bujno zelenilo

Zelena oaza Jelene Bačić Alimpić na Fruškoj Gori: Vikendica u prirodi sa bajkovitim dvorištem, daleko od gradske vreve

2

Kad se umori od gradske buke Jelena Bačić Alimpić ode u svoju vikendicu na Fruškoj Gori

Kad se umori od gradske buke Jelena Bačić Alimpić ode u svoju vikendicu na Fruškoj Gori
Kad se umori od gradske buke Jelena Bačić Alimpić ode u svoju vikendicu na Fruškoj Gorifoto: Antonio Ahel/ATAImages

Naša poznata spisateljica Jelena Bačić Alimpić živi u urbanoj sredini sa svojim suprugom, ali uz stan u gradu ima i više nego lepu vikendicu na Fruškoj Gori, sa veoma prostranim dvorištem.

 

Jelena u ovaj "biser prirode" svraća često sa svojom porodicom. Osim što odmara na čistom vazduhu i u bujnom zelenilu, spisateljica takođe i dosta radi u svojoj planinskoj oazi.

 

Alimpićeva često vikendom dolazi u, kako je sama naziva, "svoju baštu, svoj raj", gde s vremena na vreme i orezuje ruže. 

Velika i uredno "podšišana" bašta okružena je drvećem sa velikim krošnjama, kako bi Jelena i njena porodica sačuvali privatnost. Jedna od redovnih radnih akcija su sadnja, kao i zalivanje cveća.

Spisateljica je na fotografijama iz vikendice pokazala da tamo imaju i kućice za ptice, uz neizostavne stolice na rasklapanje za što komforniji boravak na Fruškoj Gori.

A dok odmara u bašti, tu su njeni psi, "njena radost", sa kojima uživa da se igra.

- Imam ja jednog psa u svom stanu, moj sin ima jednog, a kod svekrve imamo udomljenog, predivnog psa....dakle, kao porodica, tri psa. Obaveza su velika, ali je ljubav bezgranična i neopisiva - rekla je Jelena o svojim ljubimcima.

 

 

A još jedna od stvari koju nekadašnja novinarka jako voli da radi u svojoj bašti je - čitanje. Što se kaže, to je i ide u rok službe, obzirom da je sada napisala veliki broj romana.

 

 

 

makonda-tracker