nisu marili za osudu

"Ona je ljubav mog života, ODMAH sam to znao!" Ove poznate ličnosti su sklopile brakove sa ROĐACIMA i nisu to krile

0

Neki nisu pre braka bili svesni da su u srodstvu sa svojim supružnicima, a neki du od detinjstva znali da će se venčati njima

Kevin Bejkon sa suprugom Kirom Sedžvik
Kevin Bejkon sa suprugom Kirom Sedžvikfoto: EPA-EFE/MIKE NELSON

Brakovi između srodnika u nekim sredinama su potpuno prihvatljivi, u nekima čak i poželjni, ali najviše je onih u kojima su zakonom kažnjivi.


Naravno, sve ipak zavisi od stepena srodstva, odnosno koliko su bliski rođaci, a među onima koji su u široj porodici pronašli supružnike ima i vrlo poznatih imena.

Neki od njih bili su svesni da se venčavaju srodnicima, neki su to saznali godinama kasnije, a na ovoj listi ima i istorijskih ličnosti i današnjih holivudskih zvezda.

 

  • Albert Ajnštajn

 

Albert i Elza Ajnštajn u Njujorku 1935. godine
Albert i Elza Ajnštajn u Njujorku 1935. godinefoto: Scherl / SZ-Photo / Profimedia

Slavni fizičar Albert Ajnštajn, čije je ime postalo sinonim za genijalnost, bio je u braku s našom Milevom Marić, s kojom je dobio troje dece – ćerku Liserl, o kojoj se pisalo da je data na usvajanje pre braka, i sinove Eduarda i Hansa Alberta.

 

Nakon razvoda od srpske matematičarke, Ajnštajn se oženio još jednom, a njegova druga supruga bila je Elza Lovental. Ovo je bilo prezime njenog prvog muža Maksa, dokje Elzino devojačko prezime glasilo – Ajnštajn.


Ona bila naučnikova rođaka i preko majke i preko oca: njihove majke su bile rođene sestre, a njihovi očevi su bili braća od strica. Elza je bila tri godine starija od Alberta i bila mu je veoma posvećena dok se borio sa zdravstvenim problemima, a zajedno nisu imali decu.

 

  • Kevin Bejkon

 

1 / 5 Foto: EPA/PAUL BUCK

 

Proslavljeni holivudski glumac Kevin Bejkon pronašao je ženu svog života još osamdesetih, dok je bio na vrhuncu slave. Tada je zavoleo glumicu Kiru Sedžvik, s kojom je stupio u brak 1988. godine, a godinu dana kasnije dobili su sina Travisa. Potom je 1992. rođena i njihova ćerka Sosi Rut, koja se i sama danas bavi glumom.


Ona je ljubav mog života, odmah sam to znao – priznao je Kevin.


Međutim, koliko god da su osećali da su sudbinski povezani, teško da su mogli da očekuju ono što su saznali 2011. godine – da su i u srodstvu.


Par je, naime, tada učestvovao u emisiji "U potrazi za korenima", kada su analize pokazale da su Kevin i Kira rođaci, u devetom kolenu. Kira je tada tvrdila da to za nju ipak nije tako veliko iznenađenje koliko bi neko pomislio.


Vidiš. Znala sam! Znala sam! Znala sam! Znala sam! Znala sam! – ponavljala je ona. – Znala sam da ću biti u srodstvu s Kevinom Bejkonom, mislim, većina belaca je povezana nekako. Nisam iznenađena, iskreno.Prepostavljala sam da je to bio razlog zašto su nas oboje testirali, morala sam da se pravim da sam iznenađena.

 

  • Džeri Li Luis

 

Treća žena Džerija Lija Luisa bila je njegova 13-godišnja rođaka Mira
Treća žena Džerija Lija Luisa bila je njegova 13-godišnja rođaka Mirafoto: Keystone Press Agency / Zuma Press / Profimedia

Legendarni pijanista i pevač ženio se sedam puta, u jednom trenutku je bio bigamista, a ubedljivo najveći skandal dogodio se kada je stupio u brak sa svojom maloletnom rođakom.


Kada je on imao 22 godine, a njegova rođaka Mira Gejl Braun 13, venčali su se 1957. iako je Luis i dalje bio u braku s drugom suprugom Džejn Mičam. Sa rođakom je dobio sina Stiva i ćerku Fibi, a ona je imala samo 14 godina kada je rodila njihovo prvo dete.


Zajedno su ostali sve do 1970. godine, kada je Mira podnela zahtev za razvod optuživši muzičara za nasilje i preljubu, a navela je da je bila žrtva "svakog zamislivog fizičkog i mentalnog zlostavljanja".

 

  • Igor Stravinski

 

Igor Stravinski
Igor Stravinskifoto: Roger-Viollet via AFP / Roger Viollet / Profimedia

Čuvena je ljubav kompozitora Igora Stravinskog i kreatorke Koko Šanel, kao i da je on sve vreme bio u braku tokom njihove veze. Ono o čemu se često ne priča jeste da je njegova supruga bila Katarina Nosenko, njegova sestra od tetke.


Igor i Katarina bili su bliski od detinjstva, a rano su izrazili želju da se venčaju, što im pravoslavna crkva nije dopuštala.

 

Ipak, kompozitor je uspeo da pronađe sveštenika koji je pristao 1906. da ih venča, a posle četiri godine života u sredini koja ih je osuđivala, preselili su se u inostranstvo. Zajedno su dobili četvoro dece, a iako je Stravinski većim delom braka varao suprugu, nikada nije ni pomišljao da se razvede.

 

  • Kraljica Elizabeta II

 

Princ Filip i kraljica Elizabeta sa princezom Anom i princem Čarlsom
Princ Filip i kraljica Elizabeta sa princezom Anom i princem Čarlsomfoto: KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Poznato je da je vojvoda od Edinburga princ Filip bio jedina ljubav pokojne kraljice Elizabete II, a upućeni u život kraljevske porodice znaju i da joj je muž bio rođak.


Oni su bili srodstvo u trećem kolenu jer im je oboma prabaka bila britanska kraljica Viktorija, ali ih to nije sprečilo da se zaljube i venčaju 20. novembra 1947. godine.


Dobili su sinove Čarlsa, Endrua i Edvarda, kao i ćerku Anu, a zajedno su ostali do Filipove smrti. Ubrzo nakon toga, kraljica Elizabeta, koja je i u poznim godinama bila u odličnom stanju, jahala i vozila, osećala sve lošije i preminula manje od godinu i po dana kasnije.

 

 

makonda-tracker