učila je od najbolje

Kako se udati za najpoželjnijeg princa? Kamila je Kejt Midlton dala dragocen savet na početku njene veze s Vilijamom

0

Dok je još bila samo njegova devojka, bez mnogo nade da će jednom biti i njegova princeza, Kejt Midlton je navodno od maćehe princa Vilijama dobila savet koji joj je bio veoma koristan

Kraljica Kamila i Kejt Midlton uvek su imale prisan odnos
Kraljica Kamila i Kejt Midlton uvek su imale prisan odnosfoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Britanska kraljevska porodica, poznato je, ima niz pravila koja moraju da poštuju, a mnoga od njih su pomalo bizarna za običnog čoveka.


Članovima najpoznatije porodice na svetu propisano je sve: gde ko stoji, ko sme da hoda ispred koga, kada prestaje obrok, ko prvi ustaje od stola, koja je prikladna dužina suknje i boja laka za nokte.


Čak i deca u kraljevskoj porodici imaju mnogo pravila kojih moraju da se pridržavaju, a sve to posebno teško pada pridošlicama u porodicu.


Sve žene koje su se udavale za najvažnije muškarce u porodici morale su da prođu složene i temeljne obuke, a Megan Markl i Kejt Midlton su čak imale i vojnu obuku.

 

Kejt Midlton, princeza od Velsa i supruga princa Vilijama, dugo je bila njegova devojka pre nego što su se venčali – toliko je vremena trebalo princu da je zaprosi da su se mnogi šalili na njen račun i tvrdili da nikada neće dobiti verenički prsten.

 

Kejt Midlton, princ Vilijam, kraljica kamila i kralj čarls na premijeri filma o džejmsu bondu
Kejt Midlton, princ Vilijam, kraljica kamila i kralj čarls na premijeri filma o džejmsu bondufoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Ranije se spekulisalo da je kraljica Elizabeta II, Vilijamova baka davala smernice Kejt na početku njihove veze, ali kraljevski biograf Robert Lejsi ističe da je princezi od Velsa od najveće pomoći bila prinčeva maćeha i aktuelna kraljica pratilja Kamila.


Moraš da uskladiš svaki aspekt svog života s Vilijamovim – navodno je rekla Kamila tadašnjoj devojci svog posinka.


On je u kraljevskoj biografiji "Bitka braće" napisao da je supruga kralja Čarlsa imala koristan savet za Kejt.


Kamila je poverila Kejt tajnu kako da zadrži princa, koji je bio okupiran prinčevskim obavezama: uskladi svoj raspored i čitav život s njegovim – tvrdi Lejsi.

 

Princ Vilijam, Kejt Midlton i princ Hari na početku kejtinog braka s vilijamom
Princ Vilijam, Kejt Midlton i princ Hari na početku kejtinog braka s vilijamomfoto: STEFAN WERMUTH / AFP / Profimedia

Međutim, ispostavilo se da to nije baš lako izvesti jer je raspored života princa Vilijama bilo teško pratiti. Čim je diplomirao na Univerzitetu Sent Endruz, on se posvetio brojnim kraljevskim obavezama, dok je Kejt Midlton, koja se tada nije eksponirala, mogla samo da sedi kod kuće i čeka.


Ona je, tvrdi Lejsi, imala rezervni plan šta će da radi ako na kraju ne postane supruga princa.


Dok je Kejtin dugoročni cilj bio prilično jednostavan – da odvuče Vilijama do oltara, tada je morala da osmisli sopstvenu karijeru kao kamuflažu. To je bilo pitanje lične i javne taktike – smatra Robert Lejsi, koji podseća da je uvek postojala "nezamisliva mogućnost da će biti ostavljena".

 

Kraljica Kamila i Kejt Midlton uvek deluju prisno
Kraljica Kamila i Kejt Midlton uvek deluju prisnofoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Mnogi su saglasni s Lejsijem da je Kejt posle studija počela da radi samo da bi delovala vredno, ali je u pitanju neutemeljena tvrdnja za koju nikada nije bilo dokaza. Poznato je da je ona posle diplomiranja radila u kompaniji svojih roditelja, a zatim je bila asistent za kupovinu u jednom lancu.

 

BONUS VIDEO

Kako je Kejt Midlton pokušala da smiri princa Luija na krunisanju

 

makonda-tracker