danas slavi 60. rođendan

Bio je dovoljan jedan pogled da osvoji ŽENSKO SRCE: Buran život najvećeg zavodnika kojem ni jedna žena nije ODOLELA!

0

Slavni glumac i veliki holivudski zavodnik danas puni 60 godina

foto: JUSTIN TALLIS / AFP / Profimedia
foto: JUSTIN TALLIS / AFP / Profimedia

Glumac Tom Kruz jedan je od najvećih zavodnika Holivuda, ali je u životu imao prike da na svojoj koži oseti šta znači imati pa nemati.

 

Zbog toga je bio oprezan, ne samo kada su finansije u pitanju, već i kada je vezivanje za žene u pitanju.

 

Iako je imao buran život, igrao se srcima mnogih žena, često je uspevao da iz svih veza izađe nepovređen i spremno se dočeka na noge. 

 

 

Tom Kruz je tokom karijere snimio 38 filmova, a sada, čak 34 godina kasnije, najčešće ga povezujemo sa ulogom Maverika u kultnom Top Gan. Nakon ovog filmskog ostavrenja na hiljade hiljada tinejdžerki širom sveta ludele su za njim. 

 

Osim toga, Rej Ban naočare, pilotska jakna puna amblema, frizura, ali i nagađanja o implicitnoj homoseksualnosti među glavnim junacima svrstali su ovo ostvarenje u deo pop kulture kao prvi moderni holivudski blokbaster osmišljen pre svega kao deo marketinške kampanje američke mornarice i vazduhoplovstva.

 

I dan danas, Tom Kruz važi za jednog od najvećih zavodinika, a svoj privatni život godinama pokušava da skrije od očiju javnosti.

 

Tom Kruz, Hejli Atvel
foto: Profimedia

 

Uprkos tome, on je neiscrpna tema stranih medija koji su propratili mnoge njegove ljubavne drame. 

 

Tom Kruz je na ludi kamen stajao čak tri puta, bio je u vezama sa nekim od najlepših žena na svetu, ostavljao i bio ostavljan, ali u nečemu je ostao dosledan.

 

 

Ono čega se nikada nije odrekao bila je sajentološka crkva čiji je portparol i svakako najistaknutiji član, neraskidivo je vezana sa njegovim brakovima. U crkvu ga je uvela prva supruga, glumica Mimi Rodžers, a preostala dva braka, sa Nikol Kidman i Kejti Holms, raspala su se upravo zbog velike posvećenosti sajentologiji.

 

Tomas Kruz Mapoter IV rođen je 3. jula 1962. godine u Sirakuzi, Njujork, u porodici učiteljice Meri Li Fajfer i inženjera Tomasa Kruza Mapotera III. Odrastao je sa tri sestre Li En, Merien i Kes u prilično siromašnoj porodici koja se u potrazi za boljim sutra često selila.

 

Tom Kruz, Hejli Atvel
foto: Profimedia

 

U više navrata govorio je o svom životu pre nego što se proslavio i tom prilikom je istakao da mu detinjstvo nije bilo med i mleko.  On je priznao da ga je otac zlostavljao i da se sa njim nikada nije znalo.

 

- On je bio od onih osoba koja te, kada mu nešto krene naopako, prosto udari. Nešto nije bilo u redu sa njim, ne treba mu verovati i valja biti oprezan u njegovoj blizini - rekao je jednom prilikom.

 

 

On je za 12 godina promenio čak petnaest škola. U školi je igrao u hokejaškom timu, a isticao se više svojom agresivnošću nego talentom. Kada je bio u šestom razredu, njegova majka rešila je da stavi tačku na porodičnu dramu, ostavi muža i vrati se sa decom u Ameriku.

 

- Nisam imao potrebu da viđam oca, ali sam negde u dubini duše zbog toga osećao teskobu. Sajentološka učenja otvorila su mi oči. U to vreme čuo sam da mi je otac bolestan i otišao sam da ga posetim u bolnici. Rekao sam mu da mu opraštam sve što je učinio i odjednom mi je postalo mnogo lakše, a isto je bilo i sa njim. Nažalost, umro je posle nekoliko dana - govorio je Tom mnogo godina kasnije.

 

Tom Kruz
foto: Profimedia

Kao mladić radio je honorarne poslove, raznosio je novine i tako finansijski pomagao majci. Želeći da postane katolički sveštenik kratko vreme proveo je u franjevačkoj bogosloviji u Sinsinatiju, međutim ljubav prema tom pozivu nije dugo potrajala.

 

Pred kraj srednjoškolsko obrazovanja Tom je počeo da igra američki fudbal, a zbog nediscipline i konzumiranja alkohola trener ga je brzo izbacio iz tima. Tu se završila njegova sportska, ali je otpočela glumačka karijera.

 

 

Prvo je dobio sporedne ulogame u nekoliko filmova, Beskrajna ljubav sa Bruk Šilds i Pobuna u vojnoj akademiji sa Šonom Penom.

 

Ljubavni život Toma Kruza

 

Veliki zavodnik je postao čak i pre nego što se proslavio kao glujac. Njegova prva poznata devojka bila je glumica Melisa Gilbert kada je imao svega dvadeset godina. Zajedno su proveli nekoliko meseci, a ona i dan-danas često govori na temu njegove homoseksualnosti, tvrdeći da je uverena kako su sve glasine o tome neistine.

 

Tom Kruz
foto: Profimedia

 

Nakon nje Tom je bio u vezi sa Heder Loklir s kojom je veza kratko trajala i bila je vrlo burna. 

 

Sledeća na spisku njegovih devojaka je glumica Rebeka di Mornai s kojom je bio dve godine, ali medijima nije bila posebno zanimljiva.

 

Spekuliše se kako su se rastali zbog njegove afere sa pevačicom Šer koja je u intervju iz 2008. objasnila kako je osamdesetih bio potpuno drugačiji i da je vrlo zbunjena njegovom transformacijom.

 

 

Posle raskida s muzičkom zvezdom snimio je avanturu Legenda 1985. čiju je režiju potpisao Ridli Skot. Iako sa svojih 170 centimetara visine i nije bio među najvišima, jedan od najplaćenijih i najpoželjnijih holivudskih glumaca prvu bračnu zajednicu zasnovao je 1986. godine sa šest godina starijom Mimi Rodžers koja ga je uvela u sajentološku crkvu, čiji je vatreni zagovornik i sam veoma brzo postao.

 

Baš u tom periodu Toni Skot ga je odabrao za glavnog junaka Top Gana, filma koji je promenio sve norme koje su u njegovom životu do tada važile.

 

 

makonda-tracker