senka sebe

"Imam osećaj da samo prva 3 minuta zna ko sam": Bolna istina o tome kako danas izgleda život Brusa Vilisa

0

Dok glumac živi s demencijom, a njegovi bližnji strahuju koliko mu je vremena još ostalo, stalno se spekuliše o tome koliko je zapravo teško njegovo zdravstveno stanje

Brus Vilis navodno zaboravlja imena svojih najbližih
Brus Vilis navodno zaboravlja imena svojih najbližihfoto: London Entertainment / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Živa legenda Holivuda Brus Vilis (69) u sve težem je stanju otkako mu je utvrđena demencija, a često se pojavljuju detalji o njegovoj tužnoj svakodnevici.


Zvezda nekih od najvećih filmskih hitova u istoriji povukao se iz glume, a američki mediji nedavno su pisali da je u svakom trenutku uz njega neki član porodice.


Nakon što je Brus dobio dijagnozu, svi su se udružili da bi njegovo sećanje na porodicu ostalo netaknuto – kaže anonimni izvor. – Svi su tu sve vreme. Ovo iskustvo je još više zbližilo porodicu.

 

Brus Vilis sa porodicom
Brus Vilis sa porodicomfoto: @Demimoore/Instagram

Ovih dana ponovo se piše o intervjuu čuvenog režisera i producenta Glena Gordona Karona iz oktobra, koji je s tugom pričao o svojim poslednjim posetama Brusu Vilisu i otkrio detalje o njegovom stanju.

Imam osećaj da je samo prva tri minuta on zna ko sam – rekao je Karon za Page Six.


Nije u potpunosti verbalan; nekada je "halapljivo" čitao, što nije želeo da se zna, a sada više ne čita – primetio je prijatelj slavnog glumca.

 

Sve one jezičke veštine mu više nisu dostupne, a ipak – to je još uvek Brus. Kad ste s njim, znate da je to Brus, ali joie de vivre je nestao.

 

Brus Vilis jedan je od omiljenih holivudskih glumaca proteklih decenija
Brus Vilis jedan je od omiljenih holivudskih glumaca proteklih decenijafoto: EPA / GUILLAUME HORCAJUELO

Šta se dešava s Brusom Vilisom?


Podsetimo, glumcu je najpre utvrđena afazija, zdravstveno stanje koje utiče na kognitivne sposobnosti i govor, a potom je dobio i dijagnozu demencije.

 

Otkako smo na proleće 2022. godine objavili da je Brusu postavljena dijagnoza afazije, njegovo stanje je napredovalo i sada imamo određeniju dijagnozu: frontotemporalna demencija (poznata kao FTD, prim. nov) – stoji u izjavi za medije koju je porodica Brusa Vilisa objavila na sajtu Udruženja za frontotemporalnu degeneraciju.

 

– Nažalost, problemi s komunikacijom su samo jedan od simptoma bolesti s kojom se Brus suočava. Iako je bolno, olakšanje je to što je konačno uspostavljena jasna dijagnoza – navodi porodica legendarnog glumca.

 

Brus VIlis je dobio dijagnozu demencije
Brus VIlis je dobio dijagnozu demencijefoto: Epa / WARREN TODA

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Brus Vilis napustio glumu zbog bolesti

 

makonda-tracker