nije mogla da poveruje

"Bila sam POLUŽIVA": Bili su ZLATNI PAR DEVEDESETIH – a onda joj je on razbio srce na milion delova

2

Tih dana, imala je osećaj da niko ne može da je voli i nije mogla da poveruje koliko preljuba nije videla jer je bila zaslepljena od ljubavi

foto: PARAMOUNT PICTURES / AFP / Profimedia
foto: PARAMOUNT PICTURES / AFP / Profimedia

Legendarna glumica i scenaristkinja Ema Tompson (63) od 2003. godine je u braku s kolegom Gregom Vajsom, s kojim je u ljubavi od 1995. godine.
Par važi za jedan od najskladnijih u svetu poznatih i ima ćerku Gaju, koju je Ema donela na svet sa 39 godina i uz pomoć vantelesne oplodnje, o čemu je hrabro pričala, kao i usvojenog sina Tindjebvu.


Malo je, međutim, poznato da je Greg ušao u Emin život u trenutku kada se osećala najgore i najusamljenije – nakon što joj je slomljeno srce na brutalan način.

 

Ema je od 1989. do 1995. godine bila u braku s glumcem Kenetom Branom, s kojim je igrala u više projekata.

 

Ema Tompson, Kenet Brana
foto: Ken McKay / Shutterstock Editorial / Profimedia

Engleski mediji nazivali su ih zlatnim parom i njima je bilo nemoguće da sakriju detalje svoje veze iako su se trudili toliko da su neretko odbijali da se fotografišu zajedno i daju zajedničke intervjue čak i dok su filmove u kojima su oboje učestvovali.

 

Kenet Brana, Ema Tompson
foto: RENAISSANCE FILMS - Album / Album / Profimedia

Ema je bila opijena ljubavlju i sigurna da je pronašla čoveka za ceo život, kada je izneverena. Brana ju je, naime, prevario s koleginicom Helenom Bonam Karter, s kojom je igrao u "Frankenštajnu".

 

Ova afera počela je 1994. godine i trajala više meseci dok su Ema i Kenet bili u braku, a nakon što su oni razveli, Brana je ostao s Helenom još pet godina. Ipak, ona nije jedina s kojom je glumac varao Tompsonovu.

 

Kenet Brana, Helena Bonam Karter
foto: Tristar Pictures / American Zoet / AFP / Profimedia

Posle godina tišine, Ema Tompson sada je prvi put progovorila o ovoj preljubi i nije krila da joj je teško i da se seti tog perioda. Kako je istakla, osećala se kao da nju niko ne može da voli, bila je očajna i šokirana time koliko je bila slepa jer nije ni slutila da je prevarena.

 

Bila sam potpuno, potpuno slepa na činjenicu da je on imao veze s drugim ženama na setu – istakla je Ema. – Tada sam shvatilo koli je lako da ne vidiš kada imaš tako snažnu želju da obmaneš sebe.


Ona je priznala da joj je bilo vrlo, vrlo teško.


Bila sam poluživa. Svaki osećaj da mene neko može da voli i da vredim nečemu je sasvim nestao – dodala je Ema.

 

Ema Tompson
foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Dve godine pre nego što je Helena Bonam Karter stupila u vezu sa njenim mužem, Ema i glumica su sarađivale na filmu "Howard's End", a od tada su se obe pojacbile u serijalu filmova o Hariju Poteru, mnogo godina kasnije.


Ema Tompson ranije je istakla da je odavno oprostila Heleni i da je sve svoje emocije kanalisala prilikom snimanja filma "U stvari ljubav", u kom je čuvena njena scena u kojoj se, kao žena koja sumnja na preljubu supruga, sklanja od porodice da isplače nekoliko suza, pre nego što nastavi s daljim obavezama.

Ta scena, gde moj lik stoji kraj kreveta i plače, to je nešto sa čime mnogi mogu da se poistovete. Moje srce je bilo slomljeno, Ken ga je slomio, a ja sam vrlo dobro znala kakav je osećaj pronaći ogrlicu koja nije namenjena meni. Bilo je baš tako, ali dobro... svi smo kroz tako nešto prošli – ispričala je ona pre nekoliko godina.

 

Kako danas kaže, ono što joj je pomoglo da nastavi dalje bez sumnje je njen današnji suprug Greg Vajs, koji je naišlao u pravom trenutku i, kako glumica priznaje, "pokupio i sastavio delove nje".

 

Ema Tompson, Greg Vajs
foto: EPA/DANIEL DEME

 

makonda-tracker