bez milosti

Zbog nje je zaboravio ženu i decu: Način na koji je pevač saznao da ga Liz Tejlor vara užasno je BOLAN

0

Glumica je pronašla ljubav svog života dok je bila u četvrtom braku i nije želela da se suzdržava, po cenu još jednog slomljenog srca

Edi FIšer i Liz Tejlor šokirali su svet svojom vezom i brakom
Edi FIšer i Liz Tejlor šokirali su svet svojom vezom i brakomfoto: United Archives/Impress / United Archives / Profimedia

Afera holivudske dive Elizabet Tejlor i muzičke zvezde Edija Fišera bila je jedna od najvećih u istoriji Holivuda, a počela je baš u vreme kada su mediji počeli da koketiraju s tabloidnim novinarastvom.


Američka javnost bila je šokirana i zgrožena, ne samo zato što je Fišer bio oženjen, već i zato što je njegova supruga bila Elizabetina prijateljica iz srednje škole i čuvena glumica Debi Rejnolds.


Edi Fišer i Debi Rejnolds, Elizabet Tejlor i njen suprug Majkl Tod bili su čuveni četverac – družili su se godinama, išli su na zajednička putovanja, letovali, zimovali, slavili zajedno praznike... Štaviše, Edijev i Debin sin Tod dobio je ime po Majklu!

 

Majkl Tod, Elizabet Tejlor, Edi Fišer i Debi Rejnolds
Majkl Tod, Elizabet Tejlor, Edi Fišer i Debi Rejnoldsfoto: STARSTOCK/Photoshot / Avalon / Profimedia

Međutim, sve se prekinulo 1958. godine, kada je Majkl Tod doživeo avionsku nesreću i poginuo, a Elizabet je bila slomljena od bola. Kako bi pomogla svojoj najboljoj prijateljici, Debi je ponudila da joj ona čuva decu neko vreme i da njen suprug boravi kod Liz kako bi joj pomagao. Sve je Debi očekivala osim onoga što se desilo – dve nedelje kasnije nije imala muža!

 

Naime, samo 14 dana dana je bilo potrebno da Elizabet Tejlor i Edi Fišer odu na prvo zajedničko putovanje kao ljubavni par.


Debi je podnela zahtev za razvod, koji je finaliziran 1959. godine, a Elizabet i Edi su se venčali već nekoliko sati kasnije.

 

Čuvena je izjava Liz Tejlor da ona nije imala veze sa razvodom Fišera i Debi.


Ne možete da uništite srećan brak. Nisam ja od Debi uzela ništa, jer ona to nikad nije ni imala – objasnila je ona jednostavno.

 

Elizabet Tejlor i Edi Fišer slomili su srce Debi Rejnolds
Elizabet Tejlor i Edi Fišer slomili su srce Debi Rejnoldsfoto: The Hollywood Archive/Profimedia

Decenijama kasnije, Debi je oprostila Liz i njih dve su se pomirile i, štaviše, sarađivale. Igrale su zajedno u filmu "Ove stare dame", za koji je scenario napisala Debina i Edijeva ćerka Keri Fišer. Ali ovog puta, ovo nije priča o njima.


Dakle, Edi Fišer i Liz venčali su se 1959. godine i isprva je njihova ljubav bila bajkovita. Glumica je uživala u svom četvrtom braku, statusu najlepše žene u poznatom univerzumu, poslu koji je obožavala i u kom je bila vrlo cenjena, a onda joj se ukazala još jedna velika prilika – da zaigra Kleopatru u istoimenom filmu!


Budući da je bio u pitanju veliki istorijski spektakl i da je takva glumica i lepotica igrala egipatsku vladarku, da ju je čekao milionski honorar, što se nikad ranije nije desilo nijednoj glumici za samo jednu ulogu, očekivanja su bila velika. Snimanje je, međutim, obeležio i jedan veliki skandal, danas legendarna afera Elizabet Tejlor i Ričarda Bartona.

 

Ričard Barton bio je najveća ljubav Liz Tejlor
Ričard Barton bio je najveća ljubav Liz Tejlorfoto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Liz i Barton upoznali su se i pre početka snimanja "Kleopatre", ali su se na setu u Italiji 1962. zaista zbližili i povezali. Hemija je bila očigledna i nisu mogli da pobeglu od nje, nisu mogli da se zasite jedno drugog i često su ih viđali kako provode zajdno svaki slobodan sekund, odlaze u prikolicu, ćućore po ulgovima. Novinari su podmićivali zaposlene na snimanju kako bi im prenosili tračeve sa seta, a vremenom je postala javna tajna da između njih nečega ima.


Kako je preneo Vanity Fair, u biografiji "Besna ljubav: Elizabet Tejlor, Ričard Barton i brak veka" navodi se da je uskoro i Fišer čuo za ove glasine. Potvrda mu je stigla od samog ljubavnika njegove supruge, i to na najbrutalniji mogući način.

 

Naime, pevač je jednom prilikom telefonirao kući u kojoj su boravili u Italiji da nešto pita suprugu, kada mu se javio glumac Ričard Barton. Zbunjen, Edi je pitao:


Šta ti radiš u mojoj kući?


Šta misliš da radim? J***m ti ženu –odgovorio je Barton.

 

Ričard Barton bio je najveća ljubav Liz Tejlor
Ričard Barton bio je najveća ljubav Liz Tejlorfoto: Sunset Box / Allpix Press / Profimedia

Pevač se navodno toliko razbesneo da je iz istih stopa otrčao do ljubavnika i uperio pištolj u Bartona. "Ne brini, Elizabet, neću tebe ubiti. Previše si lepa", navodno je rekao supruzi.

 

Strasti su se smirile, Tejlorova je nastavila ljubav s Bartonom, a od Fišera se zvanično razvela 1964. godine. Vatikan je osudio glumce i njihovu strastvenu aferu, budući da je Barton bio u braku, s glumicom Sibil Vilijams, a par nije mario ni za šta.


Elizabet i Ričard nisu se opterećivali komentarima, kritikama, uvredama – uživali su u svojoj ljubavi i rešili da ostare zajedno. Nakon što su se razveli od svojih supružnika, organizovali su intimnu ceremoniju venčanja 1964. u Montrealu, a glumica je nosila sada već čuvenu žutu i "baksuznu" venčanicu.

 

Žuta venčanica Elizabet Tejlor s prvog venčanja s Bartonom
Žuta venčanica Elizabet Tejlor s prvog venčanja s Bartonomfoto: Cineliz / Allpix Press / Profimedia

Njihov brak potrajao je 10 godina, bio buran i praćen svađama, a zvanično su se razveli 1974. Međutim, već naredne godine venčali su se ponovo i ostali zajedno još godinu dana.


Barton je preminuo 1984. godine, a Elizabet je kasnije priznala za Vogue da bi se udala za njega i treći put da je bilo prilike.


Još uvek sam ga ludo volela na dan kad je umro. Mislim da je i on i dalje voleo mene... – rekla je.
 

 

makonda-tracker