Pravi režiserski Dar

I glumac i režiser: Miloš Đorđević dobitnik plakete Miroslav Belović

0

Glumac Miloš Đorđević dobitnik Plakete za najbolju režiju „Miroslav Belović“, za predstavu „Dar“

foto: Promo
foto: Promo

Glumac Narodnog pozorišta u Beogradu Miloš Đorđević ovogodišnji je dobitnik Plakete ,,Miroslav Belović“ za najbolju režiju u Akademskom pozorištu „Branko Krsmanović”.


Na svečanosti održanoj povodom 95. godina „Krsmanca“, priznanje mu je uručeno za režiju predstave „Dar“, po tekstu Milene Đorđević, i u izvođenju pozorišne trupe „Ura“.


Odluku je donela stručna komisija kojom je predsedavao Filip Grinvald, a članovi su bili Vladimir Lazić, Obrad Radulović, Mirko Todorović, Miodrag Bogić, Ljubiša Ristić i Maja Nikolić.


Ova nesvakidašnja priča o ljubavi, različitostima i prihvatanju sebe i drugih, u kojoj igraju Stojan Đorđević, Milena Đorđević, Milan Kovačević, Boba Latinović, Maja Ranđić i Zorana Bećić, predstavlja deo šireg društveno-angažovanog projekta koji ima za cilj upoznavanje javnosti sa autizmom i problemima sa kojima se suočavaju oni koji se nalaze u tom stanju.


Drama „Dar“, koja je više puta sa velikim uspehom gostovala i na Sceni „Raša Plaović“, dobila je i punu podršku Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda jer na umetnički relevantan način skreće pažnju javnosti na osobe sa autizmom i ukazuje na to da oni primaju i pružaju ljubav onako kako to svi činimo.

 

foto: Promo


Naredno izvođenje predstave zakazano je za 30. septembar u „Krsmanacu“.

makonda-tracker