suva elegancija

Romantična, ženstvena, a emituje – MOĆ! Bluza Ive Ilinčić za kojom bi se okrenule Kejt Midlton i Brižit Makron

2

Ovaj detalj na elegantnim bluzama i košuljama je trend koji ne prolazi, a često baš takve komade biraju prve dame i članice kraljevskih porodica

Iva Ilinčić uvek oduševi izgledom koliko i talentom
Iva Ilinčić uvek oduševi izgledom koliko i talentomfoto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Jedno od domaćih ostvarenja koje ima premijeru na ovogodišnjem Fest-u je film "Čuvam te" u režiji Mimi Vlaović, u kom igraju neki od omiljenih domaćih glumca.


U kratkom filmu koji nam donosi priču o jednoj mladoj devojci početkom devedesetih godina gledaćemo Dragana Mićanovića, Sonju Kolačarić, Petra Đurđevića, Ljubinku Klarić, Srđana Timarova i mnoge druge, a glumačku ekipu predvodi Iva Ilinčić (26) u ulozi glavne junakinje Mine.


Ovim povodom održana je konferencija za medije u Beogradu, na kojoj su se javnosti obratili neki od članova ekipe, a glumica Iva Ilinčić ponovo je oduševila svojim stilom.


Iva je poznata po tome što obožava jednostavnost i klasične komade, a sada se pojavila u vrlo šik business casual izdanju koje je savršeno za razne dnevne prilike.

 

1 / 6 Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages


Glumica je ponela uske farmerke od tamnog džinsa, a kombinovala ih je s vanvremenskom bluzom koja svaki autfit pretvara u instant eleganciju.

 

Ivin izbor bila je bluza vrlo efektne zelene boje koja pada pored tela vrlo suptilno naglašavajući figuru, uz jedva primetan persijski paisley dezen, a ima detalj koji je čini još otmenijim odevnim komadom. U pitanju je pussy bow, mašna koja spada u najdoslednije detalje ženske mode već duže od veka!

 

Glumica Iva Ilinčić
Glumica Iva Ilinčićfoto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Ovakve mašnice ispod okovratnika su maltene obavezan dan stajlinga najbolje odevenih žena sveta, poput francuske prve dame Brižit Makron i princeze od Velsa Kejt Midlton, a čine da autfit izgleda damski i vrlo elegantno.


Pussy mašne nazivaju se još i mačkaste mašne i lavallière, a zapravo predstavljaju trake vezane u labave mašnice na različite načine: mogu da budu tanke, deblje, decentne, masivne, obično u istoj boji u kojoj je bluza. One su u ženskoj modi zastupljene još od 19. veka, a naziv "pussy bow" i "pussycat bow" dobile su početkom 20. veka.


– U njima je uvek bilo nečega blago subverzivnog, što evocira prkos. Istorijski, one su povezane sa ženama koje ulaze u tradicionalno "muške prostore" – terene za golf, radne prostorije, i izazivaju tradicionalni dres kod – istakla je svojevremeno dr Kejt Strasdin, profesorka istorije modnog dizajna Univerziteta Falmut u Engleskoj.

 

1 / 5 Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON


Ovakve bluze najčešće se kombinuju s pantalonama i donose sasvim novu energiju odevnoj kombinaciji, šaljući jasnu poruku – ja sam i ženstvena i sposobna i sa mnom nema zezanja!

 

 

makonda-tracker