zaljubljeni u umetnost

Da li znate da su oni SUPRUŽNICI? Miloš Đorđević se proslavio brojnim ulogama, a i supruga mu je vrsna POZORIŠNA GLUMICA

1

Kada je na trećoj godini studija došao u Beograd nije ni slutio da će tu upoznati ženu svog života

foto: Ana Paunković
foto: Ana Paunković

Proslavljeni glumac i pozorišni reditelj Miloš Đorđević rođen je u Kragujevcu, ali ga je ljubav prema glumi dovela u Novi Sad, a potom i u Beograd.

 

On je tokom studija, na trećoj godini akademije upoznao svoju voljenu, Milenu Đorđević i tada je krenula priča koja se završila brakom.

 

Oboje su ludo bili zaljubljeni, ne samo jedno u drugo, već i u umetnost, a najveća pasija im je bila gluma. Mnogo su radili kako bi postili cilj koji su zacrtali.

 

 

Miloš i Milena su godine proveli na daskama koje život znače, a iz velike ljubavi rodile su se i brojne uloge koje su ih proslavile. 

 

I dok smo Miloša imali prilike da gledamo u brojnim ne samo pozorišnim već i filmskim i serijskim ostavarenjima, Milena je veći deo profesionalne karijere provela u pozorištu. 

 

 

Prvi put se na daskama koje život znače pojavio 2002. godine u filmu "Ringeraja". Značajne uloge odigrao je u seriji "Vratiće se rode" i filmu "Za kralja i otadžbinu". 

 

Sa svojom koleginicom, glumicom Milenom Đorđević u braku je već više od 20 godina, a iz te velike ljubavi rodile su se i dve ćerke, Jovana i Una.

 

 

Milena je poznata srpska glumica koja je glumu završila na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Prvu televizijsku ulogu zabeležila je u seriji "Stižu dolari". Takođe, imala je i jednu ulogu u američkom filmu "Zatamnjenje".

 

Imala je još nekoliko epizodnih uloga u domaćim serijama, ali je Milenina najveća ljubav pozorište. U njemu je odigrala veliki broj uloga, a upravo to je ono što je čini srećnom i uspešnom.

 

 

 

makonda-tracker