DETALJI

"Ona je rođena bez šanse, oseća krivicu": Sonja Kolačarić o ulozi Stojne u seriji "Nečista krv" (FOTO)

1

Večeras ćemo imati prilike da gledamo petu epizodu ovog ostvarenja, a pored Sonje, videćemo Dragana Mićanovića, Vučića Perović, Ljubomira Bandovića, Milenu Predić...

foto: Instagram
foto: Instagram

Reditelj pete epizode serije "Nečista krv" je Milutin Petrović, a tema je kako su u Vranju i u okolini izbili veliki nemiri 1870. godine. Razbojnici koji prave nered gde god se pojave ubiju lokalnog muselima, Ibrahima bega.

 

Glavne uloge igraju Dragan Mićanović, Leon Lučev, Vučić Perović, Sonja Kolačarić, Dejan Bućin, Sara Sandeva, Ljubomir Bandović, Vesna Stanojević, Milena Predić, Goran Jeftić, Alban Ukaj, Jovo Maksić i Nikola Vujović.

 

Bezosećajni Tone pretukao je svoju ženu Stojnu i izbacio je na ulicu. O njoj brine sluškinja Stana, čija je Stojna vanbračna ćerka, ali nikada to nije smela da joj prizna.

 

Jovča želi da ga sin Mitke odmeni u trgovini. Hoće da više vremena provede u kući i posveti punu pažnju svojoj miljenici, ćerki Vaski.

 

Mitke je spreman da se upusti u trgovinu, ali bez obzira na to Jovča je nepoverljiv prema njegovim sposobnostima.

Glumica Sonja Kolačarić je tokom gostovanja u emisiji "Šarenica" govorila o svom liku Stojne.

 

— Već sam se pojavila u jednoj epizodi, to je bila četvrta. To je neka druga epoha, 19 godina kasnije. Mi smo naslednici likova koje smo gledali u prošlim epizodama. Nadam se da smo dostojni naslednici, jer smo ponosni na prve tri epizode. Od četvrte epizode ide radikalan rez na likove  na koje smo navikli. Idemo u novu porodičnu sagu, biće veoma uzbudljivo — rekla i prizala kakva je  uloga starije Stojne koja je rođena bez šanse.

 

Zaista je rođena bez šanse, pogotovo u to vreme u kom nije bilo moguće da napravi bilo kakav zapažen korak. Njena unutrašnja pozicija je bile geneološki i tradiconalno postavljena koja je dovela do osećaja krivice. Zbog toga smatra da je zasluža za to mesto na kojem jeste. To je bilo dosta dramatično, te u današnje vreme pokušavamo da izbegnemo — rekla je Sonja o svom kompleksnom liku.

 

 

 

 

 

makonda-tracker