veštaci su opovrgli mnoge tvrdnje

Umirala je u mukama koje su gore od smrti: Otkriveno od čega je preminula glumic En Heč, koja se kolima zakucala u zid

0

Skoro četiri meseca od pogibije glumice En Heč javnost je konačno saznala istinu o njenom stradanju

foto: Lisa O'CONNOR / AFP / Profimedia
foto: Lisa O'CONNOR / AFP / Profimedia

Poznata holivudska glumica En Heč doživela je u avgustu mesecu ove godine stravičnu saobraćajnu nesreću koja je dovela do smrtnog ishoda.

 

Iako su joj ekipe hitne pomoći pritekle u pomoć posle nekoliko dana glumica je preminula u bolnici u Los Anđelesu.

 

Nakon velike saobraćajne nesreće mediji su pisali razna nagađanja, a moglo se čuti i da je koristila opijate i alkohol, pa su mnogi pomislili da je upravo to bio uzrok bahate vožnje nakon koje se glumica zakucala u zid jedne kuće u ovom gradu.

 

 

Nakon što su sudski veštaci izneli izveštaj utvrđeno je da glumica u trenutku nesreće zapravo nije bila pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. 

 

Kako navode strani mediji, En Heč je pretrpela opekotine drugog stepena na 12 odsto tela kada se slupala. Heč je bila zarobljena u svom zapaljenom Mini Kuperu oko 30 minuta pre nego što su je izvukli vatrogasci i hitna pomoć.

 

U izveštaju se navodi da je Heč umrla od "inhalacije i termičkih povreda", kao i od preloma grudne kosti - kosti koja se nalazi u centru grudnog koša - uzrokovanih tupim povredama tokom sudara.

 

En Heč
foto: EPA/MICHAEL NELSON

 

Ono što je rastužilo veliki broj njenih fanova i poštovalaca njenog rada jeste i činjenica da je glumica trpela ogromne bolove pri svakom udisaju dok je bila zarobljena u svom slupanom automobilu.

 

Način smrti je proglašen nesrećnim slučajem, a obdukcija je odbacila prethodne izveštaje koji su govorili da je Heč bila pod uticajem droge u vreme nesreće.

 

U izveštaju se navodi da su testovi u glumičinom urinu pronašli kokain, kanabinoide i fentanil, ali je takođe istaknuto da je ona dobila fentanil u bolnici nakon nesreće.

 

 

- Nije bilo dokaza o pogoršanju njenog zdravstvenog stanja zbog upotrebe nedozvoljenih supstanci u vreme nesreće - navodi se u izveštaju.

 

Popularna glumcia je zadobila opekotine na desnoj strani lica i vrata, desnom ramenu, levom gornjem delu grudnog koša i gornjim ekstremitetima. Pored opekotina drugog stepena, 40 odsto njenog tela dobilo je opekotine prvog stepena, a čađ je pronađena u njenim nozdrvama i ustima, navodi se u izveštaju.

 

Heč je hitno prebačena u hitnu, ali je kasnije prebačena u Grosman Burn Center u Vest Hilsu u Kaliforniji, gde joj je urađeno presađivanje kože na vratu, trupu i gornjim i donjim ekstremitetima.

En Heč
foto: Phamous / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

 

Postavljena je na aparat za disanje, ali je u 18:38 proglašena moždana smrt, 11. avgusta. Drugo proglašenje je doneto 10 minuta kasnije i njeni organi i tkivo su izvađeni za donaciju, navodi se u izveštaju obdukcije.

 

Prema radio zapisima hitnih službi koji su objavljeni za NBC Los Anđeles u skladu sa Kalifornijskim zakonom o snimcima, prvo vatrogasno vozilo reagovalo je na nesreću u 11:01 - pet minuta nakon što je Heč izgubila kontrolu nad svojim automobilom i uletela u privatnu kuću.

 

 

Da podsetimo, u trenutku nesreće En Heč je vozila brzinom od oko 130 kilometra na sat u zoni gde je dozvoljena brzina 40 km na sta. 

 

Iza En su ostala dva sina, Homer Lafon (20) i Atlas Heč Taper, koje je imala sa bivšim partnerima Kolijem Lafonom i Džejmsom Taperom.

 

 

makonda-tracker