misteriozna i luksuzna

Najveća ZABRANJENA LJUBAV u kraljevskoj porodici rodila se tu: Nova kuća princa Vilijama i Kejt Midlton je deo istorije

0

Zidovi zdanja kojim su princ i princeza od Velsa zamenili Kensingtonsku palatu čuva mnoge tajne, a fotografije unutrašnjosti ove kuće nikada nisu objavljene javno

Kejt Midlton i princ Vilijam sa decom Džordžom, Luijem i Šarlot
Kejt Midlton i princ Vilijam sa decom Džordžom, Luijem i Šarlotfoto: Jonathan Brady/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Princ Vilijam i njegova supruga Kejt Midlton od venčanja su stanovali u Kensingtonskoj palati, dok su povremeno, posebno tokom pandemije virusa korona, boravili na svom imanju u Norfolku Anmer hol.


Par je s decom stanovao u Londonu, ali su koristili svaku priliku da odu u prirodu i na nešto svežiji vazduh, a potom su se preselili u okruženje koje im svakako više prija.


Nakon što su, po smrti kraljice Elizabete II postali princ i princeza od Velsa, popularni Vilijam i Kejt su iz Kensingtonske palate prešli u Vindzor, pa je njihov novi dom okružen božanstvenom prirodom i zelenilom.

 

Nova rezidencija ovog kraljevskog para je Adelejd kotidž, šarmantna i stara građevina u blizini Kapele Svetog Đorđa i oko 40 kilometara od centra Londona.

 

Adelejd kotidž, kuća princa Vilijama i Kejt Midlton
Adelejd kotidž, kuća princa Vilijama i Kejt Midltonfoto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia
  • Tajne imanja Adelejd

 

Adelejd kotidž je kuća prvobitno izgrađena za kraljicu Adelaidu, suprugu kralja Vilijama IV 1831. godine. Za to je, prema podacima dostupnim u Kraljevskoj kolekciji, najveće umetničke kolekcije na svetu, korišćen materijal iz vindzorske kuće Royal Lodge.


Zdanje je bilo dom mnogim istaknutim ličnostima u britanskoj istoriji, a kraljica Viktorija preferirala je da je koristi kao kuću za doručak ili čaj. Jedan od poznatih ukućana Adelejd kotidža bio je i Piter Taunsend, najpoznatiji po aferi s princezom Margaret.


Ovo zemljište je veoma prostrano i ima Adelejd kotidž kao centralni deo, a tu je i Adelejd lodž, kuća od crvene cigle, s visokim dimnjacima i nagnutim prozorima na drugom spratu koji joj daju šarm starinske kuće na selu.

 


Poslednji put je kuća princa Vilijama i Kejt Midlton renovirana 2015. godine, kada porodica odlučila da zadrži trem iz 19. veka, a tu su i božanstvene i pažljivo negovane bašte stare oko 200 godina.


Adelejt kotidž nikada nije fotografisana iznutra, ali je poznato da ima četiri spavaće sobe, dve kabine, kraljičinu sobu za odmor i nameštaj iz nekadašnje kraljevske lože.

 

Kako su mediji pisali, kraljevska porodica plaća stanarinu za svoje stanovanje u ovoj kući, a Daily Mail je jednom objavio da je kraljica najpre ponudila Adelejd kotidž princu Hariju i Megan Markl.

 

 

  • Kuća princa Vilijama i Kejt Midlton – dom kraljevskog skandala

 

Iako je velelepna, misteriozna kuća dugo je bila pomalo zaboravljena u britanskoj javnosti, sve dok tokom četrdesetih i pedesetih nije počela da se pominje u medijima jer su u njoj stanovali Piter i Rouzmeri Taunsend.


Nekadašnji vazduhoplovac i pilot RAF-a tih dana je bio angažovan kao lična pratnja mlade princeze Margaret, koja je od prvog pogleda i svoje 13. godine bila zaljubljena u njega.

 

Nakon nekog vremena je sestra kraljice Elizabete II stupila u vezu sa 15 godina starijim i oženjenim muškarcem, a razotkriveni su 1953. godine, kada su tokom kraljičinog krunisanja mnogi primetili kako je Margaret ležerno skinula trunčicu s njegovog sakoa.

 

Piter Taunsend i princeza Margaret
Piter Taunsend i princeza Margaretfoto: DPA / AFP / Profimedia

Navodno su Margaret i Elizabeta pre otkrivanja afere često išle na čaj u Adelejd kotidž kod Taunsendovih i družile se s njihovom decom.

 

Obično je kraljica uživala u razgovoru s Rouzmeri, dok se Margaret igrala s dečacima, a njen budući ljubavnik sedeo je na tremu i posmatrao ih, pisalo se. Nije poznato kada je tačno počela njihova afera, a Taunsend je živeo u Adelejd kotidžu do 1952. godine, kada se razveo od supruge. 

 

Poznato je da je Margaret sestra zabranila da se uda za njega jer je on bio razveden i bivša žena mu je bila živa, te je princeza bila prinuđena da se rastane od njega i izdva zvanično saopštenje 1955. godine da se neće udati za čoveka kog je volela.

 

BONUS VIDEO

Kako je Kejt Midlton pokušala da smiri princa Luija na krunisanju

 

makonda-tracker