filmski početak

Sahranila je čoveka svog života, pa se 6 meseci kasnije – UDALA: Ko je čovek kog Meril Strip ludo voli već 45 godina?

0

U trenutku kada ga je srela, glumica je bila slomljena zbog smrti svog dečka i nije mislila da će se uskoro ponovo zaljubiti. Ipak, život joj je spremio nešto posebno...

Meril Strip sa mužem Donom Gamerom 2012. godine na dodeli Oskara
Meril Strip sa mužem Donom Gamerom 2012. godine na dodeli Oskarafoto: KEVIN WINTER / Getty images / Profimedia

Glumica Meril Strip (73) jedno je od najvećih imena u istoriji Holivuda, a svoja tri osvojena Oskara i ukupno 21 nominacjom za ovu nagradu.


Ipak, ona je tokom višedecenijske karijere uprkos ogromnoj slavi i sveprisutnosti uspevala da sačuva svoju privatnost od medija. U tome, naravno, nije uspela u potpunosti, pa su neke pojedinosti o njenom životu i te kako poznate, a jedna od njih je divna ljubavna priča s njenim suprugom.


U pitanju je vajar Don Gamer, s kojim je glumica u braku od 1978, a vrlo je zanimljivo kako je sve počelo.

 

  • Ljubav Meril Strip i pokojnog Džona Kazalea


Na samom početku karijere, dok je još počinjala u njujorški pozorištima i tek se probijala na filmu, Meril Strip bila je u vezi s glumcem Džonom Kazaleom, koji je najpoznatiji kao Fredo u kultnom serijalu "Kum" Frensisa Forda Kopole.


Par je zajedno živeo godinama, a Kazale je potom dobio dijagnozu raka pluća, zbog čega je Meril pauzirala s karijerom kako bi brinula o njemu. Glumac je izgubio bitku i preminuo 1978. godine, a glumica nije krila koliko joj je bilo teško da se oporavi od njegovog odlaska.

– Nisam to prevazišla. Ne želim to da prevaziđem. Šta god da radite, bol je uvek tu u nekom kutku uma, utiče na sve što se dešava kasnije. Mislim da možete da asimilujete bol i nastavite bez opsedanja njim – rekla je jednom prilikom o Kazaleovoj smrti.

 

  • Posle smrti jedne velike ljubavi odmah je stigla druga


Dok je Meril Strip pokušavala da se sabere i vrati se poslu nakon smrti čoveka s kojim se nadala da će zasnovati porodicu i ostariti, sudbina joj se osmehnula na način na koji nije ni slutila da je moguć.

Nakon što je sahranila Kazalea, Meril je otputovala u Kanadu, gde je bila kod drugarice kako bi se sabrala jer nije mogla da se vrati svom životu. Nekoliko nedelja kasnije, ponovo je bila u Njujorku, kada ju je dočekala nova loša vest – stanodavac ju je izbacio iz stana u kom je živela sa Džonom.


Odmah je našla novi stan, a njen brat Hari došao je da joj pomogne da prenese svoje stvari. Ipak, nije došao sam – društvo mu je pravio prijatelj Don Gamer, mladi i perspektivni umetnik koji je živeo nekoliko blokova dalje.

 

Meril i on ranije su se usput sreli jednom ili dvaput i nisu preterano obraćali pažnju na drugo, ali je Gamer ponudio glumici da bude u njegovom stanu u Sohou dok je on van zemlje, kako bi lakše stala na noge posle tragedije koja joj se dogodila.

  • Romantičan početak ljubavi


Meril se uselila u Donov stan, on je otišao iz Amerike, a za sve to vreme ostali su u kontaktu. Čuli su se telefonom, razmenjivali pisma, a povezanost i hemija bili su očigledni.


Glumica navodno nije bila spremna za novu vezu, ali ju je drugarica, koja je i sama nedugo pre toga izgubila muža, ubedila da da Donu šansu ako joj se dopada.


U međuvremenu, Don se vratio u Ameriku, u trenutku dok je Meril snimala klasik "Krejmer protiv Krejmera", a ona je ostala u njegovom stanu i veza je počela. Uzbudljiva, jaka, neočekivana veza, koja je krunisana brakom samo šest meseci nakon prvog susreta.

 

Meril Strip sa mužem Donom Gamerom
Meril Strip sa mužem Donom Gamerom foto: EPA/RON SASCHS / POOL

U godinama koje su usledile Meril Strip i Don Gamer dobili su četvoro dece: Henrija, Memi, Grejs i Luizu, a njena porodica je primer pravog sklada u Holivudu.


Moje devojke, sin i moj muž previše međusobno zabadaju nos u tuđa posla, rekla bih, ali mi smo bliski i to je važno – rekla je jednom prilikom za The Guardian.
 

 

makonda-tracker