magična

Čik skrenite pogled od nje! Ove palazzo pantalone Ane Stanić su SVA MODNA INSPIRACIJA koja vam treba

0

Kultni odevni komad koji se iznova vraća u modu praktičan je za različite prilike, a Ana Stanić ga je ponela u okviru elegantne odevne kombinacije

foto: Amir Hamzagic/ATAImages
foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Jedan poznati domaći brend alkoholnog pića sinoć je u prestižnom beogradskom hotelu upriličio veliku godišnju proslavu, koja je okupila veliki broj slavnih ličnosti sa naše javne scene.


Među onima koji su prošetali crvenim tepihom našla se i pop zvezda Ana Stanić, koja je još jednom pokazala da je žena koja, kao i u slučaju njenih pesama, ne ume da pogreši kada je moda u pitanju!

 

Autorka nekih od omiljenih pop hitova proteklih decenija odabrala je za ovu priliku urban i vrlo atraktivan stajling, čiji je statement deo mrežasti i providni svetlucavi top. Ana je odabrala kropovani komad, koji ističe njen ravan stomak, dok se ispod njega video crni grudnjak, postigavši tako efektan kontrast.

 

1 / 7 Foto: Antonio Ahel/ATA Images


Ovaj top je prilično riskantan model koji nije za svačiji ukus i stas, ali izbor pantalona popularne pevačice je definitivno najpraktičniji koji smo videli u poslednje vreme na crvenom tepihu.


Ana je, naime, prošetala u palazzo pantalonama crne boje, odelu koji je dubok i u gornjem delu pripijen uz telo, dok se od kukova postepeno širi i završava se prekrivajući obuću, što je apsolutni hit proteklih sezona. Ovakve pantalone zgodne su za različite prilike – od vrlo svečanih do nešto ležernijih, a pružaju šik izgled i urbanu crtu stajlingu.

 

Ana Stanić
foto: Amir Hamzagic/ATAImages


Palazzo pantalone, nazvane tako je strukturom podsećaju na strukturu palata, sa širokom osnovom i uskim vrhom, poput trougla, ponovo su u trendu poslednjih sezona. Najveću popularnost stekle su tokom kasnih šezdesetih i ranih sedamdesetih, kada su ih nosile neke od najpoznatijih žena tog vremena.


U to doba temeljne modne revolucije, mnogi luksuzni restorani odupirali su se trendu da žene nose pantalone, pa su zabranjivali gošćama da uđu u lokal u njima.

 

 

Zato je palazzo model sjajno poslužio devojkama koje nisu volele da nose suknje — uspele su da zaobiđu zabranu i pretvore ove pantalone u vrlo trendi večernji komad. To se odlično poklopilo s razvojem hipi kulture, čijom su modom dominirali lagani i široki odevni komadi, pa su se palazzo pantalone sjajno uklopile u ono što danas znamo kao boho stil.

 


Tokom osamdesetih, kratko je modni svet zaboravio na ovaj šik model, koji su Dona Karan i Đorđo Armani vratili na velika vrata, u okviru ženskih poslovnih odela sastavljenih od sakoa i palazzo pantalona. Danas spadaju u tzv. vruće trendove širom sveta, pre svega u prolećnoj i letnjoj sezoni, a postoji bezbroj načina za njihovo stilizovanje.

 


U zavisnosti od toga koliko širok model odaberete, one mogu da budu upečatljiv odevni predmet za svaki dan, kada možete da iih kombinujete s patikama, baletankama i espadrilama, ili čak vrlo elegantan komad i u spoju sa visokim štiklama.

 

 

makonda-tracker