ipak joj se nije dopalo

Trebalo je da postane SAJENTOLOŠKA PRINCEZA: Još jedna poznata glumica okrenula leđa ozloglašenom kultu slavnih

0

Zvezda serija "Vesele sedamdesete" i "Narandžasta je nova crna" dugo je smatrana jednim od najstrastvenijih sajentologa i čak se radilo na tome da se ona uda za istaknutog pripadnika kulta Toma Kruza, ali...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Glumica Lora Prepon, koju smo zavoleli u ulozi Done u seriji "Vesele sedamdesete", bila je godinama od slavnih članova Sajentološke crkve.

 

Ona je bila istaknuta pripadnica ova religije, a pre nekoliko godina se spekulisalo da Crkva želi da se najpoznatiji sajentolog Tom Kruz i ona venčaju, do čega ipak nije došlo. Kako glumica sada ističe, sa sajentologijom je raskrstila.

 

Više ne praktikujem sajentologiju. Otkad sam bila dete, bila sam veoma otvorena kad je reč o religiji. Odgajana sam u porodici katolika i jevreja. Molila sam se u crkvama, meditirala sam u hramovima, zanimala sam se za tradicionalnu kinesku medicinu... ― ispričala je Lora.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura Prepon (@lauraprepon)


Kako je ona istakla, već pet godina nije sajentolog, a sa suprugom Benom Fosterom, zapravo, nikad nije praktikovala samu sajentologiju, već jedan oblik meditacije.


Sajentologija je skup učenja i verovanja koja je sastavio pisac naučne fantastike L. Ron Habard ne tako davne 1952. godine, dok je godinu dana kasnije u Nju Džerziju osnovao Sajentološku crkvu. Članovi ovog kulta veruju da su ljudi besmrtna bića koja su zaboravila svoju pravu prirodu, a pokušavaju svesno da ponovo dožive bolne i traumatične događaje iz prošlosti kako bi se oslobodili "ograničavajućih faktora".

 

 

makonda-tracker