njegova "prava Marija"

O ljubavi Marije i Bobe znamo sve: Supruga glumca iz "Žikine dinastije" je DOBRO POZNATA domaćoj javnosti

0

Dok je veza Bobe i Marije bila omiljena ljubavna priča cele Jugoslavije, o njegovoj pravoj životnoj saputnici se mnogo pisalo, ali malo ko je znao da je ona u braku s glumcem

foto: Printscreen
foto: Printscreen

Ovaj par koji svi pamte iz serijala Lude godine uglavnom nisu mnogo bili zastupljeni u medijama nakon tih filmova jer su se kasnije povukli iz glume, pa se o njihovom privatnom životu nikad nije znalo mnogo.

 

Boba i Marija su u jednom periodu bili filmski par broj jedan za mnoge stanovnike naše zemlje, kako god da se ona zvala u kom trenutku proslednjih decenija. Njihove zgode u ovom serijalu gledaju i repreziraju se redovno sve do danas.

 

Kako su se deca iz porodice običnog radnika i jednog uglednog člana višeg beogradskog sloja zaljubila i pored brojnih negodovanja roditelja uspela da ostanu zajedno i prevaziđu svoje razlike – može čak da bude i savremena tema. A ako svemu tome dodamo i neponovljive duhovite scene sa Dragomirom Bojanićem Gidrom, bilo je garantovano da će Vladimir Petrović odnosno Boba i, na žalost pokojna, Rialda Kadrić to jest Marija svima ostati u sećanju kao srećan zaljubljeni par.

 

 

Međutim, u realnosti, prava "Bobina" žena je naša najcenjenija savremena književnica za decu Jasminka Petrović.

 

 

Jasminka je rođena 1960. godine u Beogradu. Studirala je španski jezik i književnost, a bavila se marketingom i novinarstvom.

 

 ila je urednik dečje emisije na radiju, pisala je za mnoge časopise i učestvovala je u različitim programima koji podstiču dečju maštu i stvaralaštvo. Napisala je jedanaest knjiga za decu koje su prevedene na mnoge strane jezike, a dobila je i više nagrada. Samo neka od njenih poznatih dela su "Leto kad sam naučila da letim", "Od čitanja se raste", "Bonton", "Ovo je najstrašniji dan u mom životu", "O mačkama, notama i bubama" i, naravno, neprevaziđeni "Seks za početnike".

 

 

makonda-tracker