DETE NAZIVAJU – ČUDOM

Trebalo im je 18 godina za prvi korak: Najmisterioznija ljubavna priča u Holivudu jedna je od najlepših

0

Iako je verovala da se nikad neće udati i da joj je kasno da postane majka, glumica je u zrelim godinama pronašla ljubav svog života i dobila sve o čemu nije ni maštala

foto: VALERIE MACON / AFP / Profimedia
foto: VALERIE MACON / AFP / Profimedia

Glumac Danijel Krejg oprostio se od svog Džejmsa Bonda i nastavio dalje s karijerom, ali će za publiku on zauvek ostati tajni agent 007. Za svetsku javnost on je godinama i jedan od najpoželjnijih muškaraca planete, za ženski deo publike sinonim za britanski šarm i frajera koji ima sve, ali na njihovu žalost – Krejg ima baš sve, uključujući i ženu za ceo život.


Glumac je godinama u skladnom braku s koleginicom Rejčel Vajs, slavnom oskarovkom koju je poznavao mnogo pre nego što su se prvi put poljubili van uloge, baš kao Danijel i Rejčel.

 

Par se upoznao 1992. godine, u londonskom Nacionalnom pozorišnom studiju, a zajedno su igrali i 1994. godine. Imali su godinama divan prijateljski odnos, a malo je poznato o tome kako je to prijateljstvo izgledalo jer oboje čuvaju svoju intimu daleko od medija.


Tad nisu bili poznate ličnosti, pa je njihov prvi susret ostao nezabeležen – objasnio je za britanski Telegraf pisac i novinar Rupert Kristijansen. – Zaplet predstave bio je takav da su oni imali i ljubavne scene, i seksualne susrete, i "golotinju s ukusom".

 

Danijel Krejg, Rejčel Vajs
foto: EPA/PAUL BUCK

Krejg je tada bio u braku sa škotskom glumicom Fionom London, s kojom ima ćerku Elu, a od nje se rastao 1994. Rejčel je u međuvremenu bila s rediteljem Darenom Aronofskim, s kojim je 2006. dobila sina Henrija.


Godine su prolazile, a Rejčel i Danijel su održavali prijateljstvo, a 2010. godine dobili su novu priliku da sarađuju – sada već kao velike filmske zvezde, zajedno su zaigrali u filmu Džina Šeridana "Kuća snova". Iste godine, Krejg je raskinuo veridbu s filmskom producentkinjom Sacuki Mičel, pa bi već naredne rekao "da" lepoj Rejčel Vajs.

 

Par je priredio intimno venčanje u Njujorku, a pored mladenaca svečanom činu prisustvovala su još samo njihova deca i dvoje prijatelja. Kako je glumac objasnio, sve je proteklo tako tiho jer "nisu želeli da pokvare stvari", a u istom maniru su nastavili zajednički život – povučeno i daleko od kamera.


U trenutku kada je Danijel imao 50 godina, a Rejčel 48, stigao je dar koji nisu mogli ni da naslute nekoliko godina ranije. Ponovo su postali roditelji, a glumica je na svet te 2018. donela ćerku, čije ime par još uvek nije podelio sa svetom.

 

1 / 4 Foto: XactpiX/Splash / Splash / Profimedia


Kad sam rodila sina, bila sam sigurna da ću imati najmanje još dvoje dece. Sada, nakon što sam u ovim godinama dobila ćerku, znam da neću imati više dece. Prešla sam starosnu granicu za proširenje porodice – istakla je Rejčel u jednom intervjuu nakon porođaja i istakla da je njeno drugo dete "blagoslov i čudo".


Ne samo što krajem svojih četrdesetih nije očekivala drugo dete nego pre veze s Danijelom nije mislila ni da će ponovo biti u braku.


Mislila sam da se nikad neću udati, to je činjenica. Nikad nisam imala takve ambicije, zapravo je bilo suprotno. Nisam mogla da se povežem ni s romantičnim komedijama u kojima je poenta priče brak. Ali onda se to, srećom, jednostavno dogodilo u zrelijem trenutku mog života – objasnila je glumica.

 

Rejčel Vajs
foto: Paulo Pirez/Landmark Media / Newscom / Profimedia

Ona nikada nije želela da otkriva detalje svoje ljubavi s Krejgom, ali je priznala da im se ona "jednostavno dogodila", uz primedbu da je to lična stvar, te radije ne bi pričala o svom braku.


Ne mislim da je naša veza mnogo drugačija od ostalih. Mi smo samo pod okom javnosti – naglasila je.

 

 

makonda-tracker