za savršen utisak

Jedan detalj je pretvara u REMEK-DELO! Evo kako poznate dame u Srbiji nose elegantne haljine od pliša

1

Pliš je materijal koji će večito biti u modi, a kada je u pitanju elegancija, on je neprevaziđen! Ove slavne dame iz naše zemlje to dobro znaju, a sve ih nose uz svoje posebne trikove...

foto: Antonio Ahel/ATA Images, Nemanja Nikolić, Amir Hamzagic/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATA Images, Nemanja Nikolić, Amir Hamzagic/ATAImages

Prošle godine, vodeći hit jesenje i zimske sezone bili su plišani blejzeri, a ove će dominantan trend biti elegantne haljine od pliša!


Ovaj materijal je sve popularniji proteklih modnih sezona, a stilisti preporučuju da biramo bogate teksture koje odišu glamurom i savršene su za fotografisanje zbog svog umerenog odsjaja koji im daje dašak luksuza.


Pliš je "transsezonski" materijal, koji se iznova vraća u modu, a najpopularniji je u hladnijim mesecima, naročito dok iščekujemo prazničnu sezonu.


Zbog skuplje proizvodnje i debljeg tkanja, pliš se istorijski povezuje s plemstvom i rezervisan je za posebne prilike, pa ne čudi što su haljine od ovog materijala toliko popularne.

 

One su prefinjene, svedene, ističu siluetu tela na nenapadan način, a sve što je potrebno da ostavite poseban utisak jeste pažljivo birana boja. Međutim, čak i najjednostavnija crna haljina od pliša dovoljno je moćna da zasenite sve prisutne, naročito ako se opredelite za interesantan model sa izrezima.

 


Jedan poznati domaći brend alkoholnog pića sinoć je u prestižnom beogradskom hotelu upriličio veliku godišnju proslavu, koja je okupila veliki broj slavnih ličnosti sa naše javne scene, a samo na ovoj žurki videli smo nekoliko plišanih haljina koje su se izdvojile na crvenom tepihu. Zanimljivo je da su sve zahvaljujući smo po jednom detalju ostavile poseban utisak: neko izrezom, neko zanimljivim rukavima, neko uz pomoć broša, a uvek je rezultat božanstven!


Glumica Ivana Dudić pojavila se u crnoj maksi-haljini od pliša, a reč je o modelu koji je pripijen uz njenu besprekornu figuru, ima dubok šlic koji joj dodaje glamuroznu crtu i efektan prorez iznad grudi.

 

1 / 9 Foto: Antonio Ahel/ATA Images

 

Harizmatična zvezda nekih od najpopularnijih serija proteklih godina kombinovala je ovu toaletu s dugačkim pepito kaputom modne kuće Dolce & Gabbana, vanvremenskim trendom u jesenjoj sezoni, i salonkama s animal dezenom.

 

Njena koleginica Miljana Gavrilović pojavila u plišanoj haljini tamnozelene nijanse, koja je uvek pouzdan izbor u susret božićnim zabavama i prazničnom raspoloženju.

 

1 / 7 Foto: Nemanja Nikolić

 

I ona se opredelila za dugačak model, koji naglašava njen vitak stas, a u pitanju je toaleta sa dugačkim i providnim rukavima ukrašenim zelenim detaljima. Da sve bude još atraktivnije, u pitanju je haljina otvorenih leđa, koja daje još jednu trunčicu seksepila.


Sličnu toaletu videli smo i na voditelji Adriani Čortan Simić, koja se odlučila za tamnoljubičarnu haljinu od pliša, čije providne rukave krasi čipka.

 

1 / 5 Foto: Amir Hamzagic/ATAImages


Pliš je bio izbor i proslavljene književnice Mirjane Bobić Mojsilović, koja je ponela crnu haljinu, a u pitanju vrlo romantična kreacija. Spisateljica je izgledala očaravajuće u modelu sirena-kroja, sa 3/4 rukavima, a dodatno je naglasila svoj autfit uz pomoć broša u obliku zvezde.

 

1 / 4 Foto: Antonio Ahel/ATA Images

 

 

makonda-tracker