim se mnogo smejala", ali priznaje da nije uvek bilo lako raditi s njim.


Bilo je trenutaka kada saradnja s njim nije bila harmonična – izjavila je jednom prilikom i istakla da su se tokom svoje ljubavi svađali samo jednom, i to dok su snimali "Svinija Toda".


Par je dobio dvoje dece – sina Vilijama, koji je dobio ime po njihovim očevima, 2003. godine i ćerku koja je došla na svet 2007. Nikada nije otkriveno jesu li se venčali, a izvesno je samo da su raskinuli 2014. godine, nakon čega je glumica pomenula da se "razvela".


Prošla sam kroz vrlo bolan razvod – rekla je podkastu Therapy Works. – To je bilo nešto što je trajalo. To nije nešto konačno, nikad se ne završava. Čak i kad se razvedete, još uvek ste na neki način u braku ako zajedno imate decu. Ali odnos mora da se promeni. Deo procesa žalosti je dizanje ruku i za to treba mnogo više vremena nego što očekujete.

 

1 / 8 Foto: EPA/CLAUDIO ONORATI


Glumica je tada priznala da je posle rastanka od Tima Bartona nosila isključivo crnu odeću u znak žalosti i da je to bio način da poruči celom svetu da više nije svoja.


Htela sam da nosim nešto što će ljudima pokazati da ja više nisam ja – iskrena je bila Helena. – To je žalost, to je znak da sam u rekonstrukciji.


Glumica je ispričala i da bi mogla mnogo da piše o tome šta se sve dogodilo između Bartona i nje, kao i da će ova ljubav za nju uvek ostati nešto posebno.


Naša veza je uvek bila tako specijalna i mislim da će ostati takva – rekla je Karterova.

 

  • Helena Bonam Karter i Raj Dag Holmbo – 21 godina razlike, pa šta?!


Godinama nakon što se rastala od Bartona, glumica je uglavnom bila sama, sve dok se 2018. godine nije ponovo zaljubila. Na svadbi prijatelja upoznala je mladog istoričara umetnosti Raja Daga Holmboa, a uskoro su ušli u vezu.

 

Treća velika ljubav Helene Bonam Karter
Treća velika ljubav Helene Bonam Karterfoto: Felipe Ramales / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Svako stari svojim tempom. Moj dečko je neverovatno zreo. On ima staru dušu i mlado telo, pa šta bih više mogla da tražim? Ljudi se pomalo plaše starijih žena, ali to nije njegov sluičaj. Žene mogu da budu vrlo moćne dok stare – istakla je za The Times.


Par je od tada zajedno, a na račun razlike u godinama se i sama Helena često šali.


Sviđa mi se to što je neprestano vest to što je mlađi od mene. Urnebesno je to što ja starim, ali za tabloide on ostaje 33-godišnjak. On je skoro kao Bendžamin Baton – rekla je glumica za The Times.

 

 

makonda-tracker