Rekla-kazala

Kvari mu posao: Zbog optužbi da je seksualno zlostavljao svoje dete, Oskarovac odbija da radi sa slavnim rediteljem

0

Majkl Kejn osvojio je Oskara za ulogu u filmu Hana i njene sestre (1986), koji je režirao Vudi Alen, a danas je jedan u nizu glumaca koji kategorički odbijaju da rade sa poznatim režiserom.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Engleski glumac, koji danas ima 84 godine, rekao je Gardijanu da više nikad ne želi da sarađuje sa Alenom. Nije u pitanju puki hir, međutim ‒ glumac ima dobre razloge za svoju odluku.

 

„Zapanjen sam‟, rekao je glumac kada su isplivale optužbe protiv Alena da je zlostavljao svoju usvojenu ćerku, Dilan Farou. Kejn je inače član Nacionalnog udruženja za prevenciju okrutnosti nad decom i ima vrlo snažan stav protiv pedofilije. Rekao je novinarima da ne može da se izbori sa ovom vešću o Alenu, jer ga je voleo i bilo mu je lepo u njegovom društvu. Čak ga je i upoznao sa Mijom, koja je dugo bila Vudijeva nevenčana supruga.

Ne kajem se zbog svog rada sa njim, tada sam bio potpuno nesvestan svega ovog, ali ne bih više nikad ponovo radio sa njim‟, kaže slavni glumac.

Alen je, sa druge strane, konstantno opovrgavao optužbe, počev od one iz 1992. godine, neposredno nakon njegovog rastanka sa Mijom. Tada je Dilan prvi put javno rekla da ju je očuh seksualno uznemiravao, za šta je Alen izjavio da je neistina i da je njegovu ćerku Mija nagovorila na laž. Nedavno je Dilan obnovila svoje optužbe u jednoj televizijskoj emisiji, kada se Alen ponovo izjasnio kao nevin, dodavši da je ćerka iskoristila famu oko pokreta TimesUp da bi ponovo pokrenula već diskreditovanu optužbu.

 

foto: Profimedia

Kada je optužba prvi put podignuta, čitava situacija bila je podrobno istražena od strane Klinike za seksualno zlostavljanje dece u okviru bolnice Jejl - Nju Hejven i Njujorške organizacije za dobrobit dece. Obe institucije provele su više meseci na slučaju i, nezavisno jedna od druge, zaključile da nije bilo nikakvog zlostavljanja i da je vrlo verovatno da je dete bilo naučeno da laže, i to od strane majke besne zbog raskida, rekao je Alen u jednom intervjuu. Dilanin stariji brat, Mozes, svedočio je jednom majčinom nemilosrdnom nastojanju da uveri ćerku da joj je otac opasni seksualni predator, govori potreseni i ožalošćen Alen, smatrajući da Dilan u to danas zaista veruje.

 

Majkl Kejn je samo jedna od brojnih zvezda koje odbijaju da ponovo rade sa Alenom, tu su još i Kolin Firt, Greta Gervig, Mira Sorvino i Timoti Šalame.

 

foto: Profimedia

Da podsetimo, prošle godine je nagrađivani reditelj Harvi Vajnstajn bio optužen od strane desetina žena da ih je seksualno zlostavljao, što se porazno odrazilo na njegov poslovni i lični život. Čitavom planetom proneo se tzv. Vajnstajn efekat, jer su mnoge žene odlučile da otvoreno progovore o svojim ružnim iskustvima. Vajnstajn je mnogo toga izgubio, ali i dalje zdušno odbija sve optužbe, dok losanđeleska policija pokušava da otkrije da li je zaista kriv.

 

 

 

makonda-tracker