bila je njegova muza

Slavna glumica je nosila CRNINU kad ju je ostavio: "Novi dečko Monike Beluči" nije lepotan, ali žene PADAJU PRED NJIM

2

Ljubavne priče čuvenog reditelja uvek privlače pažnju, a jedna žena bila je verovatno najznačajnija i u njegovom privatnom životu i u karijeri

Monika Beluči i Tim Barton navodno su zajedno već četiri meseca
Monika Beluči i Tim Barton navodno su zajedno već četiri mesecafoto: Jaak Moineau / Shutterstock Editorial / Profimedia

Italijanska filmska diva Monika Beluči (58) navodno je u vezi s američkim režiserom Timom Bartonom (64), javili su juče svetski mediji.


Kako piše Daily Mail, 16 godina nakon što su se upoznali u Kanu, planule su emocije između jedne od najlepših žena sveta i ekscentričnog umetnika, koji se, prema tvrdnjama medija, viđaju oko četiri meseca.


Budući da su oboje poznati po tome što čuvaju svoju intimu za sebe i ne komentarišu tračeve, ne očekujemo da će nam Monika i Tim uskoro reći ima li u tome istine, ali je činjenica da glumica sija proteklih meseci.

 

Monika Beluči i Tim Barton navodno su zajedno već četiri meseca
Monika Beluči i Tim Barton navodno su zajedno već četiri mesecafoto: Jaak Moineau / AFP / Profimedia

Ko je reditelj za kog kažu da je novi dečko Monike Beluči?


Tim Barton rođen je u Kaliforniji 1958. godine, kao sin vlasnice prodavnice poklona inspirisanih mačkama i manje poznatog igrača bejzbola. Još kao dečak zaljubio se svet filma i počeo da snima kratkometražna ostvarenja i učestvuje u radionicama i na takmičenjima u režiji i animaciji.

 

Početkom osamdesetih ušao je kao profesionalac u Holivud i uspeh je stigao vrlo brzo.

 

filmski režiser tim barton
filmski režiser tim bartonfoto: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Režirao je neke od najvećih filmskih hitova tog vremena, kao što su "Pi Vijeva velika avantura", "Bitlđus" i "Betmen". Usledilii su hitovi "Edvard Makazoruki", "Povratak Betmena", "Ed Vud", "Mars napada!", "Uspavana dolina", "Planeta majmuna" i mnogi, mnogi drugi filmovi zbog kojih Tim Barton danas spada u najcenjenije umetnike filmske industrije.


S obzirom na to da je avangardna ličnost u svakom smislu, reditelj privlači pažnju i svojim privatnim životom, koji ne želi da eksponira, ali je previše zanimljiv medijima i fanovima da bi uspeo baš sve da sakrije.


Posebno je intrigantan njegov ljubavni život, budući da je Tim Barton, iako ne spada u klasične holivudske zavodnike, definitivno vrlo poželjan među damama i uspeva da se uvuče pod kožu vodećim svetskim lepoticama.

 


Reditelj je 1991. godine okončao četvorogodišnji brak s nemačkom umetnicom Lenom Gizeke, s kojom je sarađivao tokom osamdesetih, a nakon toga je stupio u dugu vezu sa 10 godina mlađom manekenkom i glumicom Lisom Mari Smit.

 

Par se upoznao u novogodišnjoj noći 1992. u "Starbaksu" u Njujorku u trenutku koji nije bio lak ni za jedno ni za drugo: Lisa Mari upravo je raskinula ugovor s brendom Calvin Klein, dok je Barton okončao brak s Lenom.

 

 

Kako je pisao Boston Herald, zbližili su se razgovorom o neidentifikovanim letećim objektima koje su tvrdili da su videli u Kaliforniji, a veza se vrlo brzo zahultala i postala ozbiljna. Barton je zaprosio Lisu na Dan zaljubljenih 1993. godine, a zajedno su ostali sve do 2001. Za to vreme, ona se pojavila u više njegovih filmova, a poslednj put su sarađivali na snimanju "Planete majmuna".

 


Ispostavilo se da je ovo ostvarenje, pored ogromnog uspeha i uspešne borbe protiv fobije od šimpanzi, Timu Bartonu donelo još nešto – novu veliku ljubav.


Odmah nakon premijere "Planete majmuna" 2001. godine, par je iznenada raskinuo, da bi se uskoro saznalo da je režiser u vezi s britanskom glumicom Helenom Bonam Karter, koja je u filmu igrala glavnu ulogu.

 

Nikada nije potvrđeno da je Barton prevario Lisu Mari sa Helenom, ali je upamćno da je ogorčena lepotica 2005. godine organizovala aukciju na kojoj je prodala sve lične predmete koje je Tim ostavio kod nje nakon što su se rastali. U pitanju su bili kostimi, rekviziti i sitnice iz njegovih gilmova, neke važne uspomene, električni uređaji, kristali, šminka, skupocena odeća i još mnogo, mnogo toga...

 

U godinama koje su usledile, Tim Barton i Helena Bonam Karter postali su jedan od omiljenih holivudskih parova, naročito među onima koji preferiraju autentične umetnike koji se ne plaše da pokažu svoju ekscentričnost u punom sjaju.

 

Tim Barton i Helena Bonam Karter bili su jedan od najpopularnijih holivudskih parova
Tim Barton i Helena Bonam Karter bili su jedan od najpopularnijih holivudskih parovafoto: EPA/CLAUDIO ONORATI

Uskoro su počeli da žive zajedno – ali odvojeno, što je značilo da su kupili dve susedne i hodnikom spojene kuće u londonskom naselju Belsajz park.


Imamo dve spojene kuće jer je moja previše mala – rekla je Helena u jednom intervjuu 2010. – Zajedno smo koliko i svaki drugi par, ali naša veza je poboljšana time što znamo da imamo lične prostore u koje možemo da se povučemo.


Barton je angažovao Helenu u više svojih filmova tokom njihove ljubavi, a samo neki od njih su "Mrtva nevesta", "Svini Tod: Pakleni berberin iz ulice Flit", "Alisa u Zemlji čuda"... Često ju je spajao ispred kamere u romantičnim scenama sa svojim prijateljem Džonijem Depom, što je u više navrata izazivalo čuđenje.

 

Tim Barton i Helena Bonam Karter bili su jedan od najpopularnijih holivudskih parova
Tim Barton i Helena Bonam Karter bili su jedan od najpopularnijih holivudskih parovafoto: EPA/DANIEL DEME

Budući da spada u majstore spajanja komedije i mraka, ne čudi što o njemu na takav način priča i žena koja je godinama, na neki način, živela s Bartonom.

 

Helena Bonam Karter opisuje svog bivšeg partnera kao "urnebesnog čoveka s kojim se mnogo smejala", ali priznaje da nije uvek bilo lako raditi s njim.


Bilo je trenutaka kada saradnja s njim nije bila harmonična – izjavila je jednom prilikom i istakla da su se tokom svoje ljubavi svađali samo jednom, i to dok su snimali "Svinija Toda".


Par je dobio dvoje dece – sina Vilijama, koji je dobio ime po njihovim očevima, 2003. godine i ćerku koja je došla na svet 2007. Nikada nije otkriveno jesu li se venčali, a izvesno je samo da su raskinuli 2014. godine, nakon čega je glumica pomenula da se "razvela".

 

1 / 7 Foto: EPA/CLAUDIO ONORATI


Prošla sam kroz vrlo bolan razvod – rekla je podkastu Therapy Works. – To je bilo nešto što je trajalo. To nije nešto konačno, nikad se ne završava. Čak i kad se razvedete, još uvek ste na neki način u braku ako zajedno imate decu. Ali odnos mora da se promeni. Deo žaljenja je dizanje ruku i za to treba mnogo više vremena nego što očekujete.


Glumica je tada priznala da je posle rastanka od Tima Bartona nosila isključivo crnu odeću u znak žalosti i da je to bio način da poruči celom svetu da više nije svoja.


Htela sam da nosim nešto što će ljudima pokazati da ja više nisam ja – iskrena je bila Helena. – To je žalost, to je znak da sam u rekonstrukciji.

 

Helena Bonam Karter je nosila crninu posle rastanka od Tima Bartona
Helena Bonam Karter je nosila crninu posle rastanka od Tima Bartonafoto: i-Images, PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia

Glumica je ispričala i da bi mogla mnogo da piše o tome šta se sve dogodilo između Bartona i nje, kao i da će ova ljubav za nju uvek ostati nešto posebno.


Naša veza je uvek bila tako specijalna i mislim da će ostati takva – rekla je Karterova.

 

 

makonda-tracker