nisu pazili šta pričaju i rade

Prvi put otkriveni UZNEMIRUJUĆI detalji: Dajanine svađe sa Čarlsom su bile takve da su svi strepeli od najgoreg

0

"Ne znam, draga... Mislim da bih mogao da budem gej", odgovorio je Čarls supruzi dok ga je očajnički molila da spava s njom, nakon što bi ga jurila iz sobe u sobu, niz stepenice i hodnike.

foto: Obertreis / AFP / Profimedia
foto: Obertreis / AFP / Profimedia

Nesrećni brak princa Čarlsa i princeze Dajane jedna je od najpoznatijih propalih ljubavnih priča 20. veka, a navodno su oni imali toliko loš odnos da je okruženje stalno brinulo da će neko od njih dvoje biti povređen.


Jedan od Čarlsovih batlera se seća da je čuo Dajanu kako se "gađa epitetima" kako bi ismejala suprugovu opsesiju ne preterano fizički atraktivnom Kamilom Parker, piše u biografiji "Kralj: Život Čarlsa III" autora Kristofera Andersena.


Isti batler se kune da je gledao Dajanu kako juri za Čarlsom ni stepenice i hodnike, iz sobe u sobu, i moli ga da budu intimni.

 

Zašto nećeš da spavaš sa mnom? – pitala je princeza ne obazirući se na to što njen suprug i ona nikad nisu potpuno sami.


Čarls joj je tada navodno sarkastično odgovorio:


Ne znam, draga. Mislim da bih mogao da budem gej.

 

Princ Čarls, Princeza Dajana
foto: EPA/LASZLO VARGA

Tokom jedne žestoke svađe, Čarls je detinjasto zahtevao od supruge da da mu ukaže poštovanje u skladu s njegovim položajem.


Znaš li ti ko sam ja? – pitao je tadašnji princ suprugu, a njen odgovor je bio još šokantniji – "Dajana je rekla da je on j***na životinja", tvrdi autor biografije.


Nikad nećeš biti kralj! Tvoju majku će naslediti Vilijam! Pobrinuću se za to – vikala je ona.

 

Kako je vreme prolazilo, napetost u domu Velsovih je samo rasla, a navodno su ove žučne rasprave često bile tako grube da je "nasilje delovalo neizbežno", tvrdi jedan od bivšig telohranitelja kraljevske porodice, koji kaže da su njegove kolege i on brinuli zbog toga koliko je oružja dostupno na svakom koraku u rezidenciji princa Čarlsa i princeze Dajane.

 

1 / 9 Foto: EPA/FEHIM DEMIR


Lica zadužena za zaštitu članova kraljevske porodice su bila duboko zabrinuta da bi u žaru besa neko od njih mogao da iskoristi nešto od ovoga za samoubistvo, ubistvo ili oba slučaja – piše Andersen.


Ken Stronač, još jedan bivši batler britanske kraljevske porodice, ispričao je da je Čarls tokom jedne rasprave gađao princezu Dajanu, svoju tadašnju suprugu, teškim drvenim predmetom i "za dlaku" promašio njenu glavu.

 

 

makonda-tracker