novi obrt

Glumac odbio sam da ga preda, policiju zanimaju PORUKE: Izdat nalog za pretres telefona Aleka Boldvina!

0

Nakon što su glumac Alek Boldvin i njegov advokat odbili da bez zvaničnog naloga predaju telefon za pretres, sudije su ga odobrile

foto: Profimedia
foto: Profimedia

U američkim medijima pojavili su se novi detalji o istrazi koja se vodi povodom smrti direktorke fotografije Haline Hačins na snimanju filma "Rust", kada ju je slučajno upucao glumac Alek Boldvin, pištoljem u kom se, umesto rekvizita, nalazila prava municija.

 

Kako piše CNN, sud u okrugu Santa Fe izdao je nalog za pretres mobilnog telefona glumca Aleka Boldvina! Sudija je potpisao nalog u kom stoji da su glumac i njegov advokat odbili da predaju telefon i da su rekli detektivima da "pribave nalog".

 


U dokumentu dalje stoji da će biti pregledane poruke, istorija poziva, fotografije i snimci, kao i privatne poruke na društvenim mrežama koje imaju veze s produkcijom filma "Rust", na čijem snimanju se dogodila tragedija 21. oktobra. Navodno će biti potrage i za obrisanim sadržajima koji imaju veze s ovim filmom.

 

Alek Boldvin
foto: Instagram

Kako prenosi The New York Times, detektivi veruju da u telefonu ima dokaza koji će pomoći u istrazi, dok je jedan od njih pod zakletvom izjavio da je obavešten da postoji nekoliko mejlova i tekstualnih poruka koje su primljene i poslate u vezi s produkcijom filma.


Ova odluka stiže posle dvomesečne istrage o slučaju koji je šokirao svet — na snimanju filma "Rust" Boldvin je usmrtio direktorku fotografije Halinu Hačins (42), dok je režiser Džoel Souza (48) hospitalizovan zbog povrede.

 

1 / 2 Foto: EyePress via AFP, Profimedia

 

On je odmah dao izjavu u policiji, a paparaci su ga fotografisali ispred kancelarije okružnog šerifa kako neutešno plače.

Kada je vest obišla planetu, on se oglasio i na Tviteru.


Nema reči da opišu moj šok i tugu zbog tragične nesreće koja je odnela život Haline Hačins, majke, supruge i naše uvažene koleginice. Potpuno sarađujem s policijom u istrazi kako bi se utvrdilo kako je došlo do ove tragedije ― napisao je Boldvin između ostalog, a potom je viđen kako se grli s Metjuom i Androsom Hačinsom, suprugom i sinom stradale Haline.

 

1 / 5 Foto: Profimedia


Glumac je nedavno dao prvi intervju nakon tragedije, kada je poznatom novinaru Džordžu Stefanopulosu kroz suze i dosta konfuzno rekao:


Obarač nije povučen. Ja nisam povukao obarač. Nikad ne bih uperio pištolj u nekoga i povukao oroz, nikad.

 

Alek Boldvin
foto: Youtube Printscreen

On je istakao i da nema predstavu kako se pravi metar uopšte našao u tom pištolju.


Neko je stavio pravi metak, a metka uopšte nije trebalo da bude na tom imanju — rekao je glumac.

 

 

makonda-tracker