da je mogla, poletela bi!

Ovako izgledaju SREĆA i OLAKŠANJE: Urnebesne fotografije Nikol Kidman nekoliko sekundi posle razvoda od Toma Kruza

3

Ako postoji primer čiste i iskrene radosti na nekoj od paparaco fotografija svetskih zvezda, to su definitivno one koje su nastale ispred kancelarije advokata Nikol Kidman na dan kada se zvanično razvela od Toma Kruza.Od tada je prošlo više od 20 godina, a one su i dalje jedan od neprevaziđenih momenata u Holivudu

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Početkom februara 2001. godine, australijska glumica Nikol Kidman i američki glumac Tom Kruz definitivno su bili rastavljeni, a on je podneo zahtev za razvod. Mediji su pratili svaki detalj kraha ove ljubavi, bilo je mnogo spekulacija o tome zašto su se rastali, a Kruz je kao razlog u sudskim dokumentima naveo "nepomirljive razlike".

 

Sedam dugih i bolnih meseci trajala je pravna borba, a onda je jednog dana Nikol u kancelariji svog advokata potpisala i poslednji papir i izašla na ulicu isijavajući najčistije emocije — olakšanje, radost, uzbuđenje...

 

 

Glumica je podigla ruke u vazduh, zabacila glavu unazad, zatvorila oči i smejala se iskrenije nego u bilo kojoj svojoj ulozi ili prilici u kojoj smo je videli.

 


Nikol i Tom zaljubili su se 1989. godine, na snimanju filma "Dani groma", gde su igrali par. Već do februara 1990, Tom se razveo od supruge Mimi Rodžers, a samo nekoliko meseci kasnije Nikol Kidman i on su jedno drugom rekli "da". Venčali su se na Badnje veče u Koloradu, a Kidmanova, koja je tada imala samo 23 godine, kasnije je ispričala:


Jednostavno, postojala je veza. Nešto kao "Bože, imam osećaj kao da te već znam".

 

1 / 6 Foto: Profimedia


Kako je godinu dana posle razvoda priznala u intervjuu za Vanity Fair, Kruz ju je lako osvojio.

 

U suštini me je oborio s nogu. Ludo, strastveno sam se zaljubila — priznala je Nikol. — On je bio ogromna zvezda, i dalje je. Ali za mene je on bio samo Tom, iako je za sve bio mnogo veći. Prema meni je bio divan i volela sam ga. I dalje ga volim.


Ona je za People rekla da je njihov zajednički život bio savršen i da joj je trebalo mnogo vremena da zaleči rane od razvoda.


To je bio šok za moj organizam. Imali smo divnu vezu. Mislim da joj je samo istekao rok. Bila sam tako oštećena i nisam bila sigurna hoću li opet moći da volim — bila je iskrena Nikol.

 

1 / 8 Foto: Profimedia


Par je zajedno usvojio dvoje dece — ćerku Izabelu i sina Konora, koji su zbog majčinog istupanja iz sajentologije nakon Tomovog i Nikolinog razvoda prekinuli svaki kontakt s glumicom.

 

Iako je bilo mnogo spekulacija o njihovoj ljubavi i razvodu, Nikol nikad nije želela da otkrije šta ju je to toliko mučilo da je bila toliko srećna i nije mogla da sakrije olakšanje nakon potpisivanja dokumentacije o razvodu. Jednom prilikom se našalila na račun Tomove i njene razlike u visini.


Sada mogu da nosim štikle. Idemo dalje — rekla je u jednoj TV emisiji.


Nakon razvoda, Nikol je zavolela muzičara Kita Urbana, za kog se udala 2006. godine i s kojim ima ćerke Sandej Rouz i Fejt Margaret.

 

1 / 7 Foto: Reuters

 

 

makonda-tracker