nisu ga volele one koje je želeo

Prva ga je izbacila iz sobe prve bračne noći: 2 burne i tužne ljubavi najlepšeg glumca ikad

0

Glumac Rudolf Valentino, koji je rođen na današnji dan, 6. maja 1895, važio je za miljenika žena, ali sam je pričao da nikada nije imao sreće u ljubavi

RUDOLF VALENTINO U FILMU ČETIRI JAHAČA APOKALIPSE
RUDOLF VALENTINO U FILMU ČETIRI JAHAČA APOKALIPSEfoto: METRO - Album / Album / Profimedia

Rudolf Valentino bio je prvi čovek u istoriji koji se može nazvati filmskom zvezdom nalik na one koje imamo danas – žene su vrištale kada bi ga ugledale, a nakon njegove smrti glumčev grob postao je mesto hodočašća.


Štaviše, pisalo se da je više žena oduzelo sebi život na njegovom grobu, a čuvena je priča o Dami u crnom koja je jednom godišnje skrivena iza vela dolazila na mesto njegovog večnog počinka.


Važio je za zavodnika na kog nisu bili imuni ni muškarci ni žene, kao ni on na njih, a zanimljivo je da se Rudolf Valentino ženio samo dva puta i oba braka bila su kratka i nesrećna.

 

  • Ko je zapravo bio Rudolf Valentino?


Rudolf Valentino najveća je zvezda nemog filma, a važio je i za najvećeg zavodnika tog vremena. Rođen je kao Rodolfo u Italiji u maju 1895. godine, u francusko-italijanskoj porodici. Dok mu je otac Italijan, koji je zanovetao da ga je majka vaspitala previše razdraganog, umro kada je on imao 11 godina, Rudolfa je podigla majka Francuskinja, koja ga je tetošila i jednostavno – obožavala.


Njih dvoje su 1913. godine odlučili da se presele u Njujork i započnu novi život, gde je Rudolf radio kao konobar i baštovan, a neko vreme je bio toliko siromašan da nije imao ni krov nad glavom.

 

Rudolf valentino
Rudolf valentinofoto: PARAMOUNT PICTURES - Album / Album / Profimedia

Međutim, nakon što je ušao u svet tanga i plesa, na nagovor cimera koji je bio glumac okušao se u glumi i uspostavilo se da mu se smešio veliki uspeh. Najpre je dobio male uloge, uglavnom latino negativaca, da bi prvu glavnu ulogu dobio u ostvarenju u "Četiri jahača Apokalipse" 1921. godine i postao prava holivudska senzacija.


Uskoro je osvanuo i romantični film "Šeik", koji je zahvaljujući Rudolfovom šarmu zaradio pet puta više nego što je uloženo i postao pravi hit. Ujedno je glavnog glumca pretvorio i u neprevaziđeni seks simbol, a usledilo je još mnogo uloga i, očekivano, prava pomama za zgodnim Rudolfom Valentinom.

 

 

  • Ljubavni život Rudolfa Valentina


Šuškalo se u Holivudu tog vremena da je čuveni glumac bio zavodnik kakav se retko sreće i svojim ljubavničkim stažom navodno je mogao da stane rame uz rame s Kazanovom.


Ipak, nikada nije bio srećno zaljubljen.

 

Žene koje volim ne vole mene. Ostale nisu važne – izjavio je jednom prilikom i dodao da, iako je važio za seks simbol, nikada u svom privatnom ljubavnom životu nije dostigao sreću.


Prvi put je sudbonosno "da" izgovorio 1919. godine, ali se ispostavilo da je sudbina omanula s ovom vezom jer je u Ginisovoj knjizi rekorda prvi brak Rudolfa Valentina označen kao najkraći u istoriji. Naime, on se okončao već na svabi.

 

 

  • Prvi brak Rudolfa Valentina


Ispostavilo se da se ulaskom u vezu s glumicom Džin Aker Rudolf Valentino upleo u strastveni gej ljubavni trougao koji su pored Džin činile još glumice Grejs Dezmond i Ala Nazimova.

 

Glumac je upoznao koleginicu u trenutku kada je bio u žalosti zbog smrti majke, a zbližili su se u trenutku koji je za oboje bio vrlo složen. Počeli su da se druže i izlaze i posle samo dva meseca, on je pomislio da bi bilo dobro da se venčaju.


Brzopleto ju je zaprosio, ona brzopleto pristala jer je bila ljuta na svoju ljubavnicu Alu, isto tako impulsivno su požurili da se venčaju i zažalili odmah.

 

 

Kako je zabeleženo, Džin Aker se istog trenutka pokajala zbog udaje i već prve bračne noći zaključala vrata ne dajući Rudolfu da uđe u spavaću sobu. Noć je provela plačući, a oni u braku navodno nikad nisu imali odnose. Uskoro je Džin rekla mužu da veruje da su napravili veliku grešku i podnela je zahtev za razvod.


Ostali su venčani zvanično četiri godine, iako nisu bili u pravom braku, a Džin je dobila supružničko izdržavanje.


Ipak, navodno su nakon izvesnog vremena obnovili prijateljstvo i ostali bliski do kraja njegovog života.

 

  • Drugi brak Rudolfa Valentina


Dok je još uvek zvanično bio u braku sa Džin Aker, Rudolf Valentino je na jednom snimanju sreo Vinifred Šonesi, kostimografkinju nemog filma koja je poznatija po umetničkom imenu Nataša Rambova. Uskoro su se zaljubili, a venčali su se 13. maja 1922. godine u Meksiku.

 


Ipak, Rudolf je uskoro uhapšen zbog bigamije. Naime, on još uvek nije bio razveden duže od godinu dana, što je bio prekršaj u Kaliforniji.
Zbog toga je njegov drugi brak morao da bude poništen i da budu razdvojeni godinu dana, a čak su morali i da žive odvojeno, svako sa svojim cimerom. Legalno su se venčali tek 14. marta 1923. godine u Indijani.


Navodno je Nataša bila opsednuta kontrolisanjem Rudolfa toliko da joj je ugovorom bilo zabranjeno da priđe setu dok on snima filmove. Njegovi prijatelji nisu je voleli, pa je mnoge izgubio tokom ovog braka.


Kraj njihovog braka bio je vrlo neprijatan i pun ogorčenosti, a Valentino je sastavio testament u kom ponižava Natašu ostavljajući joj jedan dolar.

 


Glumac je, inače, bio i u vezi sa čuvenom poljskom glumicom Polom Negri, a tokom čitave njegove karijere spekulisalo se da je imao veze i sa muškarcima.

 

  • Smrt Rudolfa Valentina


Iako je njegovo ime toliko poznato, Rudolf Valentino nije stigao da izgradi karijeru kakvu je mogao jer je preminuo vrlo mlad. Imao je samo 31 godinu, kada je izgubio život usled komplikacija čira na želucu 1926.

 

Sahranjen je u Njujorku, a procenjuje se da je oko 100.000 ljudi izašlo na ulice da mu ukaže poštovanje i isprati legendu na večni počinak.

 

 

makonda-tracker