uvek upečatljiv

Kako nositi pepito print ove sezone? Saveti za kombinovanje prepoznatljivog crno-belog dezena

0

Kupite neki pepito komad danas i imate odevni predmet koji ćete moći da nosite godinama — možda čak i decenijama. Ovaj večiti trend nije to postao bez razloga: efektan je, pristupačan i lako se uklapa u različite stilove. Ali kako ga kombinovati pravilno?

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Prepoznatljiva kombinacija "izlomljenih" crnih i belih kvadrata, nazvana pepito dezen, dugo je važila statusni simbol jer je krasila isključivo odeću artistokrata. Međutim, u XX veku su ovu šaru u modu uvele modne kuće Dior (pre svega na čuvenim cipelama Dior Court) i Šanel, nakon čega su mnogi brendovi nastavili da ga koriste na različite načine.


Vremenom je pepito postao obožavani dezen i upotrebljavan je u različitim stilovima: bio je simbol pank ere, dominirao je u jeku popularnosti odela tokom devedesetih, krasio je šik damske torbice...

 

Kako se nosi pepito dezen?


S obzirom na to koliko varijacija ovog printa postoji i koliko je on svepristuan, opcija je bezbroj. Kako nositi pepito zapravo određuje vaš lični stil, a ovo su neke osnovne smernice za to kako izgledati najefektnije u njemu.

 

pepito stil, pepito print, pepito dezen
foto: Profimedia

Ako nosite tradicionalni pepito kaput ili sako od tvida, imajte u vidu da se on odlično kombinuje s različitim teksturama i materijalima. Blejzer s ovim printom izgledaće izvanredno s pletenom rolkom, kao i s teksas farmerkama ili kožnim pantalonama. Ne dozvolite tako strogom materijalu kao što je tvid da vas ograniči već slobodno eksperimentišite i bićete zadovoljni postignutim.

 

Ukoliko kombinujete pepito s drugim dezenima, ne zaboravite da najveći, najširi, najkrupniji print treba da bude na spoljnom delu odeće. Recimo, ako nosite košulju sa krupnim karo dezenom, možete nositi pepito kaput s manjim kvadratićima i sl. U svakom slučaju, kada ga kombinujete s drugim šarama, budite vrlo oprezni kako autfit ne bi izgledao prenatrpano.

 


Naravno, klasični crno-beli pepito dezen najbolje izgleda kada se kombinuje sa all black odevnim kombinacijama...

 


... s all white autfitom...

 


... a idealno uz crno-beli stajling!

 

 


S obzirom na to koliko je upečatljiv dezen, nije preporučljivo nositi ga od glave do pete, već isključivo na jednom komadu — na pencil suknji, pantalonama, sakou ili kaputu. Ukoliko pak imate neki komplet u vidu suknje i blejzera slobodno ih nosite zajedno, ali u spoju s neutralnom košuljom ili džemperom.

 


Isto tako, sitan pepito možete da spojite s krupnim i tako postignete wow efekat!

 

 

 

makonda-tracker