49 godina sreće

Dlanovi su mu se znojili, bio je hipnotisan: Priča o tome kako je oskarovac pronašao ženu svog života lepša je od FILMA

0

Osam minuta nakon što je video najlepše žensko lice u svom životu, glumac je i dalje sedeo očaran, sa samo jednom mišlju: mora da pronađe misterioznu lepoticu

foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia
foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Živa legenda svetske glume Majkl Kejn u januaru ove godine je sa suprugom Šakirom proslavio 49 godina braka.


Čak i posle toliko decenija ljubavi, za ovaj par nije se mnogo toga promenilo. Možda imaju više bora nego kada su se prvi put sreli, ali njihovi izlaski i dalje su jednako romantični, a par u svakoj prilici izgleda zaljubljeno kao u prvim godinama njihove veze.


Majklu i Šakiri nije bilo lako u proteklom periodu jer se glumac, koji ima 89 godina i još uvek je aktivan u svetu filma, suočio sa zdravstvenim problemima.

 

Nikad nije otkrivao mnogo o svojim tegobama, ali je jednom prilikom istakao da je i dalje među nama isključivo zbog zalaganja njegov supruge. Šakira mu je, naime, pomogla da zameni šećer i so zdravim alternativama i bila uz njega u teškim trenucima, uvek insistirajući da Majkl mora da pobedi i bude uz nju da zajedno gledaju unuke kako odrastaju.


Bez nje bih odavno bio mrtav – istakao je Kejn u jednom intervjuu.

 

Majkl Kejn, Šakira Kejn
foto: EPA/LUCAS DOLEGA

Malo je poznato da je njihova bajkovita ljubavna priča bila takva od samog početka.

 

Majkl Kejn je, naime, prvi put ugledao svoju današnju suprugu na televiziji, kada se Šakira, inače bivša gvajanska manekenka i glumica, pojavila u reklami za kafu. Iz nekog razloga, on ju je posmatrao kao hipnotisan, priznao je kasnije, a misteriozna lepotica privlačila je njegov pogled kao magnetom – toliko da su mu dlanovi znojili.
 

Šakira Bakš, Šakira Kejn
foto: Sắc Việt Nam Hương, Youtube Printscreen

Kejn nije shvatao šta se dešava s njim i, kako je istakao, osam minuta nakon što je ugledao Šakiru na televiziji, shvatio je da je zaljubljen.

 

Pitao je sve koje je poznavao kako bi mogao da dođe do nje i ispostavilo se da lepotica s TV ekrana i glumac imaju zajedničkog prijatelja, koji je Kejnu rado dao Šakirin broj telefona. Ubrzo je saznao i da je u pitanju Šakira Bakš, Mis Gvajane za 1967. godinu i druga pratilja Mis sveta.

 

Majkl Kejn, Šakira Kejn
foto: /Newscom / Newscom / Profimedia

Sticaj okolnosti hteo je da ona stanuje svega nekoliko ulica od Majkla, a ono što se potom dogodilo već je istorija. Ubrzo su uplovili u vezu, a Šakira je bila uz svog supruga tokom njegovog vrtoglavog uspona do samog vrha svetske glumačke scene. Kada je kao mlađi čovek bio na vrhuncu karijere, Majkl se kratko odao alkoholu, a upravo mu je Šakira pomogla da prevaiđe ovaj porok i zavisnost.


Zaista mi je spasila život – objašnja glumac jednostavno.

 

1 / 4 Foto: EPA PHOTO EFE/JUAN HERRERO/ell-hh


Danas, Majkl i Šakira Kejn su ponosni roditelji dveju dama – Nataše i Dominik Kejn, a imaju i unuke Majlsa Majkla i Tejlora Majkla.

 

 

makonda-tracker