NIJE BILA NI NALIK SESTRI

NJIHOVA VEZA INTRIGIRA DECENIJAMA: Evo zašto su raskinuli princ Čarls i rođena sestra ledi Dajane

2


Nije tajna da se prvi u redu za britanski tron viđao sa Sarom Spenser pre nego što se upustio u vezu s njenom mlađom sestrom Dajanom

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kao što nije tajna ljubavna veza princa Čarlsa i Sare Spenser, nije ostala misterija ni kako je ona izgleda i zbog čega je doživela krah.


Par se viđao 1977. godine, a Spenserova je navodno bila prilično "zagrejana" za Čarlsa — sama Dajana je u jednom kasnijem intervjuu izjavila da se njena "sestra bacila na princa kao gadan osip".

 


Pored toga što je bila odlučna da osvoji Čarlsa, Sara nije imala nameru da krije ništa o njihovoj ljubavi od sveta, pa je tako u jednom restoranu dvojici poznatih novinara ispričala baš sve što ih je interesovalo. Ona je priznala da je imala "hiljade momaka", da je pobedila alkoholizam, kao i da vodi dnevnik u koji lepi sve članke iz novina koji se odnose na nju vezu s princem kako bi ih jednog dana pokazala svojim unucima. Ona je bila neočekivano iskrena i delovalo je kao da joj je publicitet udario u glavu, piše Express.


Ipak, ona nije imala nameru da unuke ima s princem Čarlsom — i sama je izjavila da se ne bi udala za njega bez obzira na to je li "đubretar ili kralj Engleske".

 

1 / 5 Foto: Profimedia


Nakon što je ovaj ekskluzivni intervju objavljen, Sara ga je pokazala Čarlsu, koji se navodno razbesneo.


Uradila si nešto neverovatno glupo — rekao joj je, tvrdi ovaj portal, a ubrzo su i raskinuli.


Sara je kasnije sebe nazivala "Kupidonom" jer je svoju mlađu sestru Dajanu upoznala s princem.


U vreme kad su se Čarls i Sara zabavljali, Dajana je imala 16 godina, a u intervjuu koji su dali povodom svoje veridbe, princ se prisetio kakav je utisak ostavila na njega tih dana.

 


Sećam se da sam mislio kako je vesela, zabavna i privlačna za jednu šesnaestogodišnjakinju — ispričao je on. — Mislim, bila je zabavna, razigrana i puna života i sve.


Kako je princ objasnio, postepeno je, kako ju je viđao, shvatao da je Dajana prava za njega.

 

1 / 23 Foto: Profimedia

 

Kada imate 16 godina, kada neko takav obrati pažnju na vas, to je prilično neverovatno — kasnije se prisećala Dajana u audio-zapisima u formi memoara, koji su ugledali svetlost dana u dokumentarcu Diana: In Her Own Words, tek 2017. godine. — Zašto bi neko takav bio zainteresovan za mene?


Dve godine kasnije, Čarls je sestre Spenser pozvao na proslavu svog rođendana, a Sara ga nije previše zanimala. On je, skrhan zbog smrti lorda Mauntbatena, ujaka svog oca princa Filipa, razgovarao s Dajanom i u jednom trenutku se prepustio strasti.


U sledećem trenutku, on je praktično skočio na mene — prisećala se Dajana u pomenutim audio-zapisima.

 

 

makonda-tracker