kucao je i molio da uđe

Upleo se u lezbijski trougao, pa je izbačen iz kreveta prve bračne noći: Ova ljubav je SLOMILA najlepšeg glumca sveta

0

Cela planeta čeznula je za zgodnim glumcem, koji nikada u svom ljubavnom životu nije doživeo sreću. Oba njegova braka završila su se bolno, ali prvi je ušao u istoriju.

Rudolf Valentino u filmu Wedding Night (A Sainted Devil)
Rudolf Valentino u filmu Wedding Night (A Sainted Devil)foto: Fototeca Gilardi / akg-images / Profimedia

Američki glumac italijanskog porekla Rudolf Valentino, rođen kao Rodolfo u Kastalaneti davne 1895. godine, važio je za jednog od najvećih zavodnika u istoriji filma.


Poznat po nadimku Latinski ljubavnik, koji je stekao dvadesetih godina prošlog veka, bio je jedna od najvećih zvezda ere nemog filma.


Žene su ludele za njim tokom Valentinove karijere, a nakon njegove prerane smrti Rudolfov grob postao je mesto hodočašća zaljubljenih obožavateljki.  Čuvena je i priča o misterioznoj Dami u crnom, koja je jednom godišnje skrivena iza vela dolazila na mesto njegovog večnog počinka.

 

Ljubavni život glumca čiju je karijeru obeležio film "Četiri jahača apokalipse" nije, međutim, bio srećan. Jednom prilikom je izjavio da nikada nije bio srećno zaljubljen.

 

RUDOLF VALENTINO U FILMU 'ČETIRI JAHAČA APOKALIPSE'
RUDOLF VALENTINO U FILMU "ČETIRI JAHAČA APOKALIPSE"foto: METRO - Album / Album / Profimedia

Žene koje volim ne vole mene. Ostale nisu važne – rekao je u jednom intervjuu glumac , tvrdeći da nikada nije dostigao sreću u ljubavi.
Imao je slavni Rudolf Valentino dva braka, a prvi je u Ginisovoj knjizi rekorda označen kao najkraći u istoriji.

 

  • Ljubav Rudolfa Valentina i Džin Aker


Holivudska glumica Džin Aker izgradila je filmsku karijeru, ali je istorija najviše pamti po njenoj ljubavi s Rudolfom Valentinom.


Glumci su se sreli u momentu koji je za zgodnog Italijana bio vrlo težak – upravo je izgubio majku, koja mu je bila najveća podrška i vetar u leđa od malih nogu do dana kada je bio na vrhuncu slave. Džin mu je pomagala da se oporavi od smrti majke Mari, a mnogima je ova veza bila vrlo interesantna jer nije bilo poznato da je glumica ranije bila s muškarcima.

 


Viđali su se Rudolf i Džin dva meseca, družili su se i provodili mnogo vremena zajedno, a Rudolf je pomislio da bi s njom mogao da provede ceo život. Zaprosio ju je, a Džin je rekla "da".


Nije ovaj period bio složen samo u životu Rudolfa Valentina, već i u slučaju Džin Aker – ona se tada viđala s glumicama Alom Nazimovom i Grejs Dezmond, koja je, po mišljenju mnogih, bila ljubav njenog života.


Ipak, Džin se udala za Rudolfa 1919. godine, najverovatnije jer je bila ljuta na svoju ljubavnicu Alu.

 

Međutim, odmah nakon što su se venčali, na svadbenom prijemu – Džin je zažalila što je pristala da se uda za njega.


Došao je trenutak za prvo bračno veče, a najpoželjniji glumac na planeti surovo je izbačen iz spavaće sobe, navodi portal Ginisove knjige rekorda. Njegova supruga je zaključala vrata i nije mu dala da uđe, a ostatak noći provela je plačući. Rudolf je 20 minuta neprestano kucao na vrata, a potom se predao i otišao kući.

 


U zahtevu za razvod koji je potom Džin podnela, ona je navela da njen brak nikada nije konzumiran, a mnogi veruju da par nijednom nije imao intimne odnose.


Iako se njihov brak opisuje kao najkraći u istoriji, Rudolf Valentino i Džin Aker ostali su venčani sve do 1921. godine. Glumica je u zahtevu za razvod istakla da je razlog "napuštanje", a nakon što su potpisali papire za okončanje braka ona je dobila finansijsko izdržavanje od bivšeg supruga.


Njihova ljubavna priča nije bila srećna i upamćena je kao jedna od tužnijih u svetu slavnih, ali je Rudolf oprostio Džin što mu je slomila srce. Nakon nekog vremena, oni su obnovili prijateljstvo i ostali bliski sve do njegove smrti 1926. godine.

 

Nakon rastanka od Džin, Rudolf Valentino imao je još jedan brak, s kostimografkinjom Natašom Rambovom.

 

Rudolf Valentino
Rudolf Valentinofoto: PARAMOUNT PICTURES - Album / Album / Profimedia

Njom se najpre oženio 1922. godine, ali je uskoro uhapšen zbog bigamije jer nije bio razveden duže od godinu dana, štoje po tadašnjim kalifornijskim zakonima bio prekršaj. Zatim su se venčali 1923. i ostalo zajedno do 1925. godine, a njihov brak obeležili su Natašini pokušaji da kontroliše muža i njegova uvreda na njen račun nakon smrti – testamentom joj je ostavio jedan dolar.


Slavni glumac je bio u ozbiljnoj vezi i s poljskom glumicom Polom Negri, a od početka karijere pratile su ga glasine da ima veze i s muškarcima, što nikada nije potvrdio.

 

 

BONUS VIDEO

Srpska glumica gubila uloge u Holivudu zbog lepote

 

makonda-tracker