sve mu je oprostila

10 godina je bila u incestuoznoj vezi sa ocem: Uznemirujuća ispovest glumice i ćerke poznatog muzičara

0

Nekadašnja dečija televizijska zvezda svojevremeno je ispričala kako je započela incestuoznu vezu sa ocem i podelila jezivu priču o njihom odnosu

foto: Universal Pictures / AFP / Profimedia
foto: Universal Pictures / AFP / Profimedia

Glumica Mekenzi Filips (62) jedna od poznatih ličnosti koje su otvorile dušu tokom razgovora ispred kamera sa slavnom Oprom Vinfri, a iako su s poznatom voditeljkom mnoge zvezde podelile najintimnije detalje o svojim životima, Filipsova je možda iznela i najšokantniju priču.


Ona je o uznemirujućem odnosu sa ocem pisala i u svojoj knjizi High on Arrival, u kojoj je pisala kako je bilo odrastati pored poznatog rokera i njenog oca Džona Filipsa, a upravo je jedno poglavlje iz ovih memoara bilo povod da Opra i Mekenzi započnu razgovor o silovanju koje je glumica doživela od strane oca.

 

Probudila sam se jedne noći s rupom u sećanju i shvatila da sam imala odnose sa ocem. Ne znam kako je to počelo — rekla je Filipsova, koja je tada bila tinejdžerka.

 

Mekenzi Filips, Džon Filips
foto: g49 / Zuma Press / Profimedia

Džon Filips, frontmen benda Mamas and the Papas, silovao je svoju ćerku u hotelskoj sobi krajem sedamdesetih.


Potisnula sam to. Požela sam vrlo rano u životu da sve delim u poglavlja... Ovo je bilo "majka" svih teških iskustava... Provela sam proteklih 30 godina trudeći se na mislim o tome — rekla je Mekenzi.


Nakon prvog puta, otišla sam ocu i rekla mu da moramo da pričamo o tome kako me je silovao. Tata je rekao. "Silovao te? Misliš, kako smo vodili ljubav?" U tom trenutku, mislila sam da sam stvarno sama u svemu tome — objasnila je glumica.


Filips je, inače, godinama bio zavisnik od narkotika, a svojoj ćerki je dao kokain kada je imala 11 godina.

 

Tokom osamdesetih godina, ona je otišla sa ocem i njegovim bendom na turneju nakon što je izbačena iz serije One Day at a Time zbog upotrebe narkotika. Tada su započeli incestuoznu vezu, praćenu redovnom konzumacijom droga.

 

Mekenzi Filips, Džon Filips
foto: ABC / Zuma Press / Profimedia

Nije se dešavalo svakog dana, nije se dešavalo svake nedelje, ali se definitivno dešavalo i dešavalo se mnogo puta — objasnila je Mekenzi. — Vremenom je postalo sporazumno. Ne mogu da verujem da sam ja jedina kojoj se to desilo. Bez obzira na to kakva je vrsta incesta u pitanju, to je zloupotreba moći... i iznevereno poverenje.


Kako je ispričala, pre jednog od tri njena venčanja Džon Filips je došao s namerom da spreči njenu udaju.

 

Veče pre mog venčanja, moj otac je došao odlučan da sve spreči. Popila sam mnogo pilula, a tata je uzeo mnogo svega. Na kraju sam se onesvestila na njegovom krevetu — prisetila se Mekenzi u svojoj knjizi. — Bila sam samo delić osobe, moja tajna me je izolovala. Jedne noći tata je rekao: "Mogli bismo da pobegnemo u neku zemlju u kojoj nas niko neće gledati s visine. Ima zemalja u kojima je to prihvaćeno. Možda Fidži.

 

Mekenzi Filips
foto: The Hollywood Archive / Avalon / Profimedia

U devetnaestoj godini Mekenzi se udala za Džefa Seslera, a sa ocem je nastavila da održava seksualnu vezu i tokom braka, sve dok nije zatrudnela, a nije bila sigurna ko je otac bebe. Džon Filips je platio abortus, a navodno su tada prestali s odnosima.


Kako je istakla, ocu je oprostila na njegovoj samrtnoj postelji 2001. godine, a nakon njegove smrti ona se vratila starim navikama i porocima i ponovo postala zavisna od narkotika.

 

Mekenzi Filips
foto: Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mišel Filips, Mekenzina majka i supruga njenog oca, izjavila je za Hollywood Reporter da ne veruje Mekenzi ni reč i da je ona "mentalno obolela jer joj je igla zabodena u ruku već 35 godina".

 


 

makonda-tracker